کد خبر : 2104784 | 20 بهمن 1403 ساعت 15:39 | 4.5K بازدید | 2 دیدگاه

محرومیت از مسابقات قهرمانی جهان

ممنوعیت جهانی جدید برای ایمان خلیف

بوکسور الجزایری بار دیگر نمی‌تواند در مسابقات قهرمانی جهان بوکس IBA شرکت کند، همان‌طور که در سال ۲۰۲۳ نیز این اتفاق افتاد.

ممنوعیت جهانی جدید برای ایمان خلیف

به گزارش "ورزش سه"، داستانی که پایانی ندارد. نام ایمان خلیف بار دیگر در کانون توجه ورزش و سیاست جهانی قرار گرفته است. این بوکسور الجزایری، دارنده مدال طلای المپیک پاریس، که یکی از نام‌های جنجالی این بازی‌ها بود، اجازه حضور در مسابقات قهرمانی جهان بوکس IBA (انجمن بین‌المللی بوکس) را نخواهد داشت.

این مسابقات از ۳۰ آوریل تا ۱۴ می در بلگراد صربستان برگزار می‌شود. کریس رابرتز، مدیرعامل IBA، در این باره گفت: «ایمان خلیف واجد شرایط شرکت در مسابقات قهرمانی جهان ما نیست و معیارهای لازم را ندارد. قوانین فنی ما به وضوح شرایط و معیارهای این رویداد را مشخص کرده‌اند.»  

در واقع، این موضوع چندان تعجب‌برانگیز نیست. در سال ۲۰۲۳، در مسابقات جهانی تاشکند (ازبکستان)، IBA اجازه حضور خلیف را نداده بود، که یکی از دلایل جنجال‌های بعدی در بازی‌های المپیک بود.

در پاریس، این بوکسور الجزایری توانست شرکت کند، زیرا به دلیل اختلافات بین سازمان‌ها، مسابقات المپیک توسط کمیته بین‌المللی المپیک و با معیارهای دیگری سازماندهی شد.

در IBA، همان‌طور که در طول بازی‌های المپیک فاش شد، ادعا می‌شود که خلیف به دلیل سطح بسیار بالای تستوسترون و وجود کروموزوم‌های "مردانه" XY نسبت به سایر رقبای زن دارای مزایایی است. از سوی دیگر، کمیته بین‌المللی المپیک معتقد است که کنار گذاشتن این بوکسور تبعیض‌آمیز است.  

2145918

در بازی‌های المپیک، جرقه این جنجال در مسابقه بین خلیف و آنجلا کارینی، بوکسور ایتالیایی، زده شد که تنها ۴۶ ثانیه پس از شروع مبارزه، به دلیل احساس "درد شدید" پس از دریافت ضربات خلیف، از ادامه مسابقه انصراف داد.

کارینی گفت: «ترجیح دادم به خاطر سلامتی‌ام متوقف شوم. هرگز چنین ضربه‌ای را احساس نکرده بودم.» او بعداً از ایمان به خاطر تمام جنجال‌هایی که به پا شد عذرخواهی کرد.

از آن زمان، این بحث متوقف نشده و نام خلیف، با توجه به احتمال انتقال به بوکس حرفه‌ای، همچنان در کانون توجه قرار دارد. در نوامبر، گزارشی که توسط روزنامه‌نگار فرانسوی جعفر آیت عودیا فاش شد، ادعا کرد که این بوکسور الجزایری مرد است، موضوعی که خلیف با اقدامات قانونی علیه انتشار سوابق پزشکی تأیید نشده به آن پاسخ داد.  

اکنون، با اعلام ممنوعیت جدید IBA، که به احتمال زیاد شامل لین یو تینگ، بوکسور تایلندی نیز خواهد شد، این بحث دوباره داغ شده است. مارتینا ناوراتیلووا، تنیس‌باز سابق، اخیراً در حساب کاربری خود در ایکس نوشت: «این یک شرمساری برای کمیته بین‌المللی المپیک و به ویژه توماس باخ است که اجازه می‌دهند چنین نمایشی از عدالت اجرا شود.»

او همچنین افزود: «محافظت از فضای زنان بر اساس جنسیت باید امری بدیهی باشد، اما ما اینجا هستیم و بدن‌های مردانه و احساسات آن‌ها را بالاتر از زنان قرار می‌دهیم.»

این اظهارات هم در مورد خلیف و هم باربارا باندا، برنده جایزه بهترین فوتبالیست زن سال BBC، مطرح شد که او نیز به دلیل آزمایش‌های تأیید جنسیت در کانون جنجال قرار گرفت و از حضور در جام ملت‌های آفریقا محروم شد. این بحث همچنان ادامه خواهد داشت.

دیدگاه‌ها