نمیخواهیم نابود شویم
برنامه سری بارسا: ضد تاکتیک به رئال و لیگ برتر
بارسلونا به خوبی خطر را حس کرده است. آنها یا تا پنج سال بعد تیمی در سطح رئال و تیمهای انگلیسی خواهند داشت یا به یک تیم معمولی تبدیل میشوند.
به گزارش "ورزش سه"، بارسا دیگر سلطان جنگل نیست. پتانسیل اقتصادی فزاینده تیمهای لیگ برتری و ظهور باشگاههایی مثل سیتی و پی اس جی که حمایت دولتها را با خود دارند، همراه با مدیریت غیرمسئولانه مدیریت قبلی بارسا در سالهای اخیر، باشگاه کاتالان را در موقعیت ناخوشایندی در بازار نقل و انتقالات قرار داده است.
نشان و اعتبار بارسا همچنان وزن دارد، اما رقابت با غولها روز به روز دشوارتر میشود. در چنین سناریویی، استراتژی باشگاه روشن است: جستجوی بیشتر برای کشف استعدادها و جسارت بیشتر در برخی تصمیمات.
بارسلونا در سالهای اخیر چند رقابت بزرگ برای خرید بازیکنان مستعد را به رئال مادرید، دشمن ابدی خود، واگذار کرده است. بزرگترینشان وینیسیوس و رودریگو هستند، ضمن اینکه اخیرا رئال در جذب اندریک و آردا گولر نیز گوی سبقت از بارسا را ربود. در اکثر این موارد قدرت مالی بالاتر رئال کارساز بود.
سالها پیش، بارسا در بیشتر موارد بر بازار تسلط داشت. همانطور که دکو در مصاحبه خود با اسپورت گفت، دیگر اینطور نیست.
فوتبال رشد کرده و رقابت بیشتر شده است. تا یکی دو دهه پیش هیچ باشگاه حکومتی بزرگی وجود نداشت یا قدرت کنونی را نداشتند. لیگ برتر به اندازه امروز سرمایه گذاری نمیکرد ولی الان بازارهای مالی قدرتمند دیگری وجود دارد. یعنی بازیکن امروزی، نسبت به قبل گزینههای بیشتری برای انتخاب دارد. بازیکنان مهم تیمهایی مانند پورتو، بنفیکا، آژاکس یا موناکو منتظر شما نخواهند ماند. حالا حداکثر دو سال بعد از درخشش، باشگاه خود را ترک میکنند. این رویه سال به سال شدت پیدا کرده است.
سرعت عمل و ریسک پذیری بیشتر
بارسا از نظر مالی محدودیتهای زیادی دارد و باید قبل از ظهور و درخشش استعدادهای جوان، برای جذبشان اقدام کند. و این مستلزم در نظر گرفتن سهم بیشتری از ریسک است. اکنون بارسا باید سریعتر و باهوشتر باشد. باید شجاعت بیشتری داشته باشد. در حالی که قبلاً برای تصمیم گیری در مورد خرید یک بازیکن جوان باید همه جوانب احتیاطی را در نظر میگرفتید، اکنون باید بیشتر ریسک کند. ضمن اینکه نشان بارسا همچنان وزن و اعتبار خوبی در مذاکرات دارد. بارسا هنوز هم عظمت سابق را دارد و این نیز کمک میکند.
مورد ویتور روکه
استراتژی باشگاه روشن است: پیشدستی در جذب جوانان باکیفیت را تشدید کند و بتواند حرکت و فکر باشگاههایی با توان مالی بیشتر را جلوتر پیش بینی کند. مورد ویتور روکه بازتابی از استراتژی فعلی بارسلوناست. بارسا شاید اگر یک سال دیگر صبر میکرد، دیگر نمیتوانست ویتور را با 30+31 میلیون یورو بخرد. با لواندوفسکی ممکن است فکر کنید که نیازی به مهاجم جدید ندارید ولی او دو یا سه سال دیگر در این سطح ادامه خواهد داد و بارسا میدانست که زودتر باید برای جذب جانشین او اقدام کند.
رضایت از تیم استعدادیابی
دکو در مصاحبه خود کار بزرگ بخش استعدادیابی را با نام بردن از رونالد آرائوخو برجسته کرد و با افتخار گفت: «بخش استعدادیابی کار بزرگی انجام داده است. مثلا ما آرائوخو را به موقع کشف کردیم. ما از بیگ دیتا و پلتفرمهای زیادی استفاده میکنیم و تیم بسیار خوبی در این زمینه داریم.»
با این حال او بر اهمیت ایجاد تعادل تاکید کرد: «در فوتبال پایه ما خودمان را با بازیکنانی مانند میکا فایه، نوح درویش و امباکه تضمین کردهایم. بارسا به دنبال استعدادهای جوان بیرون باشگاه است اما فکر نمیکنم ما فقط باید به این سمت برویم. ما باید تعادل را پیدا کنیم. بارسا نمیتواند همیشه خریدار باشد. ما به لاماسیا میبالیم.»
رقابت نابرابر
بارسا سالهای سختتری را پیش رو دارد و برای رسیدن به ثبات مالی و اقتصادی با توجه به بازسازی نوکمپ، شاید به پنج سال دیگر نیاز داشته باشد. رئال در مسیری کاملا متفاوت قدم برمیدارد و چند پله بالاتر از بارسلوناست. حساب تیمهای انگلیسی را نیز باید جدا کرد. برای مقابله با این همه مانع دشوار، تصمیمات امروز باشگاه و ریسکهایی که باید قبول کنند، نقشی کلیدی خواهند داشت.
این ریسکها یا جواب میدهند یا بارسا سال به سال قدرت خود را از دست خواهد داد. دکو میخواهد مانع نابودی بارسا شود، موفق خواهد شد؟
منبع: اسپورت