دو برخورد در محوطه جریمه و دو اخراج؛
کارشناسی صحنههای مشکوک پرسپولیس - سپاهان
قضاوت موعود بنیادیفر در دیدار حساس پرسپولیس و سپاهان با صحنههای بحثبرانگیز داوری همراه بود.

به گزارش "ورزش سه"، تقابل پرسپولیس و سپاهان در هفته بیست و هفتم لیگ برتر در شرایطی با برتری دو بر صفر طلاییپوشان به پایان رسید که چند صحنه مشکوک و بحثبرانگیز داوری اعتراض اعضای دو تیم را به دنبال داشت. اولین صحنه در دهمین دقیقه بازی شکل گرفت که توپ در محوطه جریمه برخوردی با دست میلاد محمدی داشت اما داور دستور به ادامه بازی داد.
در ادامه و در دقیقه ۱۷ مسابقه رضا شکاری مرتکب خطا بر روی سردار دورسون شد و در شرایطی که سرخها اعتقاد داشتند بازیکن سپاهان باید اخراج شود، داور به کارت زرد بسنده کرد. دقایقی بعد برخوردی مشکوک در محوطه جریمه پرسپولیس شکل گرفت که اینبار هم داور اعتقادی به خطای پنالتی نداشت.
دو صحنه بحث برانگیز دیگر نیز که مورد اعتراض باشگاه سپاهان قرار گرفته است، مربوط به دو برخورد یعقوب براجعه با بازیکنان سپاهان دارد که طلاییپوشان معتقدند او باید با دریافت دو کارت زرد در دقایق پایانی نیمه اول اخراج میشد.
در ادامه نظرات کارشناسان داوری در خصوص این صحنهها را میخوانیم:
📌 برخورد توپ به دست میلاد محمدی (دقیقه ۱۰- مشکوک به پنالتی)
✅ ابراهیم میرزابیگی: با توجه به اینکه توپ توسط بازیکن همدسته دفع میشود و به دست بازیکن برخورد میکند، خطای هند نیست و ادامه بازی تصمیم درست داور در این صحنه بود.
✅ تورج حقوردی: با توجه به اینکه توپ توسط یار همدسته دفع شده، نمیتواند هند باشد.
✅ حسین عسگری: این صحنه به هیچ عنوان هند نیست. بازیکن همدسته شوت زد و توپ به دست بازیکن خودی خورد و این هند محسوب نمیشود. اگر توپ در حال وارد شدن به دروازه بود، شرایط متفاوت میشد اما در این صحنه توپ به سمت خارج محوطه میرفت. از طرفی فاصله هم زیاد نیست و دست بازیکن هم خیلی حالت غیرطبیعی ندارد.
✅ سعید علینژادیان: این صحنه طبق قانون تخلف هند نیست زیرا توپ از طرف بازیکن همدسته زده میشود و به دست یار خودی برخورد میکند. ادامه بازی تصمیم درست بود.
✅ محمدحسین ترابیان: در این صحنه درون محوطه جریمه، بازیکن مدافع توپ را دفع میکند و همان توپ به دست بازیکن همدسته که برخورد میکند. دست بازیکن همدسته در شرایط طبیعی نیست و بازیکن با باز کردن دست حجم بدن را بزرگتر کرده است ولی با توجه به ملاحظات جدید در قانون هند، این صحنه هند نیست و کار داور در ادامه دادن بازی درست بود.
✅ محمدرضا ابوالفضلی: این صحنه به هیچ عنوان هند نیست، چون مدافع همدسته نسبت به دفع توپ اقدام میکند. وقتی مدافع توپی را دفع میکند، حتی اگر دست بازیکن همدستهاش در حالت غیرطبیعی باشد، باز هم هند نیست، مشروط بر اینکه بعد از زدن ضربه دست بازیکن همدسته حرکت دوم اضافی نداشته باشد که اینجا همینطور است و به هیچ عنوان هند نیست.
✅ مهدی عالیقدر: این صحنه به هیچ عنوان نمیتواند هند باشد، بازیکن تیم پرسپولیس توپ را دفع مینماید و باتوجه به فاصله کم به دست همدسته برخورد میکند، لذا با در نظر داشتن سایر موارد ادامه بازی تصمیم صحیح داور میباشد.
📌 برخورد رضا شکاری و سردار دورسون (دقیقه ۱۷- مشکوک به اخراج)
✅ ابراهیم میرزابیگی: تکل رضا شکاری به روی پای بازیکن پرسپولیس میخورد اما شدت خطا طوری نیست که داور از کارت قرمز استفاده کند و اخطار کافی است.
✅ تورج حقوردی: اخطار کافی بود و داور تصمیم درست را اتخاذ کرد.
✅ حسین عسگری: تصمیم داور درست بود و این برخورد در حد اخراج نبود. در خطای شدید باید نیروی بیش از حد وجود داشته باشد اما در این صحنه شاهد سایش استوک به بالای کفش بازیکن بودیم.
✅ سعید علینژادیان: کارت زرد به درستی به بازیکن زرد داده شد. یک خطا با بیپروایی صورت میگیرد که از شدت بالای برخوردار نیست.
✅ محمدحسین ترابیان: در این صحنه بازیکن سپاهان با فاصله و با بیملاحظگی بر روی پای بازیکن پرسپولیس تکل میزند و داور بهدرستی به بازیکن خاطی اخطار داد.
✅ محمدرضا ابوالفضلی: تکل بازیکن سپاهان شدت بالا برای متقاعد کردن داور برای نشان دادن کارت قرمز را ندارد، چون استوک پنجه یک سایشی پیدا میکند و در ادامه پای بازیکن سپاهان هم جمع میشود و همان اخطار کافی است. این ضربه طوری نیست که سلامت بازیکن مدافع را به خطر بیندازد و لذا همان کارت زرد کفایت میکند.
✅ مهدی عالیقدر: بازیکن سپاهان اقدام به تکلی میکند که با در نظر گرفتن کلیه شرایط کارت زرد بهترین جریمه برای آن میباشد.
📌 برخورد میلاد محمدی و محمدمهدی محبی (دقیقه ۳۳- مشکوک به پنالتی)
✅ ابراهیم میرزابیگی: واقعا تشخیص این صحنه مشکل است. دو بازیکن به هم برخورد میکنند و با این زاویه فکر میکنم ادامه بازی درست باشد.
⚪️ تورج حقوردی: صحنه برای اظهار نظر واضح نیست.
✅ حسین عسگری: خطای پنالتی رخ نداد. البته تصاویر واضح نبود اما من فکر میکنم خود بازیکن در حال دویدن پایش به خودش یا حریف برخورد کرد و سرنگون شد اما کسی روی او خطا نکرد.
✅ سعید علینژادیان: یک برخورد نرمال فوتبالی است و ادامه بازی تصمیم درست بود.
✅ محمدحسین ترابیان: در این صحنه دو بازیکن مدافع و مهاجم در یک برخورد طبیعی فوتبال با هم سرنگون شدند. هیچکدام از این بازیکنان صاحب توپ نبودند و نگاهشان به توپ ارسالی بود که در یک برخورد عادی باهم سرنگون شدند. هیچ خطایی رخ نداد. ادامه بازی تصمیم صحیح داور.
⚪️ محمدرضا ابوالفضلی: برای بررسی این صحنه نیاز داریم که برخورد پایین تنه بازیکنان را به طور واضح ببینیم تا مشخص شود آیا پشت پایی زده شده یا خطایی اتفاق افتاده یا خیر. در این صحنه چیزی مشخص نیست که بتوانیم نظر قطعی بدهیم.
⚪️ مهدی عالیقدر: تصاویر اینقدر گویا نیست تا بتوان ارزیابی درستی داشته باشیم در واقع نمیتوان گفت خطایی رخ داده یا یک چلنج فوتبالی رخ داده اما نکته مهمتر بازهم توقفهای بسیار طولانی جهت بازبینی میباشد. واقعا تصویربرداری و انتقال آن جهت بازبینی و سپس تشخیص صحنه توسط تیم var که منجر به توقفهای چند دقیقهای میشود جزء موارد عجیب فوتبال ایران میباشد.
📌 برخورد یعقوب براجعه و میلاد زکیپور (دقیقه ۴۱- مشکوک به جریمه شخصی)
✅ ابراهیم میرزابیگی: گرفتن در شرایطی اخطار دارد که یک موقعیت خوب یا ضدحمله را از حریف سلب کند. در این صحنه نیازی به اخطار نبود.
✅ تورج حقوردی: این برخورد نیازی به اخطار نداشت.
✅ حسین عسگری: این صحنه به هیچ عنوان خطا ندارد. هر گرفتنی اخطار ندارد و فقط گرفتنی که حمله خوب و موثر حریف را از بین ببرد یا با شدت و ادامهدار باشد، اخطار دارد. این صحنه نیازی به اخطار نداشت.
✅ سعید علینژادیان: خطا به درستی تشخیص داده شد و نیازی به کارت زرد نیست.
✅ محمدحسین ترابیان: در این صحنه بازیکن پرسپولیس با عمل گرفتن باعث سرنگونی بازیکن سپاهان شد. اعلام خطا بدون اخطار تصمیم صحیح داور.
✅ محمدرضا ابوالفضلی: فقط اعلام خطا کافی است و برخورد طوری نیست که بگوییم با بیملاحظگی انجام شده یا سلب موقعیت از حریف شده است.
✅ مهدی عالیقدر: یک خطای عادی فوتبال رخ داده و اگر بخواهیم برای دادن اخطار فاکتورهای مورد نظر را لحاظ کنیم این صحنه آنها را ندارد و صرفا اعلام خطا کافی میباشد.
📌 برخورد یعقوب براجعه و حسین گودرزی (دقیقه ۴۵+۷- مشکوک به جریمه شخصی)
✅ ابراهیم میرزابیگی: دو بازیکن برای استفاده از توپ میآیند و به هم برخورد میکنند. این صحنه خطای هیچکدام از بازیکنان نیست. از نظر من حتی اگر داور بازی را قطع کرده باشد، شروع مجدد باید با دراپ بال باشد
✅ تورج حقوردی: هر دو بازیکن بهم برخورد میکنند و نیازی به جریمه شخصی نیست.
✅ حسین عسگری: هر دو بازیکن حرکت مشابهی داشتند و به هم برخورد کردند. درست است که زانوی بازیکن به سینه بازیکن حریف هم خورد اما خطای معمول فوتبال بود.
❌ سعید علینژادیان: هرچند که بازیکن قرمز در آخرین لحظه تلاش دارد که مانع از برخورد شود ولی مرتکب یک خطا با بیپروایی میشود و با زانو به شکم بازیکن زرد میزند. کارت زرد لازم بود.
✅ محمدحسین ترابیان: در این صحنه دو بازیکن برای تصاحب توپ به سمت توپ حملهور شدند که بازیکن زرد زودتر به توپ ضربه میزند. با توجه به سرعت دو بازیکن برای تصاحب توپ و برخورد دو بازیکن، اعلام خطا تصمیم صحیح داور.
✅ محمدرضا ابوالفضلی: در این صحنه هم دو بازیکن برای توپ میروند و در یک وضعیت قرار دارند و در ادامه برخوردی به وجود میآید. به هیچ عنوان نیازی به دادن کارت نیست و اعلام خطا کفایت میکند.
✅ مهدی عالیقدر: این صحنه هم علیرغم اینکه بین هردو بازیکن برخوردی رخ میدهد اما خطایی صورت نمیگیرد. هردو بازیکن تلاش دارند از آسیب یا خطا جلوگیری کنند اما ناگزیر با یکدیگر برخورد میکنند.