يل جويبار به دور از هياهو آماده پاريس ٢٠٢٤
يزدانى - اسنايدر، كشتى جهان چشم انتظار شماست!
اين روزها حسن يزدانى و كايل اسنايدر در وزنهاى ٨٦ و ٩٧ كيلوگرم به تحقق كسب دهمين مدال المپيك و جهان خود در ٢٠٢٤ پاريس مىانديشند.
به گزارش "ورزش سه"، علاقهمندان بيشمار و متعصب كشتى كشورمان بىتاب آغاز رقابتهاى مهيج كشتى سى سومين دوره بازيهاى المپيك ٢٠٢٤ در پاريس پايتخت فرانسه هستند. جايى كه دو قهرمان نامدار دنياى كشتى به دنبال تحقق كسب دهمين مدال خود در وادى جهانى و المپيك هستند جايى كه قطعا ديويد تيلورى در ٨٦ كيلوگرم حريف حسن يزدانى نخواهد بود و به نظر میآيد دوئل سنتى كايل اسنايدر و عبدالرشيد سعداللهیف روس نيز شكل نمىگيرد.
حسن يزدانى و كايل اسنايدر هر دو دقيقا ٩ مدال المپيك و جهانى را تا قبل از رقابتهاى كشتى آزاد ٢٠٢٤ المپيك سى و سوم در پاريس به گردن آويختهاند كه سهم حسن يزدانى به عنوان يل كشتى ايران يك طلا و نقره المپيك، سه طلا، سه نقره و يك برنز جهان بوده است و كايل اسنايدر نيز يك طلا و نقره المپيك، سه طلا، دو نقره و دو برنز جهان را به گردن آويخته است.
جالب اينكه اولين مدال جهانى و المپيك حسن يزدانى نقره ٢٠١٥ قهرمانى جهان در لاس وگاس كشور كايل اسنايدر به دست آمده و از منظر مرغوبيت نيز يل جويبار يك نقره بيشتر از ديگر نامدار دهه اخير كشتى جهان به دست آورده است.
در واقع تعداد مدالهاى هر دو كه در دو وزن مختلف بر روى تشك المپيك پاريس خواهند رفت و هر دو توانستهاند سهميه را براى كشورشان در وزنهاى ٨٦ كيلو و ٩٧ كسب كنند از نظر تعداد در المپيك و جهان برابر است اما حسن يزدانى با يك نقره بيشتر از اسنايدر كه اين كشتى گير آمريكايى برنز گرفته در رده بندى مشاهير بالاتر ايستاده است.
از سويى ديگر كايل اسنايدر تمام ٩ مدال جهانى و المپيك خود را از سال ٢٠١٥ در وزن ٩٧ كيلوگرم كسب كرده اما حسن يزدانى از همين سال تا امروز ٩ مدال جهانى و المپيك خود را در سه وزن متفاوت ٧٠، ٧٤ و ٨٦ به دست آورده است.
البته حسن يزدانى سه مدال طلاى جام جهانى تيم به تيم نيز در كارنامه دارد كه اين مدالها در رده بندى تالار مشاهير كشتى گيران اتحاديه جهانى در بخش انفرادى كشتى گيران محاسبه نمىشود و مدالهاى قارهاى هر دو كشتى گيران نيز در آسيا و آمريكا هم جداست.
يل جويبار اين روزها با نظر عليرضا دبير رئيس فدراسيون كشتى و محسن كاوه سرمربى تيم ملى در روستاى لپو صحرا زادگاهش سخت مشغول تمرين و آمادهسازى براى قلع و قمع حريفان در المپيك است، جايى كه ديدار سنتى ديويد تيلور و حسن يزدانى به فراموشى سپرده میشود و آوردگاه پرمدالترين كشتى گير كشورمان با "آروم بروكس" آمريكايى شكل خواهد گرفت.
تمرينات فيزيوتراپى حسن يزدانى كه كتف دست راست خود را پنجم آبان ١٤٠٢ به تيغ جراحان سپرد كاملا پايان يافته و يل جويبار در مجموعه ورزشى خودش كه از امكانات مطلوبى برخوردار است زير نظر بدنساز و مربى دوران نوجوانىاش همت مسلمى با حريف تمرينى اين روزهايش مهدى يگانه سرشاخ شده است.
در حال حاضر و سه ماه و پنج روز مانده به آغاز كشتىهاى حسن يزدانى در المپيك او به ٦٠ درصد آمادگى كامل بدنى دست يافته و هيچ مشكلى از منظر جراحى كتف دست خود ندارد.
حسن يزدانى در كنار تيم حرفهاى بدنساز به سرپرستى جواد رحمانى، فيزيوتراپى با دكتر رضا رضايى و بحث فنى با امكانات مجموعهاش در كنار حضور پدر و وسواس ويژه تمرينات جذابى را دنبال میكند كه براى ثانيه ثانيه آن برنامهريزى دارد.
يل كشتى ايران شبها ساعت ٢٢:٣٠ میخوابد، صبح زود بيدار میشود، برنامه غذايىاش سر ساعت است، در كنار ساحل خزر تمرينات هوازى را با جديت دنبال میكند، روى تشك مرور فن دارد و در سالن بدنسازى نيز به تقويت عضلات بدنى میپردازد.
در كل بايد گفت حسن يزدانى توانسته با جديت تمام بر آسيب ديدگى و دوران نقاهت عمل جراحى كتف خود فائق آيد تا با رسيدن به آمادگى صددرصد تنها كشتىگير تاريخ ورزش ايران نام بگيرد كه تعداد مدالهاى المپيك و جهان را در المپيك ٢٠٢٤ پاريس دو رقمى خواهد كرد.
✍🏻 پوريا تابان