روی کاغد در حد نام ایران نیستند؛
حریفان ایران برای صعود حیاتی: باید ببریم!
حریفان تیم ملی زنان ایران در مسابقات آسیایی پیشرو مشخص شدند و تیم ملی زنان کشورمان نسبت به همگروهیهایش برتری ملموسی از نظر آماری دارد.

به گزارش ''ورزش سه''، شرایط تیم ملی زنان کشورمان در حدود دو سال گذشته چندان خوب نبوده است. این تیم در ۱۰ بازی اخیر خود موفق به پیروزی نشده و فقط یک بار در دیدار برابر اردن که با شکست ۲ بر ۱ زنان کشورمان همراه شد؛ موفق شده توپ را از خط دروازه حریفانش عبور دهد. مسابقات لیگ برتر زنان کشورمان حدود یک ماهی است که به پایان رسیده و تا آغاز لیگ هجدهم که از مهر ماه ۱۴۰۴ خواهد بود، اغلب بازیکنان بدون انجام تمرینات حرفهای در خانه استراحت میکنند و در این میان گاهی هم اردوهای ملی برپا میشود!
حالا اما بعد از حدود دو سال عدم انجام مسابقات رسمی، تیم ملی زنان کشورمان به ایستگاهی مهم در تاریخ خود رسیده است؛ جایی که شاگردان مریم آزمون باید تلاش کنند تا برای دومین دوره، جواز صعود به جام ملتهای زنان آسیا را کسب کنند. قرعهکشی مرحله مقدماتی این رقابتها صبح امروز انجام شد و چهار همگروه تیم ملی ما هم مشخص شدند، تیم ملی زنان ایران در این دوره از رقابتها باید به مصاف اردن، لبنان، بوتان و سنگاپور برود؛ روی کاغذ برتری ما نسبت به تمام این تیمها ملموس و واضح است اما با توجه به اینکه از هر گروه فقط یک تیم صعود میکند و همچنین با در نظر گرفتن نتایج دو سال اخیر تیم ملی زنان کشورمان، صعود از مرحله مقدماتی قطعی خواهد بود؟ خیر. هیچکدام از این حریفان در گذشته مقابل زنان کشورمان حرفی برای گفتن نداشتهاند حتی در رنکینگ فیفا هم تیم ملی زنان ایران با اختلافی قابل توجه از هر چهار تیم در رتبه بالاتری قرار دارد اما حالا به دلایلی که اشاره خواهیم کرد، این تیمها هم شانس شکست دادن تیم ملی ایران را خواهند داشت. در ادامه همین مطلب به معرفی چهار همگروهی تیم ملی زنان کشورمان در گروه اول رقابتهای مقدماتی جام ملتهای زنان آسیا خواهیم پرداخت:
1- اردن: رتبه ۷۴ (تکراریترین رقیب زنان ایران)
تیم ملی زنان اردن را باید تکراریترین رقیب زنان ایران دانست. دو تیم تاکنون ۱۲ بار به مصاف یکدیگر رفتهاند که حاصل آن پنج پیروزی برای ایران، چهار پیروزی برای اردن و سه تساوی بوده است. آخرین مصاف دو تیم به ۱۱ آذر سال ۱۴۰۳ برمیگردد؛ جاییکه این دو تیم برای آخرین بار در یک دیدار دوستانه به مصاف یکدیگر رفتند و در نهایت این اردن بود که با نتیجه ۲ بر ۱ از سد ایران گذشت تا نشان دهد فوتبال زنان آنها رو به رشد است و میتواند رقیبی سرسخت برای زنان ایران باشد.

2- لبنان: رتبه ۱۳۱ (رقیب محبوب و همیشه بازنده)
اختلاف فاحش رنکینگ دو تیم ایران و لبنان گویای اختلاف سطح دو تیم است. تیم ملی زنان کشورمان هم اکنون در جایگاه ۶۸ رده بندی برترین تیمهای زنان جهان قرار دارد و در مقابل لبنان در ۶۳ پله پایینتر ایستاده است! زنان ایران و لبنان تاکنون ۳ بار با یکدیگر رویارویی داشتند که هر سه بار برتری فاحش دختران کشورمان همراه بوده است. دو بار در مسابقات قهرمانی آسیا که با نتایج ۳ بر ۰ و ۸ بر ۱ به پایان رسید و یک بار هم دو تیم در سال ۲۰۱۸ در مسیر صعود به المپیک توکیو با هم تقابل داشتند که با نتیجه ۸ بر ۰ به سود ایران تمام شد.
3- سنگاپور: رتبه ۱۳۹ (تیمی که ششتایی شد!)
سومین حریف زنان ایران در مسیر صعود به جام ملتهای زنان آسیا، سنگاپور خواهد بود. تیمی که در جایگاه ۱۳۹ فیفا قرار دارد و تاکنون یک بار هم مقابل زنان ایران صف آرایی داشته است. ایران و سنگاپور یک بار در مرحله انتخابی رقابتهای قهرمانی آسیا به مصاف یکدیگر رفتند که با برتری ۶ بر ۰ دختران کشورمان همراه شد و حالا برای دومین بار قرار است این دو تیم مقابل یکدیگر قرار بگیرند.
4- بوتان: رتبه ۱۷۱ (به یاد خاتون و هوای شرجی)
از میان چهار حریف تیم ملی کشورمان در گروه اول رقابتهای مقدماتی، بوتان تنها تیمی است که تاکنون به مصاف آنها نرفتهایم. نزدیکترین رویارویی فوتبال زنان ایران و بوتان به یکدیگر به مصاف تیمهای قهرمان دو کشور برمیگردد که سال گذشته خاتون با نتیجه ۲ بر ۱ در خانه حریف از سد آرتیسی بوتان گذشت. با این اوصاف این اولین تقابل تیمهای زنان ایران و بوتان در تاریخ فوتبال دو کشور خواهد بود و باید ببینیم با چه نتیجهای همراه میشود.
گفتنی است که این رقابتها از دوم تا چهاردهم تیر ماه برگزار خواهد شد.