کد خبر : 2106938 | 29 بهمن 1403 ساعت 00:23 | 47.4K بازدید | 74 دیدگاه

النصر در تهران: خانه دوست کجاست؟

عباس کیارستمی در جای خالی کریس رونالدو!

حضور عباس کیارستمی در پوستر باشگاه النصر مورد عجیب و دور از انتظاری بود که طرفداران سینما در همان نگاه اول متوجهش شدند.

عباس کیارستمی در جای خالی کریس رونالدو!

به گزارش "ورزش سه"، باشگاه النصر عربستان برای اعلام دیدار تیمش مقابل پرسپولیس در لیگ نخبگان آسیا، پوستری منتشر کرده که بیش از یک طرح تبلیغاتی ساده، یک ادای احترام سینمایی به عباس کیارستمی است. اگر از طرفداران سینمای ایران باشید، احتمالاً در همان نگاه اول ردپای آثار کیارستمی را در این تصویر پیدا کرده‌اید. اما بیایید دقیق‌تر ببینیم چه فیلم‌هایی در این پوستر جا خوش کرده‌اند:

۱. موتورسوار و کلوزآپ، نمای نزدیک
یکی از شاخص‌ترین عناصر تصویر، موتورسوار و ترک‌نشین او است که مستقیماً به یکی از معروف‌ترین صحنه‌های فیلم "کلوزآپ" (Close-Up, 1990) ارجاع می‌دهد. در این فیلم، حسین سبزیان، مردی که خودش را به‌جای محسن مخملباف جا زده بود، سوار بر موتور در یکی از سکانس‌های کلیدی فیلم دیده می‌شود. حالا این موتورسیکلت دقیقاً وسط پوستر النصر قرار گرفته، گویی که فیلم کیارستمی را زنده کرده‌اند.  

۲. بالکن و زندگی و دیگر هیچ
بالکن در بالای تصویر، جایی که زنی با روسری ایستاده، فوراً ما را به یاد  فیلم "زندگی و دیگر هیچ" (Life, and Nothing More…, 1992) می‌اندازد، فیلمی که در آن یک کارگردان در مسیر روستاهای زلزله‌زده به دنبال کودکان بازیگر فیلمش می‌گردد.  

۳. پسرک و "خانه دوست کجاست؟"
پسرکی که در پایین پوستر ایستاده و یک پلاکارد در دست دارد، با آن استایل و حالت چهره‌اش، تداعی‌کننده‌ی شخصیت اصلی فیلم "خانه دوست کجاست؟" (Where Is the Friend’s Home?, 1987) است. محمدرضا نعمت‌زاده نابازیگر مشهور فیلم تحسین شده خانه دوست کجاست است.این فیلم یکی از زیباترین کارهای کیارستمی است که جوایز بین‌المللی بسیاری را برای او به ارمغان آورده است.

۴. مرد عینکی، چهره‌ای شبیه کیارستمی
حضور مردی با عینک دودی، در کنار این همه ارجاع سینمایی، نمی‌تواند تصادفی باشد! این چهره خود عباس کیارستمی است که همیشه با عینک تیره‌اش شناخته می‌شد.  

اینکه یک باشگاه عربستانی برای یک مسابقه فوتبال پوستری با الهام از سینمای عباس کیارستمی طراحی کند، چیزی فراتر از یک طراحی گرافیکی معمولی است. باید طراح این پوستر را تحسین کرد! النصر با این حرکت، به شکلی ظریف یک ارتباط فرهنگی با مخاطبان ایرانی ایجاد کرده است، آن هم از طریق یکی از بزرگ‌ترین فیلم‌سازان تاریخ ایران.

2149866

عادل عابدجوی

دیدگاه‌ها