ساسان اكبرى، قهرمان جديد موتور هزارها
پایان سلطه 16 ساله بر سوپر بایک ایران
بعد از 16 سال قهرمانىهاى متوالى مهدى جابرى در رقابتهاى موتورسوارى سوپر بايك (هزار سىسى)، ساسان اکبری ضمن ركوردشكنى، توانست براى اولين بار قهرمان سال این کلاس شود.
به گزارش "ورزش سه"، مرحله چهارم رقابتهاى موتورسوارى سوپر بايك (هزار سىسى) قهرمانی كشور در پيست مجموعه ورزشى آزادى تهران به پايان رسيد و براى اولين بار ساسان اكبرى موتورسوار تبريزى تيم اردبيل توانست برنده این مسابقه شود و به شانزده سال پیروزیهای مهدى جابرى پايان دهد.
ساسان اكبرى و مهدى جابرى در رقابتهاى سال ١٤٠٢ به ترتيب با قرار گرفتن در رده دومى و اولی راندهاى قبلی، پا به راند سوم و چهارم گذاشتند كه به فاصله دو روز، چهارشنبه و جمعه برگزار شد. براى هر راند اين رقابتها تعداد دورهاى متفاوتى برنامهريزى شده بود كه در راند چهارم با احتساب دو برابر شدن امتياز براى نفرات برتر نسبت به قهرمان راندهاى اول تا سوم، موتورسواران بايد دوازده دور مسير يك كيلومتر و نيم در هر دور از پيست آزادى را پشت سر میگذاشتند. در راند سوم و چهارم ساسان اكبرى توانست به عنوان اولين موتورسوار به خط پايان برسد تا براى نخستين بار در تاريخ رقابتهاى اين كلاس، سکوی اول و قهرمانى را از چنگ مهدى جابرى درآورده و به خود اختصاص دهد.
همچنين ركورد كشورى بهترين زمان در يك دور (لپ تایم) اين رقابتها كه با ٤٨ ثانيه به مهدى جابرى اختصاص داشت، توسط ساسان اكبرى با ثبت زمان ٤٧ ثانيه و نود صدم ثانيه جابجا شد. رقابتهاى سوپر بايك قهرمانی كشور، حساسترين و پرطرفدارترين کلاس مسابقات موتورسوارى ايران است كه در تمام دورههاى برگزار شده تا پیش از این دو مرحله، مهدى جابرى عنوان قهرمانی سال را به خود اختصاص داده بود. ساسان اكبرى كه دوره مربيگرى سوپر بايك را در مدرسه موتورسوارى كاليفرنيا نيز گذرانده در گفتگوى اختصاصى با "ورزش سه" بعد از پیروزی و ركورد شكنى خود در راند چهارم امسال، حرفهاى جالبى را به زبان آورد.
قهرمانى به اين شكل آن هم با طعم ركورد شكنى و پايان دادن به افسانهاى شانزده ساله، بى شك حس و حال عجيبى برايت دارد.
حس خيلى خوبى براى اولين قهرمانى سال دارم به ويژه اينكه توانستم ركورد ملى را نيز شكسته و جابجا كنم. من و مهدى جابرى رفيق هستيم، اين رفاقت با طعم رقابت جذابتر است. تمام اين سالها با این چالش مواجه بودم و طعم اين پیروزی و ركوردشكنى براى من خيلى شيرينتر شده است. اين رقابت به پيشرفت موتورسوارى ايران كمك كرده و مىكند.
به نظر در موتورسوارى استعدادهاى بينظيرى در سراسر كشور وجود داشته باشند حتى بين دخترها مثلا يكى مثل بهناز شفيعى يا خيلىهاى ديگر، چون جوانها خيلى به اين رشته ورزشى علاقمند هستند.
ما استعدادهاى زيادى داريم كه باید کشف شوند، اگر بشود امكانات را براى جوانها مهيا كرد دختران و پسران زيادى مىتوانند رشد كنند. امثال ساسان اكبرى زياد هستند، اگر به آنها پر و بال دهيم مىتوانند افتخارات بين المللى زيادى كسب كنند. واقعا مىتوان به جوانها كمك كرد تا از داخل اتوبانها و خيابانها به پيست روى بياورند. تحقق اين موضوع بسيارى از مشكلات و معضلات يا اتفاقهاى ناگوار را هم كاهش مىدهد.
فکر میکنی جوانان ايرانى توانايى درخشش در سطح بين المللى را دارند؟
با حمايت، تمرين و برگزارى مسابقههاى داخلى متعدد بىشك روى سكوهاى بين المللى هم میتوانیم بایستیم. موتورسواران ايرانى از پتانسيل و توانمندى هزار در صد برخوردارند نه حتى صد در صد! وقتى يك جوان بیش از هزار كيلومتر از بندرعباس يا اهواز، مشهد، شيراز، اصفهان، اردبیل يا هرجاى ديگر اين كشور پهناور به پيست آزادى تهران مىآيد تا مسابقه دهد يعنى عشق و علاقه. علامت سوال بزرگى در ذهنم باقى است، اينكه چرا قهرمانان و استعدادهاى موتورسوارى اين كشور با هر جنسيتى، به رقابتهاى بين المللى و برون مرزى اعزام نمى شوند؟ فقط قول مىدهند و مىگويند باشد. انگار ما موتورسواران، ورزشكاران اين مملكت نيستيم.
به عنوان سوال آخر، بزرگترين چالش موتورسوارى از نگاه تو چيست؟
نرفتن به رقابتها و مسابقههاى برون مرزى، ندادن مجوز واردات موتورسيكلت مناسب مسابقه و تجهيزات. براى يك حلقه لاستيك يا وارد كردن لوازم حرفهاى مسابقه خيلى مشكلات سر راه قهرمانان و علاقمندان به ورزش موتورسوارى وجود دارد. مهمتر اينكه ما را به آرزوها و روياهاى ديرينه يعنى رفتن به رقابتهاى بين المللى نمىرسانند.
✍🏻 پوريا تابان