عبور ابراهیمی از نقدهای ویرانکننده؛
کلیدیترین تصمیم قلعهنویی برای شکست ژاپن
امید ابراهیمی میانگین لیست نهایی تیم ملی را بالا کشید، اما او موهبت ویژهای را هم با تجربیات گرانبهای خود به تیم ملی هدیه کرد.
به گزارش "ورزشسه"، دیدار برابر سوریه با اتفاقات غیرمنتظره و نگرانکنندهای برای فوتبال ایران تمام شد. در وقتهای اضافی و در شرایطی که بازی یک بر یک بود مهدی طارمی اخراج شد تا بسیاری نگران بازی بعدی تیم ملی و غیبت این بازیکن مقابل ژاپن باشند که 4 سال پیش هم تکرار شده بود و شاگردان کیروش در یک بازی تلخ با 3 گل شکست خوردند.
با این حال امیر قلعهنویی بهترین تصمیم ممکن را برای پر کردن جای خالی طارمی گرفت. او امید ابراهیمی را در پست هافبک دفاعی جانشین سامان قدوس کرد و قدوس را یک خط جلوتر برد تا به نوعی این بازیکن خلاق با نزدیکتر شدن به دروازه ژاپن جای مهدی طارمی را پر کرده باشد.
این تصمیم در حالی از سوی امیر قلعهنویی به عنوان یکی از کلیدیترین تصمیمات او در طول جام اتخاذ شد که پیش از شروع رقابتها انتقاد زیادی به حضور دو سه بازیکن در لیست نهایی این مربی از جمله امید ابراهیمی وجود داشت، اما این هافبک باتجربه فوتبال ایران که یکسال پیش به شکل بسیار تلخی حضور در جام جهانی را به دلیل مصدومیت از دست داد، اصلا دوست نداشت که اینبار به دلایل فنی از فهرست جا بماند.
پس ابراهیمی از آخرین فرصت خود برای حضور در یک تورنمنت مهم بینالمللی استفاده کرد و با گلزنی مقابل بورکینافاسو در آخرین دیدار تدارکاتی اردوی کیش نشان داد انگیزه زیادی برای درخشش در آخرین بازیهای ملی خود دارد.
امیر قلعهنویی همواره چه در دوران حضورش در استقلال و چه سپاهان به تواناییهای ابراهیمی ایمان داشته و به همین دلیل هم بوده که در مصاف با ژاپن با وجود اینکه گزینههای دیگری نظیر چشمی هم برای حضور در ترکیب اصلی وجود داشتند، ابراهیمی را در کنار عزتاللهی قرار داد تا این بازیکن که از قدرت بازیسازی و درک محیطی بالایی برخوردار است، دو بازیکن کلیدی تیم ملی در انتقال توپ از حمله به دفاع باشند.
ابراهیمی اگرچه در مصاف با ژاپن یکی دو اشتباه هم داشت که منجر به حملات خطرناکی شد، اما در طول مسابقه توانست آنچه کادر فنی از او خواسته بود را در زمین اجرا کند و چند مرتبه هم با ارسالهای عمقی خود برای مهاجمین موقعیت گل ایجاد کرد. آزمون یکی از این موقعیتها را به گل تبدیل کرد ولی پرچم داور آفساید میلیمتری را علیه ایران اعلام کرد تا نمایش تحسینبرانگیز ابراهیمی کمتر به چشم بیاید.
آنچه از ابراهیمی در طول مسابقه بیشتر به چشم آمد، درگیری او با مهاجمین ژاپنی بود که بلافاصله پشت آنها ظاهر میشد تا اجازه چرخش، فکر کردن، نظم دادن به بازی و طراحی حملات را از آنها بگیرد و در کنار عزتاللهی روز فوقالعادهای را پشت سر گذاشتند و اجازه ایجاد موقعیت با همین شیوه از ژاپن گرفته شد.
احتمالا ابراهیمی در مصاف با قطر بار دیگر به نیمکت بازخواهد گشت تا آرایش تیم به شکل بازیهای گذشته درآید، اما او تا همین حالا هم پاسخ منتقدان امیر قلعهنویی را با گل کردن پنالتی حساس و سرنوشتساز مقابل سوریه و سپس نمایشی که مقابل ژاپن داشت داده و وظیفه خود را در قبال فوتبال ایران هم انجام داده است.
امید ابراهیمی 36 ساله اگرچه میانگین سنی تیم ملی را با حضورش در لیست نهایی بالا برد، اما تجربهای که او به تیم در طول مسابقات تزریق کرد حالا نگاهها را بهطور کلی به تصمیم امیر قلعهنویی تغییر داده و جایگاه این بازیکن که حضوری بیش از یک دهه در سطح ملی دارد را تضمین کرد.