اگر به لیگ قهرمانان صعود نکنید فاجعه رخ میدهد
مدیرعامل سری A: سوپرلیگ اروپا قطعا مرد و تمام شد
لوئیجی دیسیروو، مدیرعامل سری A، هشدار داد که با اینکه افزایش درآمد یوفا تهدید سوپرلیگ اروپا را از بین میبرد، اما این موضوع همچنین باعث ایجاد «بیثباتی مالی» میشود.
به گزارش "ورزش سه"، دیسیروو معتقد است که برخی باشگاهها برای تضمین حضور در لیگ قهرمانان اروپا هزینههای زیادی میکنند و در نتیجه بر مسابقات داخلی «سلطه» پیدا میکنند.
دیسیروو در پنل «چالشهای فوتبال اروپا، دیدگاه لیگهای برتر» در هامبورگ صحبت کرد و به برخی از راههایی اشاره کرد که فرمت جدید لیگ قهرمانان اروپا به نفع فوتبال باشگاهی بوده است.
این فرمت تا حدی به منظور مقابله با تهدید سوپرلیگ اروپا توسعه یافت؛ سیستمی بسته که تنها به تعداد محدودی از باشگاهها اجازه میداد هر ساله در آن شرکت کنند و در نتیجه درآمدهای کلانی را تضمین میکرد.
دیسیروو گفت:«در سالهای اخیر، فوتبال با نبردهای حساسی روبرو شد، مانند تلاش برای معرفی مدلی بسته همچون سوپرلیگ. این پروژه به شدت توسط هواداران، یوفا و تمامی لیگهای اروپایی رد شد، زیرا ما به فوتبالی مبتنی بر شایستگی ورزشی و رقابت آزاد اعتقاد داریم. من امروز متقاعد شدهام که ایده سوپرلیگ به طور قطعی مرده است و یکی از دلایل اصلی این است که باشگاههای بزرگی که این ابتکار را تبلیغ میکردند، اکنون از فرمت جدید لیگ قهرمانان اروپا به شدت سود میبرند. این مدل درآمد بسیار بالایی را برای آنها تضمین میکند و علاقه آنها به یافتن راهحلهای جایگزین را کاهش میدهد. به عنوان مثال، اینتر تاکنون ۹۰ میلیون یورو از یوفا برای این بخش اول فصل دریافت کرده است، که تقریباً معادل درآمدی است که آنها با قهرمانی در سری A در سال گذشته به دست آوردند.
شرایط مشابهی در سایر لیگهای اروپایی نیز دیده میشود، جایی که درآمد حاصل از تنها حضور در مرحله گروهی لیگ قهرمانان ۲۰ برابر بیشتر از درآمد حاصل از قهرمانی در لیگ داخلی است. از سوی دیگر، این موضوع همچنین شکاف بین تیمهای برتر و سایر تیمها را به طور فزایندهای افزایش میدهد و خطر کاهش رقابتپذیری برخی از تورنمنتها در بلندمدت را به همراه دارد.»
دیسیروو تأکید کرد که در حالی که این یک روند گسترده است، اما هنوز در ایتالیا تغییری دیده نمیشود، جایی که سری A غیرقابل پیشبینیتر از همیشه است.
او گفت:«در پنج سال گذشته، چهار باشگاه مختلف قهرمان اسکودتو شدهاند، که نشانهای از تعادل بزرگی است که ما میخواهیم حفظ کنیم. در جاهای دیگر، مانند انگلیس، آلمان و فرانسه، ما شاهد تثبیت شرایطی هستیم که در آن یک باشگاه، به لطف درآمد نامتناسب از رقابتهای یوفا، برتری ساختاری پیدا میکند که به آنها اجازه میدهد سالها بر لیگ داخلی خود سلطه پیدا کنند و شکافی ایجاد کنند که پر کردن آن غیرممکن است و این عادلانه نیست.»
در این شرایط، منچسترسیتی، بایرن مونیخ و پاریسنژرمن هر فصل را با بیش از ۶۰ درصد شانس قهرمانی در لیگ خود آغاز میکنند. دیسیروو هشدار داد که اهمیت درآمد یوفا به این معناست که تنها حضور در لیگ قهرمانان اروپا به هدف اصلی هر فصل تبدیل شده است و عدم موفقیت در این امر میتواند به یک فاجعه مالی و ورزشی تبدیل شود.
او گفت:«این وضعیت بسیاری از باشگاهها را وادار میکند تا فراتر از تواناییهای خود سرمایهگذاری کنند تا بتوانند به لیگ قهرمانان جدید راه پیدا کنند، که باعث افزایش هزینههایی میشود که حفظ آن دشوار است. این یک نوع ریسک مالی است که ترازنامهها را متورم میکند و خطراتی برای ثبات کل سیستم ایجاد میکند. سری A معتقد است که همکاری با یوفا برای تضمین اینکه مدل فعلی باعث ایجاد عدم تعادل غیرقابل تحمل در لیگهای ملی نشود، اساسی است. رشد فوتبال اروپا باید با تورنمنتهای داخلی هماهنگ باشد و تعادل رقابتی که آنها را تا روز پایانی هیجانانگیز میکند، به خطر نیندازد.»