ناکام در حمله، ضعیف در دفاع
منچستریها آرنولد را جادو کرده بودند!
«بد»، کمترین واژهای است که میتوان در توصیف و ترسیم عملکرد آرنولد در یکشنبه شب برفی آنفیلد به کار برد.
به گزارش "ورزش سه"، ترنت به واسطه نمایشهای درخشان و بینظیر چندین سال اخیر خود و تبدیل شدن به یکی از بهترین فولبکهای راست دنیای فوتبال در فاز هجومی، همواره در اذهان طرفداران این تیم به تعداد انگشتان یک دست عملکرد بد داشته و او از زمان حضور یورگن کلوپ در ليورپول، نقش بسزایی در کسب افتخارات مهم یک دهه اخیر قرمزهای مرسی ساید ایفا کرده است.
اینکه ترنت در لیست بهترین فولبکهای راست دنیا قرار بگیرد هیچ شک و ابهامی در این زمینه وارد نیست و همگان به توانایی فوقالعاده او در تاکتیکهای هجومی اعتقادی راسخ دارند اما به هر روی در هر مقطع زمانی، ستارگان و بازیکنان درجه یک فوتبال در عین داشتن نقاط قوت فراوان، از نقاط ضعف خود به شدت رنج میبرند و چنين ضعفهایی به سوژههای شماره یک رسانهها برای زیر سوال بردن و انتقاد کردن از آنها تبدیل میشوند.
یکشنبه شب ترنت الکساندر آرنولد مقابل منچستریونایتد یکی از بدترین شبهای دوران بازیگریاش را پشت سر گذاشت و آنقدری در نیمه اول ضعفهای فراوانی از خود نشان داد که روی کین، کارشناس باسابقه و معروف فوتبال انگلیس، بلافاصله در بین دو نیمه دست به نقد تندی زد و از عملکرد فاجعهبار آرنولد به ویژه در بخش دفاعی به شدت انتقاد کرد. نتیجه همین شب عجیب آرنولد با تعویض او در دقیقه ۷۶، دریافت نمره متوسط 6/7 و ثبت یک کارت زرد و باخت در اکثر دوئلها تکمیل شد.
عملکرد دور از انتظار شماره ۶6 ليورپولیها، همگان را شگفتزده و شوکه کرد و اشتباهات تأثیرگذار او در طول بازی، باعث به ثمر رسیدن دو گل شیاطین سرخ شد. اما حالا که ترنت سیاهترین و تاریکترین شب فوتبالیاش را از سر گذرانده و آن شرایط باورنکردنی را با پوست و گوشت و استخوان لمس کرده، باید به آسیبشناسی فولبک انگلیسی قرمزها ولو مختصر و کوتاه پرداخت تا متوجه شویم چرا آرنولد مثل همیشه در زمین بازی نکرد و از فرم و وضعیت آرمانی و فوقالعادهاش به دور بود و به عبارتی به یکباره در یک شب سرد و البته جدید از سال 2025 دچار فروپاشی وحشتناکی شد.
این قضیه از دو جهت قابل بررسی است و شاید همین دو علت مهم، اثرگذاری بالایی در نمایش بسیار بد او داشته است. اول اینکه اصلاً چرا آرنولد نمیتوانست همانند دیدارهای قبلی و روتین هر فصل خود، به یک سوم دفاعی منچستریونایتد نفوذ کند و به نوعی کمتر شاهد استارتهای انفجاری و پاسهای قطری اعجابانگیز او در دیدار یکشنبه شب بودیم؟ آموریم برای مواجه درست با این تاکتیک و نقطه قوت تیم اشلوت، از تاکتیکهای مارکو سیلوا، سرمربی فولام، کمک و الگو گرفته بود.
روبن آموریم برای از کار انداختن و فلج کردن سمت راست ليورپول از برتری عددی (اُورلود) و اُورلپ بهره میبرد. سرمربی پرتغالی با استفاده از دیگو دالو و برونو فرناندز، که هر دو شب فوقالعادهای را در آنفیلد پشت سر گذاشتند، اُورلپهای زیادی ایجاد میکرد و همین بالا بازی کردن دالو و فرناندز و نگه داشتن آرنولد در زمین خودی به سبب هدف قرار دادن فضای وسیع و خالی پشت سر آرنولد هنگام نفوذهای معدود، اصلیترین و مهمترین علتی بود تا فول بک بیست و شش ساله انگلیسی، از جریان بازی در نیمه اول کنار برود و محو شود.
در نیمه دوم این قضیه با اضافه شدن گارناچو به ترکیب شیاطین سرخ تشدید شد و برتری عددی و در نهایت به ثمر رساندن دو گل و استفاده صحیح و عالی از فضای پشت سر ترنت، نشان میدهد آرنولد همچنان در دفاع و کارهای دفاعی بدجوری میلنگد. شاگردان آموریم مو به موی این تاکتیک را دقیقا در جناح چپ لیورپول پیاده کردند و رابرتسون هم با چنین ضد تاکتیکی، تأثیرگذاریاش به حداقل رسید و به طور عجیبی خنثی شد.
از طرفی دیگر مشخص بود که ترنت اصلاً تمرکز لازم را نداشت و به دليل توجه بیش از حد به اخبار و حواشی تمدید یا عدم تمدید و بستن چمدانها به مقصد برنابئو، کیفیت بازی او به بدترین شکل ممکن دگرگون شد و تحت تاثیر اتفاقات ناخوشایند و البته پیش پا افتاده و مضحک قبل از سوت آغاز بازی قرار گرفت.
شاید بتوان اذعان داشت ترنت همانگونه که بخشی از چهره و شخصیتش فرشته را نمایان میکند، نیم دیگری از آن شیطان را به تصویر میکشد. در واقع او حد وسط و اعتدالی در سبک بازی خود ندارد یا عالی و بینقص کار میکند یا در دیدارهایی به مثابه مصاف با منچستر یونایتد، به پاشنه آشیل تیم تبدیل میشود و تیم از افت کیفیت عملکرد او، ضربات سهمگین و سنگینی میخورد. افت او معنایش چیزی جز تجربه سقوط آزاد در بحبوحه یک دیدار حساس و سرنوشتساز لیگ برتری نیست.
آیا هنوز با وجود این اوصاف و دوگانگی شخصیت و سبک بازی مهره ملی پوش انگليسی، مادریدیها خواهان جدی حضور ترنت در جناح راست پر افتخارترین تیم UCL هستند؟
استفاده از آرنولد در هر تیمی ریسکهای بزرگی علیالخصوص برای تیمهای بزرگ اروپایی در بر دارد و قطعا در عین برخورداری از محاسن زیاد، معایب زیاد او میتواند هر تیمی را وارد چالشهای سخت و دشواری کند.
بازیکنی که اگر فضای خالی و رها شده پشت سر او در مواقع ضد حملات تیم حریف به موقع پر نشود و از او هیچ حمایتی صورت نگیرد، توانایی این را دارد که فرصتهای تاکتیکی مورد علاقه سرمربی را به تهدیدات و بنبستهای تاکتیکی علیه تیم خودی بدل کند. این موضوع را میتوان از فریادهای فن دایک بر سر ترنت پس از گل آماد دیالو به خوبی دید و تماشا کرد!
معین احمدوند