کد خبر : 1985397 | 17 آذر 1402 ساعت 11:59 | 100.6K بازدید | 160 دیدگاه

در گفت‌وگو "ورزش سه" با مدیران آبی‌پوش

ادعای پرسپولیس درباره تخلف استقلال اشتباه است

باشگاه استقلال براساس دستورالعمل سقف بودجه، قادر بوده است تا 325 میلیارد هزینه کند و مورد ادعایی باشگاه‌های شاکی، به سرانجام نخواهد رسید.

ادعای پرسپولیس درباره تخلف استقلال اشتباه است

به گزارش "ورزش سه"، جلسه کمیته انضباطی برای رسیدگی به شکایت باشگاه‌های پرسپولیس، ذوب‌آهن و آلومینیوم اراک از استقلال با ادعای تخلف آبی‌ها از قوانین مربوط به سقف بودجه، روز گذشته برگزار شد ولی طبیعتا برای صدور رأی باید چند روز و شاید چند هفته منتظر ماند.

در این جلسه، باشگاه استقلال باید پیرامون هفت موضوع، توضیحاتی را ارائه کند: 1. رضایتنامه خالدآبادی، 2. قرارداد مهری، 3. قرارداد هاشمی‌نسب، 4. اجاره خانه بلانکو، 5. عبور از سقف بودجه، 6. مالیات یامگا، 7. پرداختی چک سال آینده به یکی از بازیکنان.

این‌ها ادعاهای رقبای استقلال است که سه باشگاه پرسپولیس، ذوب‌آهن و آلومینیوم مدعی شده‌اند آبی‌ها در این موارد مرتکب تخلف شده‌اند ولی مدیران استقلال قویا و با خیالی راحت تمامی این موضوعات را رد کرده‌اند و مدعی هستند آبی‌پوشان مرتکب هیچ تخلفی نشده‌اند و نگرانی از این بابت ندارند.

یکی از این موضوعات که پس از برگزاری جلسه کمیته انضباطی سر و صدا به پا کرد، بحث پیامکی است که یکی از مسئولین فدراسیون برای مدیرعامل استقلال ارسال کرده و آبی‌ها توانسته‌اند تا سقف 325 میلیارد هزینه کنند. موضوعی که مورد اعتراض باشگاه پرسپولیس بود و سرخ‌ها مدعی هستند این مجوز غیرقانونی است و باشگاه رقیب تنها تا 310 میلیارد می‌تواند هزینه داشته باشد، آن‌هم به شرط دریافت مجوز ملی.

1963852

در عین حال، پرسپولیسی‌ها مدعی بودند که سقف 325 میلیاردی برای باشگاه‌هایی است که مجوز حرفه‌ای حضور در لیگ قهرمانان و مجوز ملی را دریافت کرده باشند و از آن‌جایی که استقلال از حضور در آسیا محروم شد، نمی‌تواند به سقف 325 میلیاردی برسد.

با این حال، پیگیری‌های خبرنگار "ورزش سه" از مدیران باشگاه استقلال نشان می‌دهد که این فرضیه پرسپولیسی‌ها اساسا اشتباه است چرا که هیچ باشگاهی نمی‌تواند همزمان بودجه در نظر گرفته شده برای مجوز حرفه‌ای و مجوز ملی را دریافت کند. در واقع هر باشگاهی که مجوز حرفه‌ای حضور در آسیا را کسب کرد، نمی‌تواند مبلغ 10 میلیاردی تعیین شده برای مجوز ملی را نیز بگیرد و برعکس، باشگاهی که مجوز ملی را دریافت کرد، قادر به دریافت اعتبار در نظر گرفته شده برای مجوز حرفه‌ای آسیایی که رقم 25 میلیارد است، نخواهد بود.

نکته بعدی این است که طبق بند پنجم دستورالعمل سقف بودجه، حداکثر 50 درصد درآمد حاصله از ترانسفر بازیکنان در پنجره زمستانی فصل قبل و پنجره تابستانی فصل جدید به بودجه باشگاه‌ها اضافه می‌شود. مدیران استقلال در این خصوص می‌گویند پس از جدایی بازیکنانی مانند سجاد شهباززاده، علیرضا رضایی، سینا سعیدی‌فر و سبحان خاقانی، مطالبات فصل قبل این بازیکنان که پس از ترک استقلال از سوی این نفرات بخشیده شده بود، به عنوان درآمد حاصل از فروش آن‌ها در نظر گرفته شده است.

1963853
این دستورالعملی است که سازمان لیگ برای سقف بودجه مجاز باشگاه‌ها صادر کرد. هر تیم قادر به هزینه 250 میلیارد تومان است. چون استقلال فصل قبل در رتبه سوم جدول ایستاد، 50 میلیارد دیگر نیز برای صرف هزینه‌های این باشگاه اضافه شد. دریافت مجوز ملی، این رقم را به 310 میلیارد رساند. 15 میلیارد دیگر نیز حاصل فروش بازیکنان در پنجره تابستانی بوده است. فروشی که در واقع از محل بخشش مطالبات بازیکنان به دست آمده است. مثلا علیرضا رضایی که 8 میلیارد به استقلال بخشیده، 50 درصد آن (طبق قانون سازمان لیگ) به عنوان درآمد حاصل از فروش بازیکنان به سقف بودجه اضافه شده است. این مورد برای شهباززاده، سعیدی‌فر و خاقانی نیز صدق می‌کند.

به عنوان مثال، بازیکنی مانند علیرضا رضایی که هشت میلیارد از طلبش را به استقلال بخشیده، چهار میلیارد آن به عنوان 50 درصد درآمد حاصله از ترانسفر بازیکنان، به سقف بودجه استقلال اضافه شده است در نتیجه باشگاهی که مجوز حرفه‌ای هم نداشته باشد، می‌تواند با درآمد فروش بازیکنان خود، از سقف تعیین شده عبور کند.

یکی از مدیران استقلال به "ورزش سه" می‌گوید که طبق همین محاسبات، آبی‌پوشان تازه قادر بودند که تا سقف 330 میلیارد هزینه کنند اما در نهایت سازمان لیگ مجوز 325 میلیاردی به آن‌ها داده در نتیجه استقلال هرگز از سقف بودجه تعیین شده عبور نکرده و به نظر می‌رسد این یک مورد از 7 موارد ادعایی پرسپولیس، ذوب‌آهن و آلومینیوم، راه به جایی نخواهد برد.

1963851

دیدگاه‌ها