گزارش اختصاصی از سالن اجلاس با حضور رئیس جمهوری
حواشی عجیب مراسم تجلیل از ورزشکاران!
مراسم تجلیل از قهرمانان المپیک و پارالمپیک 2024 پاریس با حضور رئیس جمهور در سالن اجلاس سران برگزار شد.
به گزارش "ورزش سه"، هیچ مراسمی در ایران نیست که سر وقت و با حضور همه مدعوین آغاز بشود، حتی اگر پای شخص رئیس جمهور و پخش تلویزیونی و کنداکتورهای مربوطه درمیان باشد. مراسم تجلیل از قهرمانان المپیک هم خارج از این قاعده نبود. بنابراین خیلی از آنهایی که قرار بود ساعت 9 صبح در سالن اجلاس سران حضور داشته باشند، کمی دیرتر صورت خود را آب زده و سلانه سلانه خود را به محله ولنجک تهران رسانده بودند. جالب اینکه بدون ممانعت با مراسمی روبرو شدند که کمی بعد از ساعت 10 آغاز شد. در حالی که در ردیف اول چهرههایی مثل مسعود پزشکیان (رئیس جمهور) و احمد دنیامالی (وزیر ورزش) در کنار چهرههای اسم و رسمدار ورزش نشسته و منتظر شروع این آیین با اجرای محمدرضا احمدی بودند.
مراسم با سرود جمهوری اسلامی، قرآن و سپس اجرای حرکات باستانی و حضور چند باستانی کار جوان و خردسال آغاز شد که کوچکترین آنها با میانداری و اجرای چرخ تیز و خواندن شعری در وصف شهدا توجهات را به خود معطوف کرد. او در آخرین دور اجرای حرکات باستانی سمت رئیس جمهور رفت و از سوی او مورد تفقد ویژه قرار گرفت. سپس پس از دست دادن با سایر نفرات حاضر در ردیف اول سالن با پایان ضرب مرشد صحنه را ترک کرد.
در این لحظه در گوشهای از ورودی طبقه اول غوغایی برپا بود. تعدادی از چهرههای مراسم برگزاری دور فردی حلقه زده بودند و معلوم نبود در آنجا چه خبر است. البته کمی با دقت به دعوت شدهها توجه میکردید، متوجه میشدید که احتمالا فردی که در میان جنجال قرار دارد، کسی جز علیرضا دبیر، رئیس فدراسیون کشتی نیست. با تکان خوردن افراد در اطراف دبیر این حدس ما درست از آب درآمد و این دبیر بود که ظاهرا ناراحت از موضوعی از آمدن و نشستن در سالن امتناع میکرد. او با کت و شلوار رسمی و پیراهن سفید در شرایطی مشغول چانه زدن و بحث با عوامل اجرایی مراسم بود که این آیین رسما آغاز شده و پس سخنرانی زهرا رحیمی، نایب قهرمان پارالمپیک تکواندو، امیرحسین زارع نایب قهرمان کشتی آزاد المپیک روی سن حضور پیدا کرد و به نمایندگی از ورزشکاران متنی را مقابل رئیس جمهور قرائت کرد.
با گذشت دقایقی دبیر را به سمتی بردند و این بار نوبت وزیر ورزش بود که پشت سن قرار بگیرد و صحبتهایش را مطرح کند. او در ابتدای حرفهایش تاکید کرد که آنچه در این المپیک به دست آمده، مربوط به دولت شهید رئیسی است و او نقشی در این افتخارات نداشته است، جملهای که مورد توجه حاضران در سالن قرار گرفت و باعث شد وزیر ورزش به شدت تشویق بشود. با این حال دنیامالی با وجود این شروع خوب، در ادامه با اصرار به انتشار آمار به صورت شفاهی، در مدت طولانی سخنرانی خود را اصطلاحا از دهان انداخت و به طول انجامیدن این صحبتها باعث شد کسی دنبال نکند که او درباره چه چیزهایی صحبت میکند. در حالی که او میتوانست با استفاده از اسکرین پشت سر خود برای ارائه آمار از آن کمک بگیرد و مستقیما خودش با رئیس جمهور و ورزشکاران صحبتهای جالبتری انجام بدهد.
پس از این صحبتها محمدرضا احمدی پشت تریبون قرار گرفت و با اشاره به اینکه خانواده ورزشکاران هم در سالن حضور دارند، از مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری دعوت کرد که روی سن بیاید. پزشکیان با همان شکل راه رفتن منحصر بهفرد پشت تریبون مخصوص خود ایستاد و در حالی که به شدت مورد تشویق حاضران قرار گرفته بود، اعلام کرد از اینکه در جمع ورزشکاران حضور دارد، احساس غرور میکند. او سپس شعری بر زبان جاری کرد. شعری از اقبال لاهوری که برای این مناسبت انتخاب شده بود: "ما چشم عقاب و دل شهباز نداریم /چون مرغ سرا لذت پرواز نداریم."
پزشکیان در حرفهایش تاکید کرد که با همت جوانها اراده آنها آنچنان که در میادین ورزشی پرچم ایران بالا رفته است، در همه عرصهها ایران قادر به تکرار موفقیتها و افتخارات خواهد بود. او با این جملات به استقبال بخش بعدی مراسم رفت که بسته شدن بازوبند پهلوانی بر بازوی پهلوان مصطفی طغانی بود. زنگی هم به احترام این پهلوان نواخته شد و رئیس جمهوری با بستن این بازوبند این عنوان قهرمانی باستانی را رسمی کرد.
پس از آن هم بخش اصلی مراسم توزیع جوایز به فدراسیونها و ورزشکاران برتر آغاز شد. در ابتدا این ورزشکاران رشته کشتی بودند که روی سن آمدند. علیرضا دبیر و 7 ورزشکار مدالآور المپیک پاریس منهای حسن یزدانی که مشخص نبود چرا در این مراسم حضور ندارد. به خصوص اینکه خبرنگار ما، او را بیرون از سالن دیده بود که انگار منتظر نکتهای بود. دبیر جلوتر از ورزشکاران روی سن آمد و پس از معرفی تک تک کشتیگیران با مسعود پزشکیان گرم گرفت و دقایقی با او به صورت خصوصی صحبت کرد و وقتی جایزه ورزشکاران را هم در یک صندوق خاتم کاری شده دریافت کرد، بازهم به صحبتهای خود ادامه داد.
بعد از مراسم گفته شده حسن یزدانی را به این مراسم راه ندادند، اما نحوه ورود ورزشکاران و اعضا به مراسم طوری نبود که جلوگیری خاصی برای ورود اعضا به محل برگزاری مراسم وجود داشته باشد. بنابراین احتمالا دلخوری دبیر ناشی از نحوه چیدمان مهمانها در این برنامه و نشاندن قهرمانها و صاحب منصبان جایی غیر از ردیف اول بود. در حالی که از کشتی تنها ابراهیم جوادی قهرمان سابق کشتی جهان حضور داشت و نفراتی مثل تیمور غیاثی، حسن روشن، مهدی تاج، مهدی محمدنبی، امیر قلعهنویی، هادی ساعی و... آنها را همراهی میکردند. با توجه به پر شدن سریع این ردیف احتمالا جایی برای دبیر در نظر گرفته نشده بود. کما اینکه ورزشکاران مدالآور سایر رشتهها هم در ردیفهای دوم و سوم نشسته بودند.
بعد از تیم کشتی قهرمانان والیبال نشسته برای دریافت جوایز خود روی سن آمدند که البته غیبت مرتضی مهرزاد در این جمع به چشم میآمد. اما هادی رضایی مربی افسانهای والیبال نشسته و علی کشفیا دیگر قهرمان این رشته که با ویلچر روی سن آمد، به شدت مورد تشویق حاضرین قرار گرفتند.
با ترک سن از سوی قهرمانان والیبال نشسته، نوبت گروه پرتعداد تکواندو بود که روی سن بیایند. رشتهای با چهار قهرمان مدالآور و مربیان معروفش (مجید افلاکی، مینو مداح، مهروز ساعی) و همچنین سایر اعضایی که در این افتخار سهیم بودند. تعداد تکواندوییها روی سن 15 نفر بود که این موضوع مورد توجه محمدرضا احمدی هم قرار گرفت که او گفت اگرچه تیمهایتان در المپیک جمع و جور است، اما مشخص است پشتیبانی بزرگی پشت این افتخارات وجود دارد.
پس از تشویق قهرمانان تکواندو، ورزشکاران سایر رشتههای مدالآور روی سن آمدند و با گذشت دقایقی و شلوغ شدن سن مراسم به اتمام رسید. در حالی که مشخص نشد دلیل غیبت حسن یزدانی چه بوده است.
در این مراسم مبلغ 8 میلیارد تومان به مدالآوران طلا، 4 میلیارد تومان به مدالآوران نقره و 2 میلیارد تومان به مدالآوران برنز در المپیک و پارالمپیک 2024 پاریس اهدا شد.
ورزش ایران با ریاست احمد دنیامالی موفقیت در المپیک لس آنجلس و بازیهای آسیایی ناگویا را هدف گرفته است و قصد دارد در افقی تازه حرکت کند.