کد خبر : 2108221 | 04 اسفند 1403 ساعت 06:28 | 5.5K بازدید | 7 دیدگاه

پاسخ تند ترودو به ترامپ: نه کشور ما، نه بازی ما

جنگ آمریکا و کانادا به هاکی روی یخ کشیده شد

پنجشنبه شب در مسابقه فینال هاکی آمریکایی‌ها سرود ملی کانادا را هو کردند اما جاستین ترودو پس از پیروزی کانادا، ترامپ را به سخره گرفت.

جنگ  آمریکا و کانادا به هاکی روی یخ کشیده شد

به گزارش "ورزش سه"، اگرچه رقابت هاکی روی یخ میان آمریکا و کانادا دهه‌هاست که ادامه دارد، اما این رقابت در سال جاری شدت تازه‌ای پیدا کرد.

جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا، پنج‌شنبه شب به شدت هیجان زده بود و با طعنه‌ای به دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، پیروزی ۳-۲ کانادا در وقت اضافه مقابل تیم آمریکا در فینال رقابت‌های "چهار ملت" را جشن گرفت.

ترودو اواخر پنج‌شنبه شب در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «شما نمی‌توانید کشور ما را بگیرید و نمی‌توانید بازی ما را هم تصاحب کنید»، پاسخی به حملات لفظی ترامپ که بارها کانادا را پنجاه‌ویکمین ایالت آمریکا نامیده و پیش از بازی روز پنج‌شنبه، سخنرانی انگیزشی برای تیم آمریکا ایراد کرده بود.

2151981

در حالی که بازیکنان و هواداران خارج از استادیوم تمایلی به بحث درباره تنش‌های ژئوپلیتیکی میان دو کشور همسایه نداشتند، برای ترامپ و ترودو این بازی فراتر از یک رقابت معمولی معنا داشت.

ترامپ روز پنج‌شنبه در شبکه‌های اجتماعی نوشت: «صبح امروز با تیم فوق‌العاده هاکی آمریکا تماس خواهم گرفت تا آن‌ها را برای پیروزی امشب مقابل کانادا تشویق کنم؛ کشوری که با مالیات‌های بسیار پایین‌تر و امنیت بسیار قوی‌تر، روزی، شاید به زودی، پنجاه‌ویکمین ایالت ارزشمند و بسیار مهم ما خواهد شد. سرود کانادا را به عنوان سرود ایالت پنجاه و یکم نگه می داریم. به جاستین ترودو هم می‌گویم فرماندار ترودو.»

2151982

در شروع مسابقه هاکی، آمریکایی‌ها سرود ملی کانادا را هو کردند و البته در نهایت شاهد شکست تیمشان بودند.

کانادایی‌ها بازی را با شوت ناتان مک‌کینون آغاز کردند که به شکلی عجیب از دروازه‌بان آمریکایی، کانر هلبایک، عبور کرد. اما دو بازیکن آمریکایی که هر دو برای تیم اوتاوا در NHL بازی می‌کنند، بریدی تاکچاک و جیک سندرسون، گل‌هایی به ثمر رساندند و آمریکا را در میانه بازی با نتیجه ۲-۱ پیش انداختند.

کمتر از ده دقیقه پس از اینکه آمریکا تنها برتری خود را در بازی به دست آورد، کانادا توانست بازی را به تساوی بکشاند. این تساوی تا وقت اضافه ادامه یافت. در آن لحظه، کانر مک‌دیوید، که به عنوان بهترین بازیکن NHL شناخته می‌شود، خود را در مقابل دروازه آزاد یافت و با یک ضربه، گل پیروزی را زد.

گرچه رقابت هاکی روی یخ میان آمریکا و کانادا سال‌هاست که وجود دارد، اما امسال با تحریکات مکرر و مداوم ترامپ علیه همسایه شمالی‌اش، این رقابت شدت بیشتری پیدا کرد. هنگامی که این دو تیم آخر هفته گذشته در مونترال به مصاف هم رفتند، در ۹ ثانیه اول بازی سه درگیری رخ داد و هواداران کانادایی سرود ملی آمریکا را هو کردند. آمریکا آن بازی را ۳-۱ برد.

2151984

روز پنج‌شنبه در بوستون، هنگام پخش سرود کانادا، «ای کانادا»، صدای پراکنده‌ای از هو کردن و شعار «آمریکا» شنیده شد، اما این صداها به سرعت با تشویق‌های هواداران در سالن پرجمعیت خاموش شدند.

فراتر از صحبت‌های الحاق کانادا، ترامپ همچنین وعده داده که تعرفه‌های ۲۵ درصدی را بر این متحد قدیمی اعمال کند؛ تعرفه‌هایی که پس از وعده کانادا برای رسیدگی به نگرانی‌های ترامپ درباره ورود فنتانیل از شمال به آمریکا، به مدت یک ماه به تعویق افتاده است. این تعرفه‌ها به‌ویژه برای کبک، که ۶۰ درصد آلومینیوم آمریکا را تأمین می‌کند، آسیب‌زا خواهد بود.

2151983

پیش از بازی پنج‌شنبه، جِی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور، در کنفرانس CPAC به شوخی گفت: «به کانادا، اگر برنده نشوید، تعرفه‌ها حتی بالاتر خواهد رفت.»

در حال حاضر ولی تیم هاکی کانادا می‌تواند خود را مسئول حفظ تعرفه‌ها برای کشور بداند.

دیدگاه‌ها