کد خبر : 2096036 | 15 دی 1403 ساعت 11:43 | 11.2K بازدید | 5 دیدگاه

انتقاد صریح مجید خدایی از فقر فن در کشتی؛

بدن کشتی‌گیران شبیه بدن بدنسازان بود!

عضو کمیته فنی رقابت‌های کشتی آزاد بزرگسالان قهرمانی کشور در گرگان گفت: بیشتر بدن‌های کشتی‌گیران در این مسابقات شبیه ورزشکاران پرورش اندام بود.

بدن کشتی‌گیران شبیه بدن بدنسازان بود!

به گزارش "ورزش سه"، مجید خدایی عضو کمیته فنی رقابت‌های کشتی آزاد بزرگسالان قهرمانی کشور بعد از پایان مسابقات قهرمانی کشور در گرگان به گفت‌وگو با سایت فدراسیون کشتی پرداخت و گفت: سطح برگزاری و میزبانی این رقابت‌های از سوی گلستانی‌ها بسیار خوب بود و جا دارد که یک تشکر ویژه از زحمات و تلاش‌های انجام شده قدردانی کنم. اولا باید بگویم که دادن سهمیه به جوانان برای حضور در این رقابت‌ها بسیار کار درستی بود، چراکه این فرصت به آن‌ها داده شد که سطح خود را با بزرگسالان محک بزنند.
وی در مورد سطح فنی این رقابت‌ها عنوان کرد: در کل مسابقات خوبی بود اما چیزی که مشهود بود، فقر فن در بین کشتی‌گیران بود. کشتی‌گیران کمتر زیر می‌گرفتند و اجرای فن داشتند و بیشتر تمرکز آن‌ها روی قدرت بدنی بود. البته برخی نیز بودند که بیشتر اجرای فن می‌کردند از جمله یاسین رضایی که کشتی‌های بسیار خوبی گرفت و برخی از کشتی‌گیران جوان که عملکرد خیلی خوبی داشتند و این موضوع در ذهن ما به وجود آمد که آیا سطح بزرگسالان پایین آمده یا جوانان ما بسیار خوب هستند که بزرگسالان را می‌برند.
خدایی در مورد اینکه دلیل عدم اجرای فن کشتی‌گیران را چه می‌داند، بیان داشت: آن چیزی که ما دیدیم این بود که بیشتر بدن‌ها به سمت زیبایی رفته بود تا کارایی و بیشتر شبیه قهرمانان پرورش اندام بودند تا کشتی‌گیر، که این نشان می‌دهند تمرکز بیشتر آن‌ها روی بدنسازی و زدن وزنه بوده است.
خدایی ادامه داد: استفاده زیاد از وزنه و تمرینات بدنسازی باعث شده که کشتی‌گیران زمان کمتری را برای مرور فن بگذارند و بدن‌های آن‌ها عضلانی شده و آن رفلکسی که کشتی نیاز دارد را ندارند. این موضوع هم روی نتایج آن‌ها تأثیر می‌گذاشت و هم شاهد آن بودیم که از ناحیه زانو، کتف و سایر اعضای بدن دچار مصدومیت می‌شدند. کشتی‌گیران برای اینکه بتوانند به فرم بدنی کشتی نزدیک شوند باید تمرینات مرور فن با 40 تا 50 درصد فشار را به صورت ممتد انجام دهند و تمرکز آن‌ها نیز روی یک فن نباشد و چند فن را پشت سر هم اجرا کنند. هنر کشتی در لول خوردن، داشتن انعطاف بدنی است و اجرای فنون و تاکتیک‌های مختلف است و با زور نمی‌شود، کشتی‌گیر شد.
خدایی در مورد معافیت مدال‌آوران و برخی نفرات مطرح از رقابت‌های قهرمانی کشور گفت: درست است که مردم دوست دارند قهرمانان خود را در این مسابقات ببینند ولی برخلاف برخی که معتقدند این کار به ضرر کشتی است اما من نظر دیگری دارم. نبود برخی از قهرمانان در اوزان مختلف باعث شد تا فرصت به جوانان و چهره‌های مستعد داده شود و با قهرمانی کشور خود را بعنوان یک مدعی مطرح کنند. قطعا حضور برخی از کشتی‌گیران در رقابت‌های قهرمانی کشور که بارها در آن‌ها قهرمان شده اند به داشته‌های فنی آن‌ها اضافه نمی‌کند. این درحالی است که همان نفرات جوان و مستعدی که در قهرمانی کشور صاحب عنوان شده‌اند می‌توانند در مراحل بعدی چرخه با کشتی‌گیران مدال‌آور و عنوان‌دار سرشاخ شوند و خود را محک بزنند. در واقع با این کار فرصت بیشتری به سایر نفرات داده می‌شود و در نهایت نیز هر کس مستحق پوشیدن دوبنده تیم ملی باشد به آن می‌رسد. در این مسابقات چند چهره جدید به کشتی معرفی شد از جمله رضایی در وزن 57 کیلوگرم از قم که این موضوع می‌تواند به امر پشتوانه سازی و پیشرفت کشتی کمک زیادی کند. بزرگسالان قهرمانی کشور بعد از پایان مسابقات قهرمانی کشور در گرگان به گفت‌وگو با سایت فدراسیون کشتی پرداخت و گفت: سطح برگزاری و میزبانی این رقابت‌ها از سوی گلستانی‌ها بسیار خوب بود و جا دارد که یک تشکر ویژه از زحمات و تلاش‌های انجام شده قدردانی کنم. اولا باید بگویم که دادن سهمیه به جوانان برای حضور در این رقابت‌ها بسیار کار درستی بود چراکه این فرصت به آن‌ها داده شد که سطح خود را با بزرگسالان محک بزنند.

وی در مورد سطح فنی این رقابت‌ها عنوان کرد: در کل مسابقات خوبی بود اما چیزی که مشهود بود، فقر فن در بین کشتی‌گیران بود. کشتی‌گیران کمتر زیر می‌گرفتند و اجرای فن داشتند و بیشتر تمرکز آن‌ها روی قدرت بدنی بود. البته برخی نیز بودند که بیشتر اجرای فن می‌کردند از جمله یاسین رضایی که کشتی‌های بسیار خوبی گرفت و برخی از کشتی‌گیران جوان که عملکرد خیلی خوبی داشتند و این موضوع در ذهن ما بوجود آمد که آیا سطح بزرگسالان پایین آمده یا جوانان ما بسیار خوب هستند که بزرگسالان را می‌برند.

خدایی در مورد اینکه دلیل عدم اجرای فن کشتی‌گیران را چه می‌داند، بیان داشت: آن چیزی که ما دیدیم این بود که بیشتر بدن‌ها به سمت زیبایی رفته بود تا کارایی و بیشتر شبیه قهرمانان پرورش اندام بودند تا کشتی‌گیر، که این نشان می‌دهند تمرکز بیشتر آن‌ها روی بدنسازی و زدن وزنه بوده است.

خدایی ادامه داد: استفاده زیاد از وزنه و تمرینات بدنسازی باعث شده که کشتی‌گیران زمان کمتری را برای مرور فن بگذارند و بدن‌های آن‌ها عضلانی شده و آن رفلکسی که برای کشتی نیاز دارد را ندارند. این موضوع هم روی نتایج آن‌ها تأثیر می‌گذاشت و هم شاهد آن بودیم که از ناحیه زانو، کتف و سایر اعضای بدن دچار مصدومیت می‌شدند. کشتی‌گیران برای اینکه بتوانند به فرم بدنی کشتی نزدیک شوند باید تمرینات مرور فن با 40 تا 50 درصد فشار را به صورت ممتد انجام دهند و تمرکز آن‌ها نیز روی یک فن نباشد و چند فن را پشت سر هم اجرا کنند. هنر کشتی در لول خوردن، داشتن انعطاف بدنی است و اجرای فنون و تاکتیک‌های مختلف است و با زور نمی‌شود، کشتی‌گیر شد.

خدایی در مورد معافیت مدال آوران و برخی نفرات مطرح از رقابت‌های قهرمانی کشور گفت: درست است که مردم دوست دارند قهرمانان خود را در این مسابقات ببینند ولی برخلاف برخی که معتقدند این کار به ضرر کشتی است اما من نظر دیگری دارم. 
نبود برخی از قهرمانان در اوزان مختلف باعث شد تا فرصت به جوانان و چهره‌های مستعد داده شود و با قهرمانی کشور خود را بعنوان یک مدعی مطرح کنند. قطعا حضور برخی از کشتی‌گیران در رقابت‌های قهرمانی کشور که بارها در آن‌ها قهرمان شده اند به داشته‌های فنی آن‌ها اضافه نمی‌کند. این درحالی است که همان نفرات جوان و مستعدی که در قهرمانی کشور صاحب عنوان شده‌اند می‌توانند در مراحل بعدی چرخه با کشتی‌گیران مدال‌آور و عنوان دار سرشاخ شوند و خود را محک بزنند. در واقع با این کار فرصت بیشتری به سایر نفرات داده می‌شود و در نهایت نیز هرکس مستحق پوشیدن دوبنده تیم ملی باشد به آن می‌رسد. در این مسابقات چند چهره جدید به کشتی معرفی شد از جمله رضایی در وزن 57 کیلوگرم از قم که این موضوع می‌تواند به امر پشتوانه‌سازی و پیشرفت کشتی کمک زیادی کند.

دیدگاه‌ها