کد خبر : 1997702 | 08 بهمن 1402 ساعت 02:21 | 129.7K بازدید | 52 دیدگاه

عربستان و آغاز ماجرای حذفی

تنها تیمی که ۵ دوره متوالی در فینال آسیا حضور داشت!

تیم ملی عربستان تنها تیم در تاریخ فوتبال آسیا است که ۵ دوره متوالی فینالیست شده است.

تنها تیمی که ۵ دوره متوالی در فینال آسیا حضور داشت!

به گزارش "ورزش سه"، بهترین عملکردی که طی 5 دوره پیاپی جام ملت‌های آسیا می‌توان برجا گذاشت، چیست؟ برای عربستان پنج دوره جام ملت‌ها از 1984 تا 2000 به مفهوم 5 فینال پیاپی بوده است!
نخستین‌بار در جام ملت‌های آسیا 1984 بود که کسی روی عربستان حساب نمی‌کرد، تا جایی که ناصر ابراهیمی سرمربی ایران درباره این تیم گفت: بعد از بردن امارات و چین، به کره‌جنوبی فکر می‌کنیم و انشالله جام ملت‌ها را به خانه می‌آوریم. 
صحبت‌های ناصر ابراهیمی کاملاً درست بود اما با یک تغییر بزرگ همراه شد، دست تقدیر به جای کره، ایران را در برابر سعودی‌های کم تجربه قرار داد. 
در نیمه نهایی، مسابقه ایران و عربستان تا آخرین دقایق به سود ایران پیش می‌رفت و به نظر نمی‌رسید سعودی‌ها شانسی داشته باشند. اما یک گل به‌خودی در دقیقه 88، شرایط را تغییر داد و نه تنها جام را از دستان ایران خارج کرد بلکه یک حماسه بزرگ در فوتبال آسیا به یادگار گذاشت.

1983557

عربستان در وقت اضافی بهتر ظاهر شد و هرچند به گل نرسید، امّا در ضربات پنالتی عبدالله الدعایه ضربه چهارم ایران را مهار کرد و سعودی‌ها با برتری 5ـ4، راهی فینال شدند. فینال در استادیوم ملی سنگاپور برگزار شد و عربستان با گل دقیقه 10 شیخ النَفیسه از چین جلو افتاد. ماجد عبدالله در دقیقه 46 برتری را دو برابر کرد و عربستان در اولین حضور، اولین قهرمانی خود را در جام ملت‌ها جشن گرفت.
چهار سال بعد در جام ملت‌های آسیا ۱۹۸۸، عربستانی‌ها دست به یک اقدام بزرگ زدند. آنها تمام نفرات لیست خود را از بین بازیکنان زیر ۳۰ سال انتخاب کردند و با تیمی جوان که پیرترین بازیکن آن ماجد عبدالله ۲۹ سال سن داشت راهی مسابقات شدند. سعودی‌ها بدون باخت صدرنشین گروه خود شدند. در نیمه نهایی باز هم به ایران رسیدند و هرچند در بازی، یک پنالتی از دست دادند، اما گل ماجدعبدالله صعود آنها را به فینال میسر کرد.

1983558

آنها در فینال مقابل کره‌جنوبی به تساوی بدون گل دست پیدا کردند. در ضربات پنالتی باز هم عبدالله الدعایه به‌مانند دوره گذشته ستاره اعراب بود و سعودی‌های با برتری 4ـ3 بر کره‌‌جنوبی، در دومین حضورشان، از عنوان قهرمانی خودشان دفاع کردند و صاحب دومین عنوان قهرمانی شدند.
اگرچه تیم‌های حریف پیرتر می‌شدند اما عربستانی‌ها باز هم دست از جوان‌گرایی برنداشتند؛ جام ملت‌های آسیا ۱۹۹۲ به میزبانی ژاپن برگزار می‌شد و از طرفی کاپیتان تیم ملی عربستان نواف عبدالله تنها ۲۲ سال سن داشت. برد دو گله مقابل امارات،‌ عربستان را راهی فینال کرد و تنها در این مسابقه بود که ژاپن میزبان در حضور 60 هزار تماشاگر استادیوم هیروشیما بیگ آرچ و با یک گل، ‌عربستان را شکست داد تا سعودی‌ها بالاخره پس از سه دوره حضور طعم شکست را چشیدند.

1983556

اگرچه در قاره آسیا واژه ثبات، واژه‌ای در جهان‌های موازی است اما عربستانی‌ها به این کلمه معنای دیگری بخشیدند. در جام ملت‌های آسیا ۱۹۹۶، امارات میزبان مسابقات شد اما عربستان پس از شکست در فینال ۱۹۹۲، قوی‌تر پا به مسابقات گذاشته بود.
عربستان تایلند را با 6 گل در هم کوبید. فهدالمُهَلل در بازی با عراق، تک گل بازی را به ثمر رساند ، اما باخت سه بر صفر در برابر ایران، آنها را در گروه به مقام دوم رساند و به این ترتیب شاهین‌ها در مرحله حذفی، مقابل چین ایستادند. چین در ربع نخست بازی، دو گل به ثمر رساند اما عربستان به بازی برگشت و 4 بار دروازه رقیب را باز کرد تا عربستان با برتری 4ـ3، یک بار دیگر ایران را مقابل خود ببیند. این بار هم جدال دو تیم بدون گل به پایان رسید و عربستان با برتری 4ـ3 در ضربات پنالتی راهی فینال شد. 
فینال در حضور 60 هزار تماشاگر این بار مقابل امارات میزبان برگزار شد و باز هم بازی پایانی جام بدون گل خاتمه پیدا کرد. باز هم در ضیافت پنالتی‌ها ستاره بازی‌ یک الدعایه دروازه‌بان بود؛ این بار محمدالدعایه-برادر کوچک‌تر عبدالله الدعایه- برتری 4ـ2 عربستان را رقم زد تا شاهین‌ها سومین قهرمانی خودشان را جشن بگیرند.
در شروع قرن ۲۱، اوضاع برای عربستانی‌ها متفاوت‌تر بود. آنها ماچالا را به‌عنوان سرمربی می‌دیدند ولی پس از شکست مقابل ژاپن دیگر او را ندیدند. ماچالا جای خودش را به ناصر الجوهر دستیار عربستانی اش داد. عربستان با رهبری جدید و با برتری مقابل ازبکستان، کویت و کره جنوبی  به فینال رسید. فینال می‌توانست دیداری انتقامی باشد. اما عربستان در دقیقه 10 یک پنالتی را به هدر داد و سرانجام این ژاپن بود که با برتری 1ـ0 قهرمان شد.

1983559

سعودی‌ها با سه قهرمانی و به دو نایب قهرمانی در تاریخ جام ملت‌های آسیا در طی ۵ سال عملکرد درخشانی ثبت کردند تا جایی که سه قهرمانی پیاپی تیم ملی کشورمان ایران در خاطرات جام ملت‌های آسیا خاک خورده‌تر از قصه درخشش عربستان به چشم بیاید.

دیدگاه‌ها