کد خبر : 2116306 | 10 فروردين 1404 ساعت 21:44 | 353.5K بازدید | 560 دیدگاه

پنالتی بود؟ هند بود؟

کارشناسی جنجالی‌ترین صحنه در شکست پرسپولیس

صحنه مشکوک به پنالتی برای پرسپولیس در دیدار با شمس‌آذر مورد بررسی کارشناسان داوری قرار گرفته است.

کارشناسی جنجالی‌ترین صحنه در شکست پرسپولیس

به گزارش "ورزش سه"، پرسپولیس در هفته بیست‌وچهارم لیگ برتر مقابل شمس‌آذر با نتیجه ۳-۲ شکست خورد؛ دیداری که علاوه بر هیجان گل‌های رد و بدل شده، با تصمیمات داوری بحث‌برانگیزی هم همراه شد. یکی از صحنه‌های حساس این مسابقه در دقیقه ۶۰ رقم خورد، جایی که وحید امیری در محوطه جریمه شمس‌آذر روی زمین افتاد، اما داور مسابقه، سیدرضا مهدوی، اعتقادی به پنالتی نداشت. این تصمیم باعث اعتراض شدید نیمکت و هواداران پرسپولیس شد و در ادامه، داور برای بررسی بیشتر، در دقیقه ۶۵ به کنار زمین رفت و صحنه را در VAR مرور کرد.

پس از بازبینی طولانی‌مدت و مشورت با تیم VAR، مهدوی سرانجام در دقیقه ۶۹ تصمیم نهایی خود را اعلام کرد. او به دلیل برخورد توپ با دست امیری پیش از صحنه مشکوک، اعلام پنالتی را رد کرد و بازی را ادامه داد. این تصمیم، اعتراض کادر فنی و بازیکنان پرسپولیس را در پی داشت، چرا که انتظار داشتند داور نقطه پنالتی را نشان دهد.

این تصمیم داور مورد بررسی کارشناسان داوری قرار گرفته است که نظرات آنها را در ادامه می‌خوانید:

📌 برخورد توپ به وحید امیری (دقیقه ۶۰- مشکوک به هند)

2166909

⚪️ محمدرضا ابوالفضلی: با این تصویر نمی‌شود نظر قطعی داد. با این زاویه دوربین گفتن اینکه بازیکن پرسپولیس توپ را با دستش استپ کرده است، درست نیست، چون ممکن است توپ به سینه خورده باشد و دست‌ها دو طرف توپ باشد. با این زاویه نباید چنین نظری داد. 

❌ ابراهیم میرزابیگی: از این زاویه به نظر می‌رسد توپ به سینه بازیکن برخورد کرد و هند نبوده است.

✅ حسین عسگری: طبق پروتکل وی‌ای‌آر وقتی تیمی گل می‌زند یا پنالتی اعلام می‌شود، به صحنه قبل برمی‌گردند و بررسی می‌کنند. امیری با دو دست و سینه توپ را کنترل کرد و به درستی خطای هند اعلام شد.

✅ سعید علینژادیان: خطای هند بازیکن تیم قرمز مشهود است.

⚪️ محمدحسین ترابیان: با این کیفیت تصاویر هرگونه اظهار نظر کارشناسی توهین به شعور مخاطبین محترم است. قبل از اینکه از هر تکنولوژی در هر حوزه و تخصصی بهرمند شویم ابتدا می‌بایست از زیرساخت‌های کافی و مناسبی جهت استعفاده از تکنولوژی موردنظر بهره‌مند باشیم. در بازی دیشب استقلال و خیبر خرم آباد هم به دلیل کیفیت پایین تصاویر نمی‌شد نظر کارشناسی دقیق داد. در این بازی هم بدلیل کیفیت پایین تصاویر نمی‌شود نظر کارشناسی دقیق داد. با این تصاویر احترام به تصمیم داور بازی.

⚪️ تورج حق‌وردی: با این تصاویر واضح نبود که توپ به دست برخورد کرده یا خیر.

⚪️ مهدی عالیقدر: از آنجا که در چنین صحنه ‌هایی که منجر به پنالتی میشود تیم VAR میبایست فاز قبلی را مورد بازبینی قرار دهند اما آنقدر کیفیت تصویرو زاویه ای که مشاهده میشود نامطلوب است که واقعا به قطعیت نمیتوان اظهار نظر کرد.


📌 برخورد مدافع شمس‌آذر و وحید امیری (دقیقه ۶۰- مشکوک به پنالتی)

ویدئو: 372054

⚪️ محمدرضا ابوالفضلی: اصلا چیزی معلوم نیست و تصویر خیلی دور است. اصلا مشخص نیست که چه اتفاقی بین دو بازیکن افتاده است.

⚪️ ابراهیم میرزابیگی: با این تصاویر فکر نمی‌کنم خود وی‌ای‌آر هم تشخیص داده باشد که چه اتفاقی افتاده است. ۷-۸ دقیقه وقت بازی را گرفتند و در نهایت هم برخورد درون محوطه را به درستی به نمایش نگذاشتند.

✅ حسین عسگری: کماکان معضل دوربین‌ها که اتفاقات را درست پوشش نمی‌دهد، ادامه دارد و در همین مسابقه چند صحنه اتفاق افتاد که درست نشان ندادند. با این تصاویر من خطایی ندیدم و فکر می‌کنم مدافع مرتکب خطایی نشد. شاید تماسی جزئی وجود داشت اما دلیل سرنگونی وحید امیری این نبود. آقای امیری روی پای راست روی زمین آمد و خودش را ول کرد تا خطا بگیرد. با این حال حتی اگر خطایی اتفاق افتاده بود، طبق پروتکل باید هند اعلام می‌شد‌. منتها اینجا کمک داور ویدئویی شجاعت و اعتماد به نفس نداشت، چراکه در چنین صحنه‌هایی باید خودش تصمیم بگیرد و توپ را در زمین داور نیندازد‌.

✅ سعید علینژادیان: تصمیم صحیح داور مسابقه در ادامه بازی. هرچند که بازیکن قرمز به دنبال مجاب کردن داور در اعلام خطاست ولی هیچگونه خطایی رخ نمی‌دهد.

⚪️ محمدحسین ترابیان: با این کیفیت تصاویر هرگونه اظهار نظر کارشناسی توهین به شعور مخاطبین محترم است. قبل از اینکه از هر تکنولوژی در هر حوزه و تخصصی بهرمند شویم ابتدا می‌بایست از زیرساخت‌های کافی و مناسبی جهت استفاده از تکنولوژی موردنظر بهره‌مند باشیم. در بازی دیشب استقلال و خیبر خرم آباد هم به دلیل کیفیت پایین تصاویر نمی‌شد نظر کارشناسی دقیق داد. در این بازی هم بدلیل کیفیت پایین تصاویر نمی‌شود نظر کارشناسی دقیق داد. با این تصاویر احترام به تصمیم داور بازی.

⚪️ تورج حق‌وردی: صحنه برای اظهار نظر واضح نیست.

⚪️ مهدی عالیقدر: معلوم نیست چرا مهاجم پرسپولیس در محوطه سرنگون شده است. وقتی کیفیت تصویر برداری ناقص و ضعیف می‌باشد، شاهد وقفه بسیار طولانی و احتمالا تشخیص اشتباه می‌شود.

دیدگاه‌ها