واعظ آشتیانی از تغییرات ناگهانی استقلال میگوید:
هلدینگ خلیج فارس اسیر فضای مجازی نمیشود
مدیرعامل سابق باشگاه استقلال در گفتوگویی با ورزش سه در خصوص برکناری علی خطیر و شرایط این باشگاه صحبت کرد.
به گزارش "ورزش سه"، هفته گذشته و ساعاتی پس از پایان دیدار استقلال و تراکتور، علی خطیر از مدیریت باشگاه استقلال برکنار شد. این اتفاق در حالی رخ داد که خطیر در دوران حضورش در باشگاه استقلال همواره درگیر اختلافات بود و مورد انتقاد شدید جواد نکونام قرار داشت. امیررضا واعظ آشتیانی امروز در گفتوگویی با خبرنگار ما در خصوص برکناری خطیر و اتفاقاتی که در باشگاه استقلال رخ داده است، صحبت کرد.
* فرصت خوبی برای مطالعه و تحلیل وجود داشت اما...
او در ابتدا در خصوص تغییرات باشگاه استقلال و برکناری علی خطیر اظهار داشت: روزهای اولی که سرخابیها واگذار شدند، من در مصاحبهای گفتم پیشنهادم این است که تا پایان فصل هلدینگ خلیج فارس و بانک شهر شرایط دو باشگاه را مطالعه کنند و تحلیلی پیرامون تغییر یا عدم تغییر مدیریتی و اعضای جدید داشته باشند تا در جهت اصلاح ساختار پیش بروند، اما در استقلال شرایطی پیش آمد که تغییر مدیریتی ایجاد شود.
* مسئولان چه سودی را برای این تغییر متصور بودند؟
مدیرعامل در ادامه عنوان کرد: از نظر قانونی، هیچ منعی وجود نداشته است، چون از نظر قانون تجارت، هیئت مدیره این اختیار را دارد که مدیرعامل را برکنار کند یا استعفای او را بپذیرد یا مدیرعامل را منصوب کند. این این منظر این ایراد قانونی وارد نیست اما باید ببینیم این تغییرات در فاصله پنج هفته تا پایان بازیها چه سودی خواهد داشت و مسئولان امر در هیئت مدیره استقلال چه سودی را برای این تغییر متصور بودهاند؟ آیا این تغییر شرایط روحی را برای باشگاه بهتر میکرده است؟ قطعا مسئولان این مسائل را در نظر داشتهاند و به این جمعبندی رسیدهاند.
* تصمیم هیئت مدیره مبتنی بر قانون تجارت بود
واعظ آشتیانی افزود: برخی این موضوع را مطرح میکنند که آقای خطیر در جلسه هیئت مدیره حضور نداشته است. اگر فرض را بر این بگذاریم که حضور نداشته، باز هم منع قانونی نیست و اگر اکثریت هیئت مدیره با برکناری رای بدهند، کفایت میکند. شاید از آقای خطیر دعوت کردهاند و نیامده و یا اصلا دعوت نکردهاند؛ در هر صورت تصمیم هیئت مدیره مبتنی بر قانون تجارت بوده و کاملا درست بوده است. به هر حال این اتفاق افتاده و سرپرست جدید هم منصوب شده و امیدواریم شاهد روزهای خوبی برای استقلال باشیم.
* اختلاف سلیقه خطیر و نکونام منجر به صدرنشینی شد
وی در خصوص عملکرد خطیر در دوره مدیریتش در باشگاه استقلال عنوان کرد: آقای خطیر هم مثل بقیه مدیرهای گذشته با یک تفاوت در حوزه ادبیات اجرایی عمل کردند و اتفاق خاصی نبوده است. به هر جهت در دوران ایشان سرمربی تیم و ایشان اختلاف سلیقهای داشتند و خوشبختانه این اختلاف سلیقه منجر به این شد که استقلال بر خلاف تصور نتیجه بگیرد. اما همیشه اینطور نیست که اختلافات منجر به صدرنشینی شود. به هر حال امیدوارم آقای خطیر با توجه به اینکه اولین تجربه مدیریتیاش بهعنوان نفر اول بود، در ذهن داشته باشد که یک تنه نمیتواند یک سازمانی را به جلو ببرد، حتی اگر تفکرش درست هم باشد.
* اتفاقی که رخ داد، جزء عجایب مدیریتی بود
او ادامه داد: ما گاها شاهد بودیم که یک شخص دارای تفکر درستی بوده است اما چون تک نفره بوده، نتوانسته به جایی برساند. آقای خطیر هم باید این هنر را میداشت که مجموعهاش را در مسیری قرار بدهد که از تفکرش به خوبی استفاده کند. یک موضوع دیگر این است که تفکر ایشان با سرمربی نمیخواند و این هم یک چالش بود؛ به نظرم جزء عجایب حوزه مدیریتی بود، چون به لحاظ ساختاری، سرمربی زیرمجموعه مدیرعامل است اما همواره این درگیریها نشان میداد مدیرعامل قدرت برخورد را ندارد که تصمیمات لازم را با کمک هیئت مدیرهاش بگیرد. این موضوع هم به فضای موجود در باشگاه برمیگردد.
* اختلافات، یک فرار رو به جلو برای طرفین بود
واعظ آشتیانی درباره انتقاداتی که از سوی جواد نکونام به خطیر وارد میشد، اظهار داشت: من فرد فنیای نیستم و نمیخواهم اظهارنظر فنی کنم اما میخواهم بدانم اگر استقلال صدر جدول است، همه این موضوع به خود سرمربی برمیگردد؟ خیر. پس نشان میدهد استقلال به انداره کافی نیروی انسانی کارآمد در زمین داشته است، منتها سرمربی توانسته از این افراد خوب استفاده کند. حالا اگر بازیکنان دیگری اضافه میشدند، چه اتفاق جدیدی میتوانست رخ بدهد؟ جای دیگری بود که از صدر جدول عبور کنیم و به آن برسیم؟ همانطور که در بخش قبلی گفتم، حتی اگه نظریات آقا خطیر درست بود، با توجه به اینکه نتوانست خوب هدایتش کند، همیشه مورد اتهام واقع میشد. من نمیخواهم دفاعی از آقای خطیر یا سرمربی داشته باشم اما فکر میکنم این بحثها به نوعی میتوانست فرار رو به جلو برای طرفین باشد تا اگر روزی تیم نتیجه نگرفت، بهانهای داشته باشند.
* هلدینگ خلیج فارس برای تصمیمگیری اسیر فضای مجازی نمیشود
مدیرعامل سابق باشگاه استقلال درباره آینده این باشگاه عنوان کرد: باید دید نگاه مجموعه جدیدی که استقلال را بر عهده گرفته است، چه خواهد بود. باید ببینیم همانطور که آقای خطیر را در این مقطع نخواستند، در پایان فصل هم سرمربی فعلی تیم را نمیخواهند یا میخواهند؟ استراتژیشان چیست؟ به دنبال مربی خارجی هستند یا مربی داخلی با فاز دیگری؟ آینده استقلال به تصمیمگیریهای آینده مجموعه برمیگردد. اعتقاد من این است که هلدینگ خلیج فارس به دنبال این نیست که خودش را اسیر فضای مجازی کند و در حوزه تصمیمگیری برای باشگاه استقلال، توجهی به فضای مجازی و فشارهای روانی که از آن بابت هست، قرار بدهد. من فکر میکنم اگر تصمیم و استراتژی تعریفشدهای داشته باشند، کار خودشان را به واسطه هیئت مدیره جلو خواهند برد.
* آرامش سرخابیها به نفع فوتبال کشور است
او در پایان گفت: توصیه من این است که هر چه دو باشگاه استقلال و پرسپولیس آرامش بیشتری داشته باشند، هم به نفع هوادارانشان است، هم به نفع باشگاه است و هم بخشی از فضای فوتبال کشور را به سمت آرامش میبرد.