اگر رسيدن به المپيك شدنى نبود برنمىگشتم
مريم طوسى فعلا تا بازيهاى آسيايى ٢٠٢٦ در پيست
مریم طوسی در رقابتى باورنكردنى با يكى از قهرمانان به نام جهان، نقره دومين مسابقه ٢٠٠ متر جايزه بزرگ آفريقاى جنوبى را در ژوهانسبورگ به گردن آويخت.
به گزارش "ورزش سه"، دومين و آخرين رقابت مريم طوسى در جايزه بزرگ كشور آفريقاى جنوبى بعد از كسب دو طلاى ٢٠٠ متر و ١٠٠ متر در شهر پرتورياى اين كشور كه با ركورد شكنى ملى بعد ١١ سال همراه بود اين بار در رقابتى ميليمترى با يكى از قهرمانان به نام جهان در شهر ژوهانسبورگ با مدال نقره پايان يافت.
مريم طوسى ٣٤ ساله كه مدت كوتاهى است با هزينه شخصى و رعايت كامل قوانين فدراسيون دووميدانى ایران و پوشش اسلامى مجدد به رقابتهاى حرفهاى دو و ميدانى و پيست تارتان بازگشته در رقابت ٢٠٠ متر شهر ژوهانسبورگ مدال نقره رقابتهاى معتبر جايزه بزرگ ٢٠٢٤ آفريقاى جنوبى را در رقابتى ميليمترى آنهم تنها با اختلاف هشت صدم ثانيهاى با "لاويايى نيلسن" انگليسى به گردن آويزد.
"لاويايى نيلسن" دونده به نام ٢٧ ساله انگليسى كه در دو گام آخر مسابقهى ٢٠٠ متر ژوهانسبورگ توانست از دارنده دو طلاى ٤٠٠ متر قهرمانى داخل سالن كشورمان در آسيا پيشى بگيرد و قهرمان شود، داراى دو مدال نقره و دو مدال برنز قهرمانى جهان در سالهاى ٢٠١٧، ٢٠٢٢ و ٢٠٢٣ در كنار مدال برنز داخل سالن ٢٠٢٤ جهان است كه در المپيك ٢٠٢٠ توكيو نيز به مقام پنجم رسيده است.
لاوياى نيلسن انگليسى به عنوان دارنده پنج مدال نقره و برنز قهرمانى فضاى باز و داخل سالن جهان، توانست بهترين ركورد شخصى ٢٠٠ متر زندگى خود را در رقابت با مريم طوسى ثبت كند.
مريم طوسى در اين مسابقه با ثبت ركورد ٢٣ ثانيه چهل صدم آنهم در وضعيت باد مخالف و مقابل در حالى به عنوان نفر دوم به خط پايان رسيد كه تا چند سانتيمترى خط پايان قهرمان اين مسابقه بود.
مريم طوسى كه سه روز ديگر مجدد به آمريكا برخواهد گشت تا از دو هفته ديگر با حضور در رقابتهاى معتبر اين كشور بتواند سهميه ماده ٢٠٠ متر المپيك ٢٠٢٤ پاريس را با ثبت ورودى ٢٢ ثانيه و ٥٧ صدم و شكستن دوباره ركورد ملى ايران كه به خودش اختصاص دارد، به دست آورد در گفتوگوى اختصاصى با "ورزش سه" حرفهاى جالبى به زبان آورد.
در دو مسابقه جايزه بزرگ آفريقاى جنوبى در دو شهر پرتوريا و ژوهانسبورگ با كسب دو طلا و يك نقره در كنار ركورد شكنى بعد از ١١ سال آنهم در ٣٤ سالگى نشان مىدهد حسابى در حال آماده شدنى تا با رسيدن به المپيك تاريخ سازى كنى؟
بىشك براى گرفتن سهميه المپيك مىدوم، پس فكر مىكنيد به چه دليل پا در پيست گذاشتهام؟ فكر مىكنم به جاى نشستن، حسرت خوردن، انتقاد كردن يا به اصطلاح غر زدن بايد تلاش كرد، جنگيد و ثابت كرد.
يعنى اينچنين با دست خالى بدون حمايت مالى از سوى فدراسيون، كميته ملى المپيك و وزارت ورزش با توجه به اينكه تو اسپانسر مالى هم ندارى مىشود به ورودى المپيك ٢٠٢٤ پاريس رسيد؟
معلوم است كه كار بىنهايت سخت و طاقت فرسايى يا به اصطلاح شدنى نيست، اما اگر براى من نشدنى بود مطمئن باشيد تمرين نمىكردم و دوباره پا در پيست تارتان نمىگذاشتم، شك نكنيد براى مريم طوسى هيچ چيز، نشد ندارد.
انگيزهى دوبارهاى كه نشان مىدهى آنهم در ٣٤ سالگى انگار مريم طوسى دوباره متولد شده، اين قصه تا كجا ادامه دارد؟
اين داستان، مسابقهها و ركورد شكنى قطعا تا بعد از بازيهاى آسيايى ٢٠٢٦ ناگويا هم ادامه خواهد داشت. از نگاه برخى در ايران من در ٢٠ سالگى هم پير بودم، اما الان دارم در ٣٤ سالگى با بيست سالهها مسابقه مىدهم و روى سكو مىروم. جالب اينكه در حال حاضر براى خيلىها شدهام انگيزه مضاعف.
و در فضایى كه هستم مىگويند براى ما تبديل شدهاى به دليلى براى تلاش كردن، اين موضوع و مهم حس بسيار خوبى دارد و انرژى مصاعفى به من منتقل مىكند.
✍🏻 پوريا تابان