بهای سنگین شکست تیم مانچینی مقابل اردن
کارشناسان: تیم ملی عربستان قربانی ستارههای خارجی!
کارشناسان فوتبال عربستان شکست تیم ملی این کشور در برابر تیم ملی اردن را تکاندهنده و غیرقابل توجیه توصیف میکنند.
به گزارش ورزش سه، تیم ملی عربستان در دور پایانی مرحله دوم رقابتهای انتخابی جام جهانی 2026 و جام ملتهای آسیا 2027 با دو گل مقابل اردن شکست خورد و جایگاه خود صدر گروه هفتم رقابتها را از دست داد تا در سید اول قرعهکشی مرحله بعد نیز جایی نداشته باشد.
این شکست عربستان در یک بازی خانگی برابر اردن انتقادات زیادی را به دنبال داشته است. عبدالعزیز الخالد، مربی و تحلیلگر فنی عربستان، در این باره گفت: با وجود اینکه اردن فینالیست دوره قبل رقابتهای جام ملتهای آسیا بود اما در هر صورت این باخت غیرمنتظره تلقی میشود. مشخص است که یک نقص آشکار در تیم عربستان وجود دارد که باید قبل از ورود به مرحله بعد برطرف شود.
وی افزود: به نظر من کاهش بازیکنان عربستانی در لیگ و افزایش تعداد بازیکنان خارجی یکی از دلایل اصلی شرایط بد تیم ملی است؛ بازیکنان باید بازیهای بزرگی انجام دهند و شرایط متفاوتی را پشت سر بگذارند تا تجربه کسب کنند. حضور ستارگان بزرگ خارجی در لیگ برای توسعه فوتبال عربستان کافی نیست.
این کارشناس عربستانی سپس درخواست کاهش سهمیه خارجی تیمها را مطرح کرد و گفت: فکر میکنم حضور 6 نام خارجی در همه تیمها، از جمله تیمهای قدرتمند و رقابتی مانند الهلال و النصر کافی است. در حال حاضر برخی بازیکنان عربستانی که بهتر از برخی از خارجیها هستند، از روی نیمکت بازی خارجیها را نگاه میکنند. فوتبال عربستان در حال گذراندن مرحله توسعه و جذب بازیکنان در سطح جهانی است، اما این تعداد میتواند همانگونه باشد که گفتم، کاهش پیدا کند تا بازیکنان عربستانی فرصت بیشتری داشته باشند.
الخالد در خصوص شرایط فنی تیم ملی عربستان نیز گفت: در بعد فنی هم مانچینی اشتباهاتی داشته است، از جمله اینکه برخی از بازیکنان در پستهایی که در لیگ قهرمانان و سایر رقابتها بازی میکنند، قرار نمیگیرند. حتی اگر او یکی از بهترین مربیان جهان باشد، باز هم باید کسی را پیدا کند که در مورد برخی از اعتقاداتش با او صحبت کند. او باید در برخورد با بازیکنان انعطاف بیشتری نشان بدهد.
مجید الشیبانی، تحلیلگر فنی عربستانی نیز گفت: شکست عربستان برابر اردن ضررهای بزرگی به بار آورد که مهمترین آن از دست دادن صدر گروه بود. مهمتر اینکه این شکست باعث شد سبزها حضور در سید دوم در مرحله سرنوشتساز آسیایی را از دست بدهند و در سید سوم قرار بگیرند.
فهد الکلثم، بازیکن سابق تیم ملی نیز عنوان کرد: تیمها با کنار گذاشتن بازیکنان عربستانی، تعداد زیادی بازیکن خارجی در ترکیب خود قرار میدهند که این موضوع حداقل در سالهای اول تأثیر زیادی خواهد داشت. مثل اتفاقی که برای تیم انگلیس رخ داد؛ تیمهای این کشور به قویترین تیمهای اروپا تبدیل شدند، اما تیم ملیاش برای دههها افول کرد.
او ادامه داد: زمانی آرسنال تنها یک بازیکن انگلیسی را در ترکیب اصلی قرار میداد، با اعتراضات زیادی روبرو میشد. در سالهای اخیر تیم ملی انگلیس شروع به بازپس گیری بخشی از سلامتی خود کرده اما بعد از دهه شصت تاکنون به هیچ پیشرفت واقعی دست نیافته است. این تغییرات سریع، تاثیر زیادی خواهند داشت اما نباید اجازه بدهیم این تغییرات به اعتبار یک تیم آسیب بزند.
الحسن الیامی، مربی سابق فوتبال عربستان، گفت: عواملی وجود دارد که باید بررسی شود که مهمترین آنها تعداد زیاد بازیکنان خارجی است که باعث کاهش مشارکت بازیکنان عربستانی و تعداد دقایق بازی آنها در مسابقات رسمی شده است. بعضی از تصمیمات نیاز به مطالعه بیشتری دارند تا در کوتاه مدت و بلندمدت تاثیر منفی آنها بر فوتبال عربستان منعکس نشود.
لازم به ذکر است که تیمهای آسیایی برای قرعهکشی در 6 سید تقسیم شدهاند که سید اول شامل ژاپن، ایران و کره جنوبی و سید دوم شامل استرالیا، قطر و عراق خواهند بود. همچنین عربستان سعودی، ازبکستان و اردن در سید سوم، امارات، عمان و بحرین در سید چهارم، فلسطین، چین و قرقیزستان در سید پنجم و تیمهای کره شمالی، اندونزی و کویت در سید ششم قرار دارند.
هجده تیم راه یافته به مرحله دوم در 3 گروه تقسیم میشوند که هر گروه شامل 6 تیم است. رقابتهای این مرحله از سپتامبر 2024 آغاز میشود و تا ژوئن 2025 ادامه خواهد داشت و در نهایت هم دو تیم اول هر گروه صعود مستقیم خود به جام جهانی 2026 را تضمین میکنند.
در پایان مرحله سوم، تیمهایی که در ردههای سوم و چهارم گروههای خود قرار میگیرد در دو گروه 3 تیمی با یکدیگر رقابت میکنند و صدرنشینهای این گروهها جواز حضور در جام جهانی را کسب میکنند. همچنین دو تیم دوم هم در نوامبر 2025 به مصاف هم میروند و برنده این دیدار جواز حضور در پلیآف را کسب میکند.