سقف بودجه 30 درصد افزایش یافت
500 هزار دلار، عامل خشم پرسپولیس از فدراسیون!
منصور قنبرزاده، نایب رئیس فدراسیون فوتبال درباره ابعاد قانون تراز مالی صحبت کرد.
به گزارش "ورزش سه"، ملزم شدن باشگاهها به رعایت قانون سقف بودجه باعث صحبتهای مختلفی شده. یکی از مهمترین دلایل فدراسیون در دفاع از این اقدام جلوگیری از ولخرجی برخی باشگاهها عنوان شده بود. موضوعی که امروز نایب رئیس فدراسیون بابت آن مورد سوال خبرنگاران قرار گرفت. منصور قنبرزاده که اجرای این قانون را یکی از اصلیترین شروط کنفدراسیون فوتبال آسیا برای اخذ مجوز حرفهای میداند، همچنان به درآمدزایی باشگاهها تاکید میکند. او البته درباره اینکه چرا افزایش تراز مالی برای تیمهای آسیایی اینقدر دیر لحاظ شد نیز صحبت کرد که در ادامه میخوانید:
* تفکر فیرپلی مالی در حال جاافتادن است
همین بحث تراز مالی در فوتبال اروپا چند سال طول کشید تا مکانیزه شد؟ حدود 5 سال. بالاخره من خودم هم تیمداری کردهام. یادم هست در مقاطعی ناظران AFC میآمدند؛ ولی برخی باشگاهها اصلا دفتر نداشتند و رفته بودند در شهرستانهای اطراف تهران دفتری را به مدت یک هفته اجاره کرده بودند و به عنوان دفتر باشگاه به ناظران معرفی کرده بودند. یعنی ببینید روزگاری برخی باشگاههای ما متاسفانه ساختمان دفتر نداشتند.
یا مثلا چون صورتهای مالی باید به تایید حسابرس برسد، برخی عزیزان چیزی را تنظیم میکردند تا بتوانند مجوز لازم را بگیرند. نسخهای از آن برای اداره دارایی میرفت و هزینه هنگفتی بدهی مالیاتی برایشان میآمد. در صورتی که هیچ درآمدی نداشتند باید کلی مالیات میدادند. الان دیگر اینطور نیست و خودتان ببینید که از آن وضعیت در حال تغییر به شرایط فعلی هستیم.
درست نیست همه چیز را رسانهای کنیم؛ ولی همین امسال هم نهادهای نظارتی از برخی باشگاهها ایراداتی گرفتند که در حال پیگیری است. به هر حال این قانون باید به مرور جا بیفتد. بنابراین اگر بخواهیم عادلانه قضاوت کنیم باید بگویم همین که این تفکر در حال جاافتادن در باشگاهها است قدمی رو به جلو حساب میشود.
* تاکتیک مقابله با کشورهای عربی
یکی دو سال است که تیمهای ما پاداش آسیایی خود را از طریق تهاتر دریافت میکنند. شما هر تصمیمی که بگیرید یکسری مزایا و معایب دارد. در فوتبال وقتی تیم حریف شما تاکتیکی را پیاده میکند، شما هم مجبورید برای عقب نیفتادن تاکتیکی را عملی کنید. ما وقتی دیدیم تیمهای عربی چنین ترفندی برای افزایش سهمیه زدهاند، تصمیم گرفتیم که این قانون را لحاظ کنیم.
- به نظرتان برخی تصمیمهای دقیقه نودی یا آنچه سال گذشته رخ داد و امتیازات کسر شده برگشت، اینها باعث نمیشود اصل قانون زیر سوال برود؟
* دلایل تاخیر در اعلام افزایش سقف بودجه
همانطور که گفتم تراز مالی هیچ تغییر نکرده، آن 800 هزار دلار هم که از قبلا وجود داشته و فقط میماند 500 هزار دلار پاداش. اگر این تصمیم زودتر گرفته میشد قطعا برای همه بهتر بود؛ ولی برخی ارکان فدراسیون مانند نایب رئیس فدراسیون که در این تصمیمگیری دخیل بودند مشغله تیم ملی را داشتند و به همین دلیل اعلام نظر نهایی به روز آخر کشیده شد. به باشگاههای حاضر در مسابقات آسیا این را هم بگویم که تمام خواستههایشان را عملی کردیم و انشاالله بهانهای نداشته باشند
* تاکید به درآمدزایی باشگاهها
بعد از این چالشها و تعریف فوتبال حرفهای در برنامههای مصوب که هر باشگاهی باید درآمدزا باشد و از منابع عمومی و دولتی استفاده نکند. در برنامههای سوم و چهارم دولت میتوانست به لیگ برتر کمک کند؛ ولی اینطور تعریف شده بود که در یک پروسه زمانی باشگاهها را به سمت خصوصی ببرند و یکسری تسهیلات در اختیارشان قرار دهند؛ مثل معافیت مالیاتی و یا وامهای طویل المدت با بهره بسیار کم. متاسفانه زیرساخت لازم در این مرحله ایجاد نشد و بعدا ایجاد شد.
* حق پخش - تراز مالی؛ انتخابی بین بد و بدتر!
الان در برنامه هفتم بحث فیرپلی مالی قانون شده و فرصتی برای تعریف یک آییننامه اجرایی داده شده است. باشگاههای منابع درآمدشان از کجاست؟ یکی از آنها حق پخش تلویزیونی است که در برنامه هفتم آمده و باید برایش مکانیزمی تعریف شود. اینجا ما باید از باشگاهها دفاع کنیم.
باید بین بد و بدتر انتخاب کنیم. اگر ما حق پخش نداشته باشیم، تراز مالی را هم نداشته باشیم آنوقت چه میشود؟ طبق سنوات قبلی تیمهای بزرگ مجوز حضور در مسابقات آسیایی را نمیگیرند. بازیکن خارجی داشتیم که بعد از فوتش ورثه او آمده بودند و ادعای مطالبات میکردند. خب از این به بعد دیگر شاهد این مسائل نخواهیم بود.