باوفا:
پدیده کشتی در مسابقات سطح یک خود را نشان میدهد
سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی جوانان معتقد است سطح مسابقات قهرمانی متوسط بوده و کشتیگیری لقب پدیده را به خود اختصاص میدهد که در مسابقات سطح یک عملکرد خوبی داشته باشد.
به گزارش "ورزش سه" و به نقل از تسنیم، حمید باوفا سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی جوانان درباره شرایط برگزاری مسابقات قهرمانی کشور جوانان گفت: مسابقات قهرمانی کشور امسال با قهرمانی تهران به پایان رسید. یک نسل در تیم جوانان تغییر کرده و بخش عمدهای از کشتیگیران جوان با توجه به رده سنی که داشتند از این تیم جدا و به تیم بزرگسالان ملحق شدند. آنها در سنگر دیگری سرباز شدند و از این بابت جای خوشحالی دارد، اما ما باید به دنبال جایگزین این نفرات باشیم تا روند موفقیت را ادامه بدهند.
وی گفت: سطح مسابقات قهرمانی کشور به نظرم متوسط بود؛ در سطح خیلی بالا یا خیلی پایین برگزار نشد. چند کشتیگیر هم در خدمت تیم ملی بزرگسالان بودند و در قهرمانی کشور بزرگسالان و مسابقات آن رده سنی بودند و بعد از این مسابقات به تیم جوانان اضافه میشوند.
سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی جوانان در پاسخ به این سوال که آیا پدیدهای در این مسابقات دیدید، گفت: به نظرم نام پدیده را زمانی میتوان برای یک کشتیگیر در نظر بگیریم که در مسابقات سطح یک دنیا خودشان را نشان بدهند. در مسابقات قهرمانی کشور که در سطح متوسط برگزار شد، نمیتوان کشتیگیری که اول شده را پدیده بنامیم. کشتیگیری که بتواند در یک مسابقه سطح یک در دنیا حریفان قدرتمند خود را شکست دهد، پدیده لقب میگیرد. کشتیگیری که در سطح مسابقات متوسط به قهرمانی رسیده از دیدگاه من پدیده لقب نمیگیرد.
باوفا در مورد عملکرد تیم کشتی فرنگی در مسابقات جام نیکولای پتروف – بلغارستان گفت: از بین نفراتی که به مسابقات بلغارستان اعزام شدند؛ ابوالفضل فتحی تزنگی در وزن ۱۳۰ کیلوگرم در رده جوانان است که خوشبختانه در این مسابقات هم به مدال طلا رسید. با توجه به نتایجی که کشتیگیران کسب کردند، عملکردشان خیلی خوب بوده، اما واقعیت این است که من از سطح مسابقات خبر ندارم و نمیدانم به لحاظ فنی مسابقات چه کیفیتی داشته است. اما نتایج قابل قبول بوده است.
وی در واکنش به صحبت بنا مبنی بر اینکه کشتیگیران جوان در مسابقات بین المللی امتیازی کسب نمیکند و بهتر بود که در مسابقات قهرمانی کشور شرکت میکردند، گفت: در رابطه با این موضوع دیدگاهها کاملاً متفاوت است. آقای بنا یک سبک در مربیگری دارد و آقای رنگرز هم یک سبک دیگری دارد. شاید یک موضوع از نگاه من اشتباه باشد، اما از نگاه یک مربی درست باشد و نتیجه هم بگیرد. پس نمیتوان همه را با یک نسخه واحد پیچید.
باوفا تأکید کرد: در این مورد بنا و رنگرز استدلالهای خاص خودشان را دارند. نگاه محمد بنا هم به کشتی متفاوت است و من آن را قبول دارم. قطعاً رنگرز هم طبق برنامهریزیهای خودش پیش میرود. به نظرم حضور در مسابقات برون مرزی از این بابت یک امتیاز مثبت بود که به کشتیگیرانی که کمتر دیده شدند و کمتر خودشان را ارزیابی کردند، فرصت داده شده است تا بتواند به چرخه تیم ملی برگردند. به نظرم این نگاه مثبت بوده است. برخی کشتیگیران در کنار دیگر کشتیگیران یک سال در اردو بودند، اما کمتر دیده شدند. برخی هم نتوانستند در مسابقات قهرمانی کشور خودشان را نشان بدهند و نیاز به یک فرصت دیگر داشتند.
سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی جوانان گفت: تمامی این کشتیگیران جوان هستند و برای سالهای آینده میتوان روی آنها حساب کرد. محمد عشیری کشتیگیر ۲۰ ساله است یا ابوالفضل فتحی تزنگی ۱۹ ساله است. همگی این کشتیگیران جوان هستند و میتوان در آینده روی آنها حساب کنیم. این نگاه برای آینده است. اما همانطور که گفتم دیدگاه مربیان متفاوت است و همه به غیر از موفقیت کشتی به چیز دیگری فکر نمیکنند.
باوفا در مورد شرایط تیم قبل از مسابقات قهرمانی جهان گفت: به چیزی غیر از قهرمانی فکر نمیکنیم و امیدوارم بتوانیم ششمین قهرمانی این مسابقات را به دست بیاوریم. هرچند کار خیلی سخت است و مسابقات جوانان نزدیک به بزرگسالان برگزار میشود اما به چیزی جز قهرمانی فکر نمیکنم. با وجود توانایی بچهها و کادر فنی و زیرساختهایی که فدراسیون تدارک دیده، میتوانیم بهترین نتیجه را رقم بزنیم. ما زمان زیادی داریم و تورنمنتهای مختلفی هم پیش رو داریم. سعی میکنیم از بهترین نفرات استفاده کنیم و قهرمانی کشور یکی از ملاکهای انتخاب ماست، در اردوها و مسابقات مختلف کشتیگیران را محک میزنیم تا بهترین نفر را برای اعزام به مسابقات جهانی انتخاب کنیم.