نظر متفاوت قهرمان سابق جهان با فدراسیون کشتی؛
رفتن حسن یزدانی به مجارستان اشتباه است!
محمد طلايى قهرمان جهان و اولين مربى ملى حسن يزدانى قبل از المپيک، اصل را ريسک نكردن مىداند چه بدون عمل جراحى چه با كتف جراحى شده.
به گزارش "ورزش سه"، محمد طلايى يكى از قهرمانان دنياى كشتى آزاد با سه مدال ارزشمند طلا، نقره و برنز قهرمانى جهان محسوب مىشود كه در سطح مربيگرى پايه و بزرگسالان نيز كارنامه درخشانى بر جاى گذاشته و در حال حاضر حسن يزدانى، كامران قاسمپور، يونس امامى و عليرضا سرلك شاگردان مستقيم او در ردههاى نوجوانان، جوانان و بزرگسالان به حساب مىآيند.
در حال حاضر به غير از مربيان سازنده كه در سطح محلى، استانى و كشورى كاشف قهرمانان دنياى كشتى به حساب مىآيند بايد گفت ستارههاى حال حاضر كشتى آزاد براى المپيك ٢٠٢٤ پاريس در سطح ملى كار خود را با مربيانى كه مىبينيد شروع كرده و اين مربيان در سطوح مختلف ملى به ويژه سطح پايه بيشترين نقش را در سازندگى آنها بر عهده داشتهاند.
•محمد طلايى: حسن يزدانى، كامران قاسمپور، يونس امامى و عليرضا سرلك
•امير توكليان: رحمان عموزاد
•عليرضا رضايى: اميرعلى آذرپيرا
•غلام محمدى و ابراهيم مهربان: اميرحسين زارع
و اما موضوع روز كشتى ايران بىشك در وهله اول شرايط حسن يزدانى براى حضور و كسب سومين مدال يل جويبار در بازيهاى المپيك است و بعد از آن كسب آخرين سهميه كسب نشده در ٥٧ كيلوگرم در رقابتهاى تركيه كه اين مأموريت مهم بر عهده عليرضا سرلك گذاشته شده است.
حسن يزدانى در سطح تيمهاى نوجوانان و جوانان ايران با سرمربيگرى محمط طلايى پا به ميدانهاى بينالمللى گذاشت و حتى با اين سرمربى مدال طلاى قهرمانى ٢٠١٧ بزرگسالان جهان در پاريس را به گردن آويخت شهرى كه حال در سال ٢٠٢٤ ميزبان المپيک سى و سوم است و يل كشتى ايران نيز اميد اول مدال طلاى آن براى كاروان ورزش ايران.
•افتخارات و مدالهاى حسن يزدانى با سرمربيگرى محمد طلايى:
🥇نوجوانان آسيا ٢٠١١ تايلند
🥉نوجوانان آسيا ٢٠١١ مجارستان
🥇جوانان آسيا ٢٠١٤ مغولستان
🥇جوانان جهان ٢٠١٤ كرواسى
🥇قهرمانى ٢٠١٧ بزرگسالان جهان پاريس
همچنين مدالهاى نقره و برنز سالهاى ٢٠١٥ و ٢٠١٨ حسن يزدانى در قهرمانى بزرگسالان جهان با حضور محمد طلايى بهعنوان مربى در كادر فنى و طلاى ٢٠١٦ المپيک يل جويبار نيز با حضور محمد طلايى در اردوهاى قبل از اعزام به ريودوژانيرو كسب شده است.
•و اما افتخارات محمد طلايى بهعنوان كشتىگير در دنياى كشتى آزاد:
🥈قهرمانى ١٩٩٤ جهان ٥٨ كيلو - استانبول
🥇قهرمانى ١٩٩٧ جهان ٥٨ كيلو - كراسنويارسك
🥉قهرمانى ٢٠٠٢ جهان ٦٠ كيلو - تهران
محمد طلايى براى تحقق و كسب طلاى دوباره المپيك كه بىشك از نگاه او حق حسن يزدانى به حساب مىآيد معتقد است بايد با تزريق آرامش اجازه دهيم او خود را بعد از جراحى كتف راست به درستى روى تشك پيدا كند.
طلايى كه يكى از بااخلاقترين، بروزترين و فنىترين مربيان حال حاضر كشتى آزاد ايران بهشمار مىرود در گفتوگوى اختصاصى با "ورزش سه" حرفهاى جالبى را در مورد حسن يزدانى و لزوم اعزام او به تورنمنت ساسارى ايتاليا به جاى مجارستان بيان كرد كه خواندنش خالى از لطف نيست.
•س: با توجه به لغو تورنمنت سركيسيان ارمنستان كه محسن كاوه سرمربى تيم ملى آن را براى روى تشک رفتن حسن يزدانى تا قبل از بازيهاى المپيك طبق قوانين چرخه انتخاب كرده بود اين روزها چالش بزرگى ذهن همه را درگير كرده است، اينكه آيا تورنمنت رنكينگدار مجارستان انتخاب درستى با توجه به عمل جراحى كتف محسوب مىشود؟
قانون كشتى اين است كسى كه آسيب ديده، ضرب خورده، عمل جراحى كرده، يك فوق ستاره عنواندار است آنهم با ٩ مدال المپيك و جهان منطقى و حرفهاى به نظر نمىآيد دو ماه مانده به المپيك به تورنمنتى سنگين كه رنكينگدار است اعزام شود و بدنش به بدن حريفان اصلى بخورد.
•س: يعنى از نگاه شما اعزام هفدهم خرداد ١٤٠٣ حسن يزدانى به تورنمنت مجارستان كار اشتباهى به حساب مىآيد؟
اعتقاد من اين است كه اصل در كشتى يعنى اعزام حسن يزدانى به تورنمنتى سبكتر براى بحث آمادگى و محك خوردن بدنى، از نگاه بزرگان كشتى هم اين كار درست است كه شرايطى را ايجاد كنيم كه فشار روانى و احتمال هر ريسك جبران ناپذيرى پايين بيايد.
•س: در حال حاضر حسن يزدانى براى رسيدن به سومين مدال المپيک خود و سرافرازى دوباره كشتى در ورزش ايران با درخشش در بازيهاى المپيك نيازمند چيست؟
حسن تنها نياز به تمركز و آرامش دارد، اينكه بعد از عمل جراحى كتف دست راست كه شش ماه از آن مىگذرد بتواند خود را پيدا كند. با انجام كشتىهاى سنگين آنهم با حريفان اصلى نبايد ريسك كرد و آن را بايد گذاشت بر روى تشك اصلى المپيک.
•س: البته اين موارد كه بهعنوان اصل مطرح مىكنيد در مورد حسن يزدانى با ٩ مدال المپيک و جهان صدق مىكند ديگر، نسخه براى كشتىگير ديگرى كه جوان است قطعا فرق دارد؟
دقيقا، در حال حاضر حسن يزدانى با آن همه عنوان قلمروى خود را در كشتى جهان داراست كه شكار بايد وارد آن شود نه اينكه حسن را قبل از المپيک به مصاف با حريفان اصلىاش يا روسها در تورنمنتى رسمى بفرستيم. به اصطلاح شير در قلمروى خودش مىماند تا شكار پا در آن بگذارد نه اينكه براى شكار به قلمروى ديگرى وارد شود.
•س: پس با اين اوصاف نبايد حسن تا المپيك در تورنمنتى بينالمللى به ميدان برود؟
نه اين هم درست نيست، در حال حاضر بهترين اتفاق حضور و اعزام حسن يزدانى به تورنمنت سبكتر ساسارى ايتالياست كه ٢٦ خرداد ١٤٠٣ و يك هفته بعد از تورنمنت رنكينگدار مجارستان برگزار مىشود. حسن يزدانى در حال حاضر رنكينگ چهارم جهان را در اختيار دارد و نيازى به كسب امتياز ندارد بلكه ديگر كشتىگيران مثل آرون بروكس كه تيلور را برده و در رنكينگ جهانى جايى ندارد شايد به تورنمنتى رنكينگدار نيازمند باشد.
•س: يعنى تورنمنت ساسارى ايتاليا را براى محك بينالمللى حسن يزدانى و مشخص شدن وضعيت بدنىاش بعد از عمل جراحى و قبل از المپيك بهتر از مجارستان مىدانيد؟
بله و بىشك آقا محسن كاوه سرمربى تيم ملى و آقاى عليرضا دبير كه خودشان بهعنوان رئيس فدراسيون قهرمان المپيك و جهان هستند به اين موضوع اشراف فنى دارند و واقفند. قطعا تصميم درستى گرفته خواهد شد، اينكار كه حسن يزدانى دو ماه مانده به المپيک به تورنمنت رنكينگدار مجارستان اعزام شود كارى غيرفنى و اصولى بهعنوان اشتباهى محض است.
كشتىگيرى كه اول راه است بايد در ترنمنتهاى سنگين و رنكينگدار محك بخورد نه حسن يزدانى با ٩ مدال المپيك و جهان، مصاف با حريفان اصلى براى امثال حسن آن هم دو سه ماه مانده به المپيك بايد در خود رقابتها و تشك اصلى اتفاق بيفتد. انشاالله كه رئيس فدراسيون و سرمربى تيم ملى با تكيه بر تجربه خود بهترين تصميم را مىگيرند كه به نفع كشتى ايران در المپيك پيش روى باشد.
•س: پاريس و المپيك ٢٠٢٤ به نظر شما آخرين آوردگاه حسن يزدانى در كشتى خواهد بود؟
حسن ٢٩ سال دارد با ٩ مدال المپيك و جهان كه دهمين مدال را در پاريس خواهد گرفت و حقش طلاست. بار روانى را براى او نبايد بالا برد، از حسن يزدانى بهتر و حرفهاىتر نداريم، بايد با برنامهريزى درست شرايطى را در ورزش كشور ايجاد كرد كه حسن تا ٣٣ سالگى بتواند ١٤ مدال المپيك و جهان را به كشتى ايران هديه دهد.
او مىتواند تا المپيك ٢٠٢٨ آمريكا و در اين المپيك هم روى سكو باشد، حسن يزدانى روى تشك كشتى كم فروشى نمىكند، هميشه حرفهاى كار كرده و يك عمر است از دايره خودش خارج نشده، او شديد زحمتكش است و كارش را به بهترين شكل روى تشك انجام مىدهد فقط نبايد تمركز و آرامشش را برهم زد.
•س: سوال آخر؛ عليرضا سرلك هم در سطح ملى شاگرد شما بوده آيا مىتواند در تركيه سهميه ٥٧ كيلو را بگيرد تا تيم كشتى آزاد با تركيب كامل به پاريس برود؟
عليرضا نقره قهرمانى جهان دارد و كشتىگير بسيار نجيب و با اخلاقى است كه على آرين بهعنوان مربى برايش زحمات زيادى كشيده و با وجود آقا محسن كاوه و درايت سرمربى تيم ملى مىشود سهميه گرفت. سرلك بچه اليگودرز است و يك لر با غيرت كه اگر در قالب خودش در تركيه ظاهر شود و خودباورى را از دست ندهد توانايى كسب سهميه ٥٧ كيلوى المپيك را داراست.
✍🏻 پوريا تابان