سکوت منفی در بزرگترین ورزشگاه ایران
جزئیات واکنش تند شجاع و خمس!
دقایقی پیش از مصاحبه جنجالی شجاع، رختکن تراکتور فضای عجیب و غریبی را سپری میکرد.
به گزارش "ورزش سه"، سکوهای خالی، هوای بسیار سرد زیر صفر درجه و البته سکوت کرکننده اندک تماشاگران. شعارها در ورزشگاه یادگارامام اغلب متعلق به دو سکوی «تی تی» و «اوز به اوز» است و به همین خاطر تفاوتی ندارد که 5 هزار نفر در ورزشگاه باشند یا 70 هزار نفر، صدای تشویقها معمولا ثابت است. اما این بار باوجود اینکه این دو سکو پر شده بود، هیچ صدایی جز زمزمه برای اعتراض به گوش نمیرسید.
اگرچه پاکو خمس برای لحظاتی تشویق شد اما زمانی که سرمربی اسپانیایی چندان رغبتی به شعار انفرادی بدون تشویق بازیکنان نشان نداد، او هم در بلک لیست قرار گرفت و تا پایان بازی هیچ شعاری برای خمس سر داده نشد. اما در طول بازی اتفاقات عجیبتری هم رخ داد؛ از همهمه در شروع بازی که شاید اگر گل حسینی نبود، به شعارهای تند اعتراضی میانجامید تا تشویق مهاجم تیم حریف برای کنایه به مهدی عبدی.
در تبریز حتی مهاجمان و بازیکنانی که روند ناکامی داشتند، شعارهای تشویقی را متوجه خود میدیدند اما برای مهدی عبدی تنها یک موقعیت کافی بود تا یک سکوی خاص نام محمد عباسزاده را فریاد بزند. جالب است بدانید هواداران تراکتور در گذشته و زمانی که مهدی کیانی، کاپیتان محبوب این تیم، با پیراهن سپاهان به تبریز آمد، به هیچ وجه او را تشویق نکردند و ترجیح دادند به حمایت از کاپیتان و بازیکنان فعلی خود بپردازند اما این بار ...
طرفداران تراکتور معمولا هواداری خاص و منحصربفردی از تیمشان دارند. تعصب عجیب که شاید بهخاطر موقعیت جغرافیایی تیم تراکتور باشد، حاشیه امنی را برای کارکنان و اعضای تیم تراکتور ایجاد میکند که همیشه از بستر حمایتی طرفدارانشان بهرهمند باشند اما به نظر میرسد برای فصل جاری کمپین عجیب و غریبی برای تحریف افکارعمومی شکل گرفته است.
این موضوعی است که مورد توجه پاکو خمس نیز قرار گرفت: «فصل گذشته زمانی که به تراکتور آمدم 7 امتیاز با تیم چهارم فاصله داشتیم، الان 3 امتیاز با تیم سوم فاصله داریم. اما فصل پیش فضای بهتری را در اطراف تیم میدیدم.» اینکه چه اتفاقی رخ داده تا چنین حسی به پاکو خمس القا شده، سوالی است که احتمالا این دسته از طرفداران معترض تراکتور با رجوع به خود میتوانند پاسخش را بدهند.
اما شاید نتوان تقصیر را هم چندان بر دوش عامه طرفداران گذاشت. به هر حال آنها در زمان شکست یا ناکامی، از فضایی تاثیر میگیرند که هرکسی امکان ارائه نظر و دیدگاه در آن را دارد و به نظر میرسد در فصل جاری مشکلات بزرگتر از آنچه هستند، برای طرفداران نشان داده میشوند.
کافی است بخشی از مشکلاتی که سایر تیمها داشتند را مرور کنید و سپس نحوه برخورد طرفدارانشان را به یاد بیاورید:
پرسپولیس: استعفای سرمربی، ارسال نوتیس از سوی سرمربی، جریمه ده درصدی اعضای تیم، چند بار اعتصاب بازیکنان در تمرین، انتشار نامه اعتراضی بیسابقه بازیکنان و... .
*حالا جالب این است که طرفداران پرسپولیس هم فرصت ارائه نظر و حضور در تمرین را داشتند و در استادیوم نیز حاضر بودند اما برخوردی کاملا متفاوت را نشان دادند.
استقلال: تغییرات متوالی در مدیریت باشگاه، درگیری شدید جواد نکونام و علی خطیر، ناکامی در خرید بازیکن خارجی، سقف بودجه و عدم ارائه کارت بازی بلانکو، اعتراض بازیکنان به عدم پرداختی و... .
*هواداران استقلال نیز به قدری پرشور و محکم پشت تیمشان (سرمربی و مدیریت) ایستادند که در واقع هیچ شکافی بین آنها و تیم به وجود نیامد و اتفاقا آنها توانستند نیرویی برای اتحاد نکونام و خطیر باشند.
سپاهان: اختلاف و درگیری مدیریتی، کسر امتیاز، محرومیت هشت بازیکن، عدم صدور کارت دابو و آلکثیر، مصاحبه مورایس برای ترک باشگاه، نتیجه 3-0 بازی با الاتحاد و...
*هواداران سپاهان نیز به هیچ وجه چنان برخوردی با بازیکنان نداشتند که آنها حس کنند در استادیوم خانگی خود غریبه هستند و بیشتر آرامش را به تیم هدیه دادند.
تراکتور در واقع هرگز چنین مشکلاتی را نداشته اما اگر روزی چنین اتفاقاتی برای تراکتور رخ دهد، بعید است که کار به خوبی و خوشی سپری شود و احتمالا باشگاه باید خود را آماده مواجهه با مشکلی شود که از روی سکوها به وجود میآید.
نکته مهم در مورد تراکتور این است که برخورد گروهی از هواداران این تیم با نگاه اعتراضی به شکلی است که حتی برخی از بازیکنان سابق که در مورد توانایی، اثرگذاری و رزومه آنها هم تردید جدی وجود دارد، میتوانند و به خود اجازه میدهند که به سادگی علیه بازیکنان و سرمربی فعلی تیم صحبت کنند. آن هم در شرایطی که اگر با نگاه منصفانه روی ترازو بروند، کفه به شدت علیه این پیشکسوتان معترض و منتقد سنگینی میکند.
در تمام این مدت و از ابتدای فصل که بازیکنان تراکتور اغلب با سکوت غریبانه ورزشگاه یادگارامام مواجه بودند و هر لحظه ترس این را داشتند که با از دست دادن موقعیت یا دریافت گل، مورد هجوم زبان تند و گزنده معترضان قرار بگیرند، «خمس» نامی بود که روی سکوها فریاد زده میشد اما به نظر میرسد این موضوع بیش از آنکه به دلیل محبوبیت سرمربی تراکتور باشد، بهخاطر یک تئوری عجیب است که در تبریز وجود دارد.
البته در نهایت نباید فراموش کرد که آنچه به عنوان «هواداران تراکتور» مورد بحث قرار میگیرد، در نهایت طرفدارانی هستند که به شدت تحتتاثیر افراد و صفحاتی قرار دارند که تلاش میکنند اوضاع تراکتور را بحرانی نشان بدهند. اما در نهایت همانطور که به عینه دیده شد، تعداد این طرفداران در تمرین به حداکثر 200 نفر میرسد و در ورزشگاه نیز از 6 هزار نفر تجاوز نمیکند. بنابراین احتمالا مقصود مصاحبه شجاع نیز این گروه از طرفداران باشند وگرنه گروه خاموش و چند میلیونی هواداری احتمالا نظر متفاوتی دارند.
در تبریز اینطور به هواداران تراکتور القا شده که مالک باشگاه و برخی از اطرافیان او، قصد دارند دراگان اسکوچیچ را به جای خمس بنشانند و به نظر میرسد بخشی از شعارهای حمایتی برای پاکو خمس در اثر لجباری با این توهم توطئه باشد. چه خندهدار که در پشت و جلوی پرده، زنوزی حامی شماره یک پاکو خمس است و هیچ صحبتی هم برای استخدام دراگان اسکوچیچ مطرح نشده که حتی اگر باشد هم اسکوچیچ به این پیشنهاد نگاه نخواهد کرد – البته بعید نیست اگر این دسته از رهبران هواداری تراکتور با چنین واقعیتی روبهرو شوند، تمام تلاش خود را به کار بگیرند که افکار عمومی را علیه پاکو خمس بسیج کنند.
اساسا اگر علاقه قلبی و واقعی به پاکو خمس وجود دارد، چرا زمانی که او سه بار (بازی مس رفسنجان، تمرین و نشست خبری) از هواداران میخواهد که بازیکنان را تشویق کنند، چنین اقدامی انجام نمیشود؟