کد خبر : 2110616 | 13 اسفند 1403 ساعت 10:18 | 58.9K بازدید | 137 دیدگاه

دربی بهترین قضاوت پیام حیدری بود

حرف‌های جالب علی خسروی درباره انتخاب داور دربی

عضو کمیته داوران فدراسیون فوتبال درباره نحوه انتخاب داور برای شهرآورد تهران توضیحاتی ارائه کرد.

حرف‌های جالب علی خسروی درباره انتخاب داور دربی

به گزارش "ورزش سه"، صد و پنجمین شهرآورد تهران هم برگزار شد و طبق معمول همیشه بلافاصله بعد از سوت پایان مسابقه، اظهار نظرهای عوامل و افراد منتسب به دو تیم علیه تصمیمات داور آغاز شد. البته این جنگ در صفحات هواداری در جریان بازی شروع شده بود و همزمان با هر صحنه، موجی از محتواهای علیه داور منتشر می‌شد. بعد از پایان بازی هم باشگاه استقلال که بازنده این دربی بود، از طریق رسانه رسمی خود ادعای متضرر شدن از داوری را مطرح کرد. البته آبی‌ها پیش از دربی نیز نسبت به انتخاب پیام حیدری انتقاد داشتند. حال سوال این است که چرا بحث قضاوت در دربی تهران تا به این اندازه حاشیه و ماجرا دارد. برای بررسی ابعاد این موضوع خبرنگار ما به سراغ علی خسروی پیشکسوت داوری و عضو کمیته داوران فدراسیون فوتبال رفت و گفت‌وگوی مفصلی انجام داد که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید:

* آنقدر هواداران استقلال و پرسپولیس درباره داوری دربی صحبت کرده‌اند که اولین سوال این است که داور دربی با چه معیاری انتخاب می‌شود؟
آقای پیام حیدری سه دربی سوت زده و به نظرم این دربی بهترین قضاوتش بود. برای انتخاب داور دربی معمولا نگاه می‌کنیم که در هر فصل کدام داور می‌تواند بهترین انتخاب باشد. گزینه‌های اول دربی معمولا داوران بین‌المللی هستند. البته پیش آمده که داوران ملی مثل اشکان خورشیدی یا تورج حق‌وردی و رضا کرمانشاهی دربی را سوت زده‌اند اما اولویت ما روی داوران بین‌المللی و داوران VAR است. در این خصوص پنج، شش گزینه داشتیم اما قبل از همه سراغ بازی تراکتور و سپاهان رفتیم. چیدمان آن بازی برای ما مهمتر از دربی بود. رنکینگ یک خودمان یعنی آقای موعود بنیادی‌فر را به تبریز فرستادیم.

* یعنی اگر بازی تبریز با دربی در یک روز نبود، بنیادی‌فر داور دربی می‌شد؟
نمی‌توانم این را به صراحت بگویم ولی رنکینگ یک را به تبریز فرستادیم و حتی اگر آن بازی قرار بود در یک روز دیگر برگزار شود باز هم همین کار را می‌کردیم. رنکینگ دو را هم به دربی دادیم. پیام حیدری امسال خیلی خوب بود. بیژن حیدری هم چون دربی رفت را سوت زده بود، ناگزیر این بازی نمی‌توانست داور وسط باشد. با همه این شرایط به پیام حیدری و موعود بنیادی‌فر رسیدیم و کمیته داوران هم آنها را برای این دو بازی تایید کردند.

* بعضی اوقات باشگاه‌ها نسبت به انتخاب داور موضع منفی دارند و حتی قبل از هم درخواست خود برای عدم لحاظ یک داور را صراحتا مطرح می‌کنند. به این درخواست‌ها رسیدگی نمی‌شود؟
ما ضمن احترام به همه باشگاه خصوصا پرسپولیس و استقلال که از نظر من این دو تیم، مقدس هستند چرا که مردم این همه آنها را دوست دارند. موقع دربی ترافیک شهرها و حتی تهران کم می‌شود اما ضمن احترام به هر دو باشگاه، ما با سیاست‌های خودمان کار را پیش می‌بریم. مگر ما در چیدمان ترکیب تیم‌ها دخالت می‌کنیم؟ مگر ما می‌گوییم چه کسی عضو هیئت مدیره دو باشگاه باشد یا نباشد؟ هم به آقای درویش و هم آقای نظری جویباری ارادت دارم ولی آن کاری را می‌کنیم که درست باشد و عدالت همان را نشان بدهد. ما مسئولیت نگرفتیم که به حرف تیم‌ها گوش کنیم. حتی اعضای فدراسیون هم هیچکدامشان تا به حال در چیدمان داوری دخالت نکرده‌اند.

* قبول دارید که متهم ردیف اول باخت تیم‌ها بعد از دربی، داور است؟
یک روزی یک مربی به من حرفی زد که شاید بهتر باشد بگویم. می‌گفت وقتی کرنر قرار است زده شود، مدافعان پایشان را روی پای مهاجمان قد بلند بگذارند. همان موقع به آن مربی اعتراض کردم و گفتم این رفتار اصلا جوانمردانه نیست و اگر داور ببیند پنالتی می‌گیرد. او در جوابم گفت داور هوا را نگاه می‌کند. یک‌بار هم یک مربی دیگر چیزی گفت که امیدوارم درست نباشد. می‌گفت در کلاس‌های مربیگری می‌گویند اگر تیمت باخت، در وهله اول شکست را گردن داور بینداز. متاسفانه الان این مسئله تبدیل به اپیدمی شده است. ما هم تحملمان زیاد است و پاسخی نمی‌دهیم.

2155231

* چرا وی ای آر در تبریز و برخی شهرها همیشه داستان خودش را دارد؟
من عضو کارگروه وی ای آر نیستم اما سال اولمان است که از این فناوری استفاده می‌کنیم. وی ای آر الان برای ما مثل یک نوجوانی است که باید او را پرورش دهیم. یادمان باشد که ما فرصت کمی در اختیار داشتیم. سه ماه تابستان و تعطیلی داوران را خراب کردیم و آنها را به مرکز ملی فوتبال آوردیم تا آموزش‌های لازم را ببینند. فرصت کمی داشتیم و انشاالله نفرات بعدی وی ای آر که اضافه می‌شوند دستمان پرتر خواهد بود. متاسفانه 7 داور  وی‌ای‌آر ما در کلاس‌های نیم فصل شرکت نکردند و باید تا فصل بعد بیرون باشند.

* برای نسل جدید هواداران فوتبال بگویید که چگونه داوران دربی از خارجی به ایرانی تغییر پیدا کردند؟
من خودم جزء کسانی هستم که 13 سال داوری کردم اما دربی را به من ندادند. همیشه داور خارجی می‌آوردند و من داور چهارم بودم و از این بابت واقعا ناراحت بودم. فقط یک‌بار کمک داوری کردم. از سال 73 یا 74 بود که دربی به دعوا کشیده شد و بازی ناتمام ماند تصمیم گرفتند که از داور خارجی برای این بازی استفاده شود. سیاست آن زمان فدراسیون فوتبال و نیروهای تامین استان اینگونه بود.

* یعنی مقصر آن درگیری‌ها داور بود؟
نمی‌دانم. شاید داور در آن بازی می‌توانست شرایط را بهتر مدیریت کند. به هر حال این روند داوران خارجی ادامه داشت تا اینکه با آمدن آقای عنایت به کمیته داوران و آقای عزیزمحمدی به سازمان لیگ، این مجوز را گرفتند تا در مهر ماه سال 88 آقای محسن ترکی اولین دربی تهران را قضاوت کرد.

* صحبت پایانی.
از تماشاگران هر دو تیم تشکر می‌کنم که در این دربی مثل آقا و خانم نشستند و فقط تیم محبوبشان را تشویق کردند. ضمن اینکه باید برای داوری کشورمان پشتوانه‌سازی کنیم. این اواخر از داوران باتجربه خیلی در اینور و آنور استفاده کردیم. به طوری که مثلا یک‌بار داور وسط بودند، یک‌بار داور وار بودند. باید کاری کنیم که آموزش‌هایمان بیشتر شود و به جوانان بیشتر باور داشته باشیم تا انشاالله برای فصل آینده حداقل 10 داور جدید اضافه کنیم.

دیدگاه‌ها