كريستين بائور: ايران شايستگى مدال المپيك دارد
شمشيربازى اولين سهميه تيمى المپيك را ربود
شمشيربازى ايران در اسلحه سابر موفق شد اولين سهميه تيمى ورزش كشورمان در المپيك ٢٠٢٤ پاريس را به دست آورد.
به گزارش "ورزش سه"، كسب سهميه تيمى المپيك سى و سوم در جام جهانى بوداپست مجارستان باعث شد چهار شمشيرباز اسلحه سابر ايران به ٢٠٢٤ پاريس راه يابند و غير از رقابت براى يكى از مدالهاى طلا، نقره و برنز تيمى، سه نفر از تيم چهارنفره شمشيربازى كشورمان نيز بتوانند براى سه مدال انفرادى در جدول مبارزه المپيك قرار گيرند تا اين رشته ورزشى در بهترين حالت ممكن شانس و فرصت كسب يك مدال تيمى و سه مدال انفرادى را در المپيك پيش رو به خود اختصاص دهد.
شمشير بازان سابر كشورمان كه تا قبل از آخرين جام جهانى به ميزبانى بوداپست با ٢٤ اختلاف امتياز نسبت به ژاپنىها در رده هفتم رنكينگ المپيكى و يك پله بالاتر از رقيب سمج خود قرار داشتند در جدول سى و دو تيمى اردن را ٤٥ بر ٢١ از پيش روى برداشتند تا با شكست ٤٥ بر ١٤ ايرلند مقابل ژاپن هر دو به جمع شانزده تيم برتر صعود كنند.
در مرحله يك شانزدهم ايران با شكست دوباره ٤٥ بر ٣٨ رقيب نزديك آفريقايى خود يعنى مصر به جمع هشت تيم برتر صعود كرد اما ژاپنىها با شكست ٤٥ بر ٣٧ مقابل رومانى از راه يابى به جمع هشت تيم بازماندند تا سهميه تيمى كشورمان براى المپيك ٢٠٢٤ پاريس قطعى شود.
به اين ترتيب و با اين نتايج اختلاف ٢٤ امتيازى ايران و ژاپن براى كسب سهميه المپيك به سود ايران افزايش يافت تا شاهد كسب نخستين سهميه تيمى المپيك توسط شمشيربازان براى ورزش كشورمان باشيم.
كريستين بائور فرانسوى تا پايان المپيك تمديد كرد
عليرضا پورسلمان رئيس فدراسيون شمشيربازى شب گذشته و قبل از برگزارى رقابتهاى تيمى جام جهانى در بوداپست با كريستين بائور فرانسوى به عنوان سكاندار فنى تيم ملى تا بعد از المپيك به عنوان يكى از سرشناسترين مربيان جهان به تفاهم رسيد تا اين مربى مشهور هدايت شمشيربازان اسلحه سابر ايران را در پاريس برعهده داشته باشد.
حرفهاى اميدبخش آقاى سرمربى با ورزش سه
كريستين بائور سرمربى سرشناس فرانسورى دنياى شمشيربازى كه هدايت شمشيربازان كشورمان را در بخشهاى تيمى و افرادى المپيك ٢٠٢٤ پاريس برعهده خواهد داشت حرفهاى اميدبخشى را در گفت و گوى اختصاصى با ورزش سه بيان كرد.
سرمربى مشهور فرانسوى تيم شمشيربازى در المپيك سى و سوم به ورزش سه گفت: ايران شايستگى كسب مدال در المپيك را دارد، با اين تيم كار بزرگى مىتوانيم انجام دهيم، شمشيربازان ايرانى بهتر از اينها كه تا به حال ديدهايد هم مىتوانند كار كنند.
حسرت كه در ٢٠١٦ ريو و ٢٠٢٠ توكيو بر دل ماند
شمشيربازى ايران در اسلحه سابر و در بيش از يك دههى اخير با سرمربيگرى "پيمان فخرى" به افتخارات بسيارى دست يافت و حتى تا آستانهى كسب مدال ارزشمند المپيك ٢٠١٦ نيز پيش رفت كه اگر اشتباهات فاحش داورى گريبان "مجتبى عابدينى" را نمىگرفت، مقام چهارمى او در ريو بى شك جايش با سكونشينى و كسب مدال المپيك عوض مىشد.
در المپيك ٢٠٢٠ توكيو نيز تيم ايران با هدايت پيمان فخرى در حال صعود از مرحله يك چهارم نهايى به نيمه نهايى بود كه با اعمال نفود "مدهت البكرى" داور مصرى، شمشيربازان سابريست ايران با شكست ٤٤ بر ٤٥ مقابل ايتاليا به نيمه نهايى راه نيافتند.
فدراسيون جهانى شمشيربازى بعد از المپيك ٢٠٢٠ توكيو با بررسى نحوه قضاوت اين داور مصرى، او را مادم العمر به صورت رسمى از داورى محروم كرد.
در المپيك ٢٠٢٠ توكيو شمشيربازى ايران با درخشش سابريستهاى كشورمان در آستانه كسب مدالى تاريخى در بخش تيمى، ديدار جنجالى خود را در مرحله يك چهارم نهايى و براى رسيدن به نيمه نهايى و جمع چهار تيم برتر با اعمال نفوذ داورى به ايتاليا واگذار كرد.
مسابقهاى كه به يكى از نقطههاى سياه در تاريخ رقابتهاى شمشيربازى المپيك تبديل شد تا دست ايران با اعمال نفوذ ايتاليايىها به عنوان يكى از قدرتهاى بلامنازع شمشيربازى دنيا از مدال ارزشمند المپيك كوتاه بماند.
كاپيتان تيم ملى و اولين مدال ورزش ايران در ١٤٠٣
على پاكدامن با ٣٣ سال سن كه از سال ٢٠٢٠ كاپيتان تيم ملى سابر به حساب مىآيد شش مدال از رقابتهاى قهرمانى آسيا در رده سنى جوانان و اميد، چهار مدال در بازيهاى آسيايى، هشت مدال در جام جهانى و ١٤ مدال در قهرمانى بزرگسالان به دست آورده كه در مجموع ٣٢ مدال انفرادى و تيمى به حساب مىآيد.
كاپيتان تيم ملى سال ٢٠٢٣ ميلادى را با طلاى بسيار ارزشمند انفرادى قهرمانى آسيا به پايان برد، مدالى كه در طول تاريخ رقابتهاى انفرادى شمشيربازى اسلحههاى سابر، اپه و فلوره تنها دو بار دور گردن شمشيربازى ايرانى جا خوش كرده است.
تنها طلاهاى انفرادى شمشيربازى ايران در آسيا:
🥇١٩٩٩ توسط پيمان فخرى در نانجين چين - سابر
🥇٢٠٢٣ توسط على پاكدامن در ووشى چين - سابر
على پاكدامن سال ٢٠٢٤ ميلادى كه زمستان ١٤٠٢ را در بر گرفت را نيز طوفانى آغاز كرد تا با كسب مدال برنز انفرادى جام جهانى گرجستان اولين مدال كشورمان در اين سال ميلادى را توسط يك شمشيرباز به ورزش ايران هديه كند.
جالب اينكه اولين مدال ورزشى سال ١٤٠٣ شمسى را نيز به مانند نخستين مدال سال ٢٠٢٤ در زمستانى كه گذشت، كاپيتان تيم ملى شمشيربازى در روز گذشته يعنى چهارم فروردين با كسب مدال برنز انفرادى جام جهانى بوداپست مجارستان كسب كرد.
مدالى كه باعث شد پيام تبريك كيومرث هاشمى وزير ورزش و جوانان در كنار پيام كميته ملى المپيك صادر شود و نويد سالى خوش براى ورزش كشور در عرصهها و رشتههاى مختلف ورزشى را آرزو كند.
عليرضا پورسلمان پويايى و حمايت در مديريت
رئيس يزدى و جديد فدراسيون كه از شهريور ١٤٠١ بر مسند مديريت اين رشته ورزشى نشسته است تمام تلاش خود را براى حفظ موجوديت قابل اتكاء شمشيربازى ايران به ويژه در اسلحه سابر و ارتقاى آن به كار بسته است.
شمشيربازى با جذب اعتبارات خصوصى و تزريق پويايى در رقابتهاى قهرمانى آسيا، بازىهاى آسيايى هانگژو و رقابتهاى جام جهانى براى كسب سهميه المپيك، عملكرد قابل دفاعى در سال ٢٠٢٣ و تا اينجاى ٢٠٢٤ در اسلحه سابر داشته است.
بى شك با كسب سهميه تيمى المپيك توسط شمشيربازى حال بايد حمايت كامل و جامعى براى موفقيتى كه در ٢٠٢٤ پاريس محتمل خواهد بود توسط وزارت ورزش و كميته ملى المپيك صورت گيرد.
شمشيربازى اسلحه سابر ايران بى تعارف توان كسب مدال در المپيك در هر دو بخش تيمى و انفرادى را دارد، احتمالى كه نه اغراق است، نه بزرگنمايى و نه بالا بردن انتظارات از شمشيربازى يا تزريق فشار روانى تخريب كننده به شمشيربازان.
حالا نوبت قايقرانان است و واليبال
بدين ترتيب تنها دو فرصت محتمل ديگر براى كسب سهميه تيمى المپيك ٢٠٢٤ پاريس براى ورزش كشورمان باقى مانده است،
جايى كه قايقرانى در قايقهاى روئينگ دو نفره زنان و كانو كانادايى دو نفره مردان در كنار واليبال مىتوانند از حيثيت ورزشهاى تيمى و توپى دفاع كنند تا نوار كسب سهميههاى المپيك رشتههاى تيمى براى اعزام به بزرگترين آوردگاه ورزش جهان ادامه يابد.
ورزش ايران در المپيكهاى سال دو هزار تا امروز با سه رشته بسكتبال، واليبال و شمشيربازى توانسته سهميه تيمى حضور در المپيك را به خود اختصاص دهد.
بسكتبال در المپيكهاى ٢٠٠٨ و ٢٠٢٠، واليبال در ٢٠١٦ و ٢٠٢٠ و شمشيربازى هم در ٢٠٢٠ و حال ٢٠٢٤ پاريس توانستهاند سهميه تيمى را براى ورزش ايران به دست بياورند.
راه يابى تيمى رشته شمشيربازى به المپيك ٢٠٢٤ پاريس باعث شد تا ورزش ايران در سه دورهى متوالى نماينده تيمى در المپيك داشته باشد.
در دو المپيك دو هزار سيدنى و ٢٠١٢ لندن ورزش ايران تنها در ورزشهاى انفرادى نماينده داشت و ورزشهاى تيمى نتوانستند سهميهاى كسب كنند.
كسب سهميه المپيك ٢٠٢٤ پاريس براى واليبال در هالهای از ابهام است و احتمال تحقق آن به حداقل رسيده است اما هنوز كورسوى اميدى باقى است و شانس قايقرانان را نيز كه اواخر فروردين در شرق آسيا بايد به آب بزنند براى كسب سهميه كم نيست.
حال باور كنيم شمشيربازى شانس مدال است
با توجه به بررسى شرايط امروز ورزش ايران براى حضور در المپيك ٢٠٢٤ آنهم با تكيه و توجه به نتايج نه چندان راضى كننده رشتههاى مختلف ورزشى كشورمان در بازيهاى آسيايى ٢٠٢٢ هانگژو، نبايد به رشتهاى مثل شمشيربازى كه فرصت بسيار مطلوبى براى كسب مدال تيمى در آوردگاه پاريس است، بى توجه بود.
راه واليبال براى رسيدن به پاريس بسيار سخت است، فوتبال، بسكتبال، هندبال و واترپلوى ايران هم راهى به المپيك نيافتهاند، قايقرانى هم در صورت كسب سهميه روئينگ دو نفره زنان و كانوى دو نفره مردان را نمىتوان شانس مدال در پاريس به حساب آورد.
به اين ترتيب تنها فرصت باقى مانده تيمى ايده آل و مطلوب براى كسب مدال المپيك، در شمشيربازى است و روزنهى كورسوى واليبال.
كميته ملى المپيك و وزارت ورزش بى شك بايد تمام توان خود را براى حمايت از شمشيربازى به كار ببندند تا ورزش ايران حداقل اميد به كسب اولين مدال تيمى و حتى انفرادى را در بازيهاى المپيك ٢٠٢٤ پاريس داشته باشد.
مدالهايى در شمشيربازى كه براى اولين بار در تاريخ سى و سه دوره بازيهاى المپيك مىتواند نصيب ورزش ايران شود، همانطور كه پيش از اين در دو و ميدانى با احسان حدادى، تيراندازى با جواد فروغى و كاراته با سجاد گنج زاده نقره و طلاى المپيك را در ٢٠١٢ لندن و ٢٠٢٠ توكيو كسب كرديم.
آوردگاهى كه تمام اميد ورزش ايران به مدال آورى كشتى گيران آزاد، فرنگى و تكواندوكاران دوخته شده است و البته شايد درخشش كشورمان در رشتهاى تازه راه يافته به المپيك مانند مادهى سرعت سنگنوردى توسط رضا عليپور و يا كسب تك مدالهايى آنهم با احتمالى ضعيف در تيراندازى و وزنه بردارى.
✍🏻 پوريا تابان