نسل جدید طلاییهای ایران را بشناسید
کشتی و یک رکورد باورنکردنی در آسیا
از میان 9 کشتیگیری که در امان طلایی شدند، فقط یک نفر بالای 23 سال سن دارد!

به گزارش "ورزش سه"، مسابقات کشتی قهرمانی آسیا 2025 در اردن از هر نظر اتفاقات خوب و ویژهای را برای کشتی ایران در پی داشت. از انتخاب علیرضا دبیر به عنوان نایب رئیس شورای کشتی آسیا تا قهرمانی تیمهای ملی کشتی آزاد و فرنگی و رونمایی از پدیدههای جدید کشتی ایران. اینها همه اتفاقات خوبی بود که با تدبیری ویژه از سوی فدراسیون و کادرفنی رقم خورد و باعث شد تا سال 1404 به بهترین شکل ممکن برای کشتی آغاز شود.
در این مطلب میخواهیم به 9 کشتی گیری بپردازیم که در مسابقات آسیایی اردن به مدال طلا رسیدند. 5 فرنگی کار و 4 آزادکاری که با میانگین سنی 21 سال یک رکورد ویژه را برای کشتی ایران رقم زدند. به جزهادی ساروی که دو مدال المپیک در کارنامه دارد، بقیه نفرات زیر 23 سال بودند و این اتفاق نوید روزهای خوبی را برای کشتی ایران میدهد.
مهمتر اینکه تیمهای ملی کشتی آزاد و فرنگی ایران بالاتر از ژاپنی قرار گرفتند که چند ماه قبل در المپیک پاریس حسابی خوش درخشیده بود. ژاپنیها در اردن در مجموع 4 طلا در آزاد و فرنگی کسب کردند و با ایران در هر دو بخش فاصله زیادی داشتند.
مهدی یوسفی: 19 ساله از دروازه غار
یکی از پدیدههای جدید کشتی آزاد ایران مهدی یوسفی است. کشتی گیری که چند ماه قبل هم در جریان دیدار تیم به تیم ایران و روسیه باعث رقم خوردن کامبک ایران برابر روسها شد و با 19 سال حالا توانست قهرمانی اش در وزن 79 کیلوگرم آسیا را رقم بزند. یوسفی بچه محله دروازه غار تهران است و می تواند مسیری را برود که امیرعلی آذرپیرا دیگر کشتی گیر تهرانی چند ماه قبل در المپیک پاریس رفت.

ابوالفضل رحمانی: جانشین خلف یزدانی و قاسمپور
در حالی که خبری از حسن یزدانی در اردوی تیم ملی به دلیل مصدومیت نیست و کامران قاسمپور هم با ورود به وزن 86 کیلوگرم قصد دارد در مسابقات جهانی روی تشک برود، یک جوان به نام ابوالفضل رحمانی که اتفاقا مثل یزدانی و قاسمپور اهل مازندران است، توانست طلای وزن 86 کیلوگرم را برای ایران در اردن کسب کند. رحمانی با 18 سال سن می تواند آینده درخشانی در این وزن داشته باشد.

امیرحسین فیروزپور: هت تریک در 23 سالگی
با اینکه امیرحسین فیروزپور قبلا دو بار طلای آسیا را کسب کرده بود، اما همچنان 23 سال سن بیشتر ندارد و جزو جوانهای تیم ملی به شمار می رود. او البته کار آسانی برای طلای وزن 92 کیلو نداشت و توانست دولتبیکوف و پونیا را که قبلا در 86 کیلو مدال آور جهانی بودند، با اقتدار شکست دهد و آمادگیاش را به رخ بکشد.

امیررضا معصومی: مدعی جدی سنگین وزن
با اینکه امیررضا معصومی یک چهره نام آشنا در کشتی ایران به حساب میآید، اما 20 سال بیشتر ندارد. او دو بار طلای امیدهای جهان را هم کسب کرده و برای اولین بار طلای آسیایی بزرگسالان را هم به نام خود زد. معصومی همچنان یک رقیب جدی و سرسخت برای امیرحسین زارع به حساب می آید. این آزادکار اهل ماسال و فرزند فردین معصومی امسال هدفی جز راهیابی به مسابقات جهانی ندارد.

سعید اسماعیلی: طلای آسیا بعد از المپیک!
به نظر میرسید میدان آسیایی برای سعید اسماعیلی که در 21 سالگی قهرمان المپیک شده، جذابیت چندانی نداشته باشد. با اینکه او در وزن 67 کیلوگرم کشتی فرنگی توانست با صلابت همیشگی خودش طلای آسیایی سال قبل را تکرار کند و حضورش در ترکیب جهانی تیم ملی را هم قطعی کند.

دانیال سهرابی: جانشینی مطمئن برای گرایی
در حالی که محمدرضا گرایی قهرمان المپیک توکیو در 72 کیلو به توفیقی دست پیدا نکرده، حالا دانیال سهرابی 21 ساله میتواند جانشین مطمئنی برای او باشد. سهرابی با نمایشی مطمئن توانست بعد از برنز بازیهای آسیاییهانگژو حالا برای اولین بار صاحب مدال طلای قهرمانی آسیا شود.

محمد ناقوسی: پدیده جدید کشتی فرنگی
یکی از پدیدههای کشتی فرنگی ایران در آسیایی اردن محمد ناقوسی بود که در وزن 82 کیلوگرم توانست قهرمان آسیا شود. ناقوسی 23 ساله حالا میتواند حتی در سطح جهان هم حرفهای زیادی برای گفتن داشته باشد و چه بسا در آینده هم به وزن المپیکی 87 کیلو برود و مسیر علیرضا مهمدی را تکرار کند.
محمدهادی ساروی: طلایی بدون استرس
تنها کشتیگیر در میان طلاییهای تیم ملی آزاد و فرنگی که بالای 23 سال سن داشت، محمدهادی ساروی بود. یکی از پرافتخارترینهای کشتی فرنگی ایران با سابقه داشتن یک طلا و یک برنز المپیک، با تصمیم حسن رنگرز راهی آسیایی اردن شد و همانطور که انتظار میرفت به راحتی طلا گرفت تا حضورش در مسابقات جهانی را در وزن 97 کیلو قطعی کند.

فردین هدایتی: ستاره جدید سنگین وزن
سنگین وزن آملی کشتی فرنگی که طلای امیدهای جهان را هم در کارنامه داشت، با 21 سال سن در مسابقات آسیایی نشان داد که می تواند یک ستاره در سطح دنیا باشد. تنها بدشانسی فردین هدایتی داشتن رقبای سرسختی همچون علی اکبر یوسفی و امین میرزازاده است که البته انتخابی این وزن را برای مسابقات جهانی جذابتر میکند.
