به بهانه بازی بزرگ امشب فوتبال جهان
چرا الکلاسیکو هنوز حساس و زیباست!
رئال مادرید و بارسلونا امشب حساسترین بازی فوتبال اروپا و جهان را در حالی برگزار خواهند کرد که این دیدار هنوز هم میتواند همه فوتبالدوستان را شگفتزده و غرق لذت و هیجان کند.
به گزارش "ورزش سه"، رئال مادرید و بارسلونا امشب در دیداری تماشایی در چارچوب رقابتهای هفته سی و دوم لالیگا در ورزشگاه سانتیاگو برنابئو به مصاف یکدیگر خواهند رفت تا یک الکلاسیکوی جذاب دیگر را برگزار کنند.
در بین 256 الکلاسیکویی که تا به حال برگزار شده است، شاید پیدا کردن دیداری که این دو تیم با شرایط یکسان قدم به آن گذاشته باشند بسیار دشوار باشد اما بدون شک یافتن دیداری که جوی تا این حد احساسی و حساس بر آن حکمفرما باشد هم کار بسیار سختی خواهد بود.
شاگردان کارلو آنچلوتی با هشت امتیاز اختلاف در صدر جدول از حاشیه امن خوبی برخوردار هستند و هفته گذشته هم موفق شدند با پیروزی برابر منچسترسیتی در ضربات پنالتی به مرحله نیمه نهایی رقابتهای لیگ قهرمانان اروپا راه پیدا کنند.
از سوی دیگر، بارسا از شرایط خوبی برخوردار نیست. وضعیت آنها در جدول، پایان همکاری کادر فنی، جو بد و متشنج در رختکن، مشکلات داوری، وضعیت نهچندان خوب مونتجوئیک و حذف ناامیدکننده از رقابتهای لیگ قهرمانان اروپا از جمله مشکلات آنها است.
با توجه به این اطلاعات شاید بتوان گفت که رئال بهعنوان برنده از پیش تعیین شده قدم به این بازی خواهد گذاشت اما الکلاسیکو نشان داده است که در بسیاری از موارد برخلاف جریان عادی پیش میرود. رئال مادرید پیش از این در فصل 07-2006 در کمال ناامیدی موفق به فتح لالیگا شد و شاید بارسا هم امید به تکرار چنین اتفاقی در این فصل داشته باشد.
به جز یک روز استراحت کمتر و 120 دقیقه بازی نفسگیر در منچستر، همه چیز به سود رئال مادرید است تا بتواند یک بار دیگر هم بارسا را در این فصل شکست دهد. در غیاب سه ستاره که با پارگی رباط صلیبی روبهرو شدند، نیمکت این تیم توانست به خوبی با شرایط سازگار شود و عملکرد خوبی را به نمایش بگذارد.
نگرانیها درباره عملکرد آندری لونین در غیاب تیبو کورتوا باعث شد که رئال در ابتدا اقدام به خرید کپا آریسابالاگا کند اما این ستاره اوکراینی شرایط را به سود خودش تغییر داد و تا به حال در 26 بازی لیگ تنها 22 گل دریافت کرده است و ستاره تیمش در بازی برابر سیتی بود.
اما غیبت مارک آندره تراشتگن در بارسلونا کار را برای این تیم سخت کرد و اینیاکی پنیا در 17 بازی 32 گل دریافت کرد که میانگین هر بازی دو گل بود و همین وضعیت در سایر خطوط هر دو تیم هم به خوبی قابل مشاهده است.
آنتونیو رودیگر بهترین مدافع رئال است و اورلین شوامنی و ناچو هم در این فصل در این پست خوب کار کردند. در حالیکه بارسا هنوز جانشینی برای گاوی که به دلیل مصدومیت قادر به همراهی آنها نیست پیدا نکرده است. پدری هم در این فصل در 19 بازی به دلیل مصدومیت حضور نداشته است.
در زمینه بازیکنان جدیدی که دو تیم به خدمت گرفتهاند، جود بلینگام با 20 گل زده و ارسال 10 پاس گل به ستاره بیچون و چرای این تیم خصوصا تا ماه دسامبر تبدیل شد. او و وینیسیوس جونیور روی 52 درصد از گلهای زده رئال در این فصل تاثیر داشتند. براهیم دیاز و خوسلو هم تا به حال مجموعا 22 گل برای رئال به ثمر رساندهاند.
اما شرایط در بارسا برای اوریول رومئو، جانشین سرخیو بوسکتس، خوب پیش نرفت. او پس از شکست 5-3 برابر ویارئال تا به حال تنها در بازی برابر کادیز در ترکیب اصلی قرار گرفته است. هرچند ایلکای گوندوگان با تمام توان برای بارسا بازی کرده و ژائو کانسلو هم با وجود فراز و نشیبهایش عملکرد خوبی داشته است. اما ژوائو فلیکس با مشکلاتی مشابه مشکلاتش در اتلتیکو مادرید روبهرو شده و اینیگو مارتینز هم با مشکل مصدومیت روبهرو بوده است. ویتور روکه هم در طول این مدت درخشش خاصی در ترکیب تیم جدیدش نداشته است.
در واقع عملکرد خوب بارسا در چند هفته اخیر مدیون درخشش دو نوجوان 16 و 17 ساله به نامهای لامین یامال و کوبارسی و همچنین نمایش قابل توجه رافینیا بوده که موفق شده است در 22 روز چهار گل به ثمر برساند.
شکست برابر پاری سن ژرمن همچنین اختلافاتی که به نظر میرسید از قبل در رختکن بارسا وجود داشت را آشکار کرد. گوندوگان به شدت از آرائوخو بهخاطر تکل بیمهابایی که زد و باعث اخراجش شد انتقاد کرد: «در چنین دیدارهایی باید مطمئن باشید که توپ را میزنید.»
این ستاره اروگوئهای هم ساکت نماند و در پاسخ به او گفت: «اصول و ارزشهایی هست که باید به آنها احترام گذاشت». روز جمعه هم سرخی روبرتو، کاپیتان بارسا، تلاش کرد که صلح را در تیمی که نیمی پشت گوندوگان و نیمی پشت آرائوخو ایستاده بودند برقرار کند.
بحث درباره داوری هم با توجه به انتقادهای مداوم ژاوی که سه بار در طول این فصل از کنار زمین اخراج شده است وجود دارد. او در واکنش به ویدیوهای جنجالی تلویزیون رئال مادرید گفت: «آنها این رقابت را هفته به هفته آلوده کردند. حتی یک نابینا هم میتواند متوجه شود. سیمئونه پیش از این گفته بود که ما احمق نیستیم.»
او همچنین پس از پیروزی جنجالی رئال برابر آلمریا گفته بود: «همه اتفاقات این بازی را دیدند. قهرمانی در این لیگ بسیار دشوار است. مسائلی وجود دارد که تعیین سرنوشتشان تنها به من بستگی ندارد.» ژاوی پس از باخت برابر پی اس جی هم اظهار داشت: «ما هیچ شانسی نداریم. از زمانی که من اینجا هستم، همه چیز برخلاف میل ما پیش رفته است.»
این در حالی است که رئال مادرید هم از وضعیت داوری و خصوصا داورهای انتخاب شده برای بازی برابر بارسا راضی نیست. سوتو گرادو، داور وسط به همراه سانچز مارتینز که کمک داور ویدیویی است در ساعات گذشته با انتقادهایی از سوی تلویزیون این باشگاه روبهرو شدند.
رئال مادرید برای این بازی تنها یک غایب دارد که فرلان مندی است. او روز گذشته تمرین نکرد و اگر به موقع نرسد، ادواردو کاماوینگا احتمالا جانشین او خواهد بود. هرچند شاید آنچلوتی از فران گارسیا هم در این بازی بهره ببرد که فضا را برای حضور اورلین شوامنی در میانه میدان فراهم خواهد کرد. اگر مندی به بازی برسد، شاید ناچو از ترکیب بیرون بیاید و شوامنی که فرصت استراحت بیشتری داشت به جای او در دفاع میانی به میدان برود.
ژاوی تغییر چندانی در ترکیب بارسا نخواهد داشت، مگر این که جای آرائوخو و ژول کنده به منظور مهار وینیسیوس جونیور عوض شود. ترکیب اصلی بازی برابر پاری سن ژرمن احتمالا با یک تغییر که حضور آندریاس کریستنسن به جای پدری برای تقویت خط میانی است به میدان فرستاده خواهد شد.
این ترکیب خوب و مطمئنی است که پس از شکست برابر ویارئال که باعث اعلام خداحافظی ژاوی در پایان فصل شد به میدان فرستاده شده و از آن زمان تا به حال شکست نخورده است.
تیم آنچلوتی تقریبا در تمامی ابعاد از حریف برتر است: آنها پنج گل بیشتر زدهاند، 14 گل کمتر دریافت کردهاند، شوت بیشتری زدهاند و شوت کمتری به سمت دروازه آنها زده شده، دقت پاس بیشتری داشتهاند و در سه الکلاسیکوی اخیر به پیروزی رسیدهاند.
از سوی دیگر، بارسلونا در شش بازی مالکیت توپ بیشتری داشته و در 15 دقیقه پایانی خطرناکتر ظاهر شده و موفق شده است 24 امتیاز در این دقایق به دست آورد. در زمینه گلهای مورد انتظار هم آمار به شکل قابل توجهی با 8.3+ به 4- به سود رئال است.