برف مصنوعی، دهکده آبی و اشتغالزایی 10 هزار نفره؛
همه چیز درباره یک پروژه رویایی: اسکی در دل بیابان!
عربستان سعودی در حال ساخت یک پروژه رویایی و راه اندازی پیست بین المللی اسکی در دل بیابان است.
به گزارش "ورزش سه"، عربستان سعودی در این سالها با پروژه بلندپروازانه "نئوم" چشمهای زیادی را در جهان به خود خیره کرده است. پروژهای شامل یک شهر مدرن و مناطق گردشگری متعدد که قرار است میزبان شمار زیادی از گردشگران سراسر جهان باشد.
از ساخت شهر خطی افقی و پیست اسکی تا استراحتگاه ساحلی، بخشهایی از پروژه رویایی نئوم هستند که قرار است تا سال ۲۰۳۰ میلادی به بهرهبرداری برسند.
اما بیتردید یکی از جذابترین و احتمالا عجیبترین بخش پروژه نئوم، ساخت یک مجموعه برای علاقهمندان به ورزشهای زمستانی به نام «تروجنا» است. یک پیست اسکی روی برف و دیگر مجموعههای ورزشهای زمستانی درست در دل منطقه بیابانی عربستان، بزودی میزبان اسکیبازان و دیگر علاقهمندان به ورزشهای زمستانی از سراسر جهان خواهد بود.
تروجنا در ۵۰ کیلومتری ساحل خلیج عقبه با ارتفاع ۱۵۰۰ تا ۲۶۰۰ متر از سطح دریا با دمای منفی ۱۷ تا مثبت ۲۲ درجه سانتیگراد و با مساحتی در حدود ۶۰ کیلومتر مربع قرار گرفته است. قرار است در این منطقه که دمایی پایینتر و خنکتر نسبت به دیگر مناطق عربستان دارد، یک پیست اسکی ۳۶ کیلومتری طراحی و ساخته شود. بر اساس اطلاعات اعلام شده برنامهریزی برای تدارک و احداث ۳ هزار و ۶۲۰ اتاق در هتلها و دیگر اماکن اقامتی، ۴۲ هزار متر مربع فضا برای رستوران و اغذیه فروشیها، یک سالن آمفیتئاتر با ظرفیت سه هزار صندلی و بسیاری دیگر از امکانات و فضاهای تفریحی و ورزشی برای میزبانی از حدود ۷۰۰ هزار گردشگر در سال و همچنین هفت هزار نفر ساکن دائمی در دست انجام است. گروه هتلسازی آنانترا که ۵۳۰ هتل و استراحتگاه را در ۵۶ کشور جهان در اختیار دارد، وظیفه ساخت یک هتل مجلل و لوکس با منظره زیبای کوهستانی را در منطقه تروجنا بر عهده دارد. قرار است تمامی انرژیهای مورد نیاز برای پروژه تروجنا از طریق انرژیهای تجدیدپذیر تامین شود تا به این ترتیب آسیبی به محیط زیست منطقه وارد نشود. این اقدامات سبب شده تا تروجینا جزء پروژههای کربن صفر در جهان به شمار میآید.
هتلها و اقامتگاههای منطقه تروجینا شامل استخرهایی با چشمانداز کوهستان و دریاچه، سونا و اسپا، سالنها بدنسازی، سینما، سالنهای آمفیتئاتر، سکوهای تماشای آسمان شب، محل بازی کودکان و دیگر بخشهای تفریحی و ورزشی است. همچنین قرار است در این منطقه زمینهای تنیس، پدل، اسبسواری و شترسواری، جادههای مخصوصی پیادهروی و ... ساخته شود.
با وجود اینکه پیست اسکی تروجینا در منطقهای احداث خواهد شد که دمای پایینی دارد و برخی از ماههای فصل زمستان شاهد بارش برف است، اما برای فعالیت این پیست یک سیستم تولید برف مصنوعی به کمک دستگاههای برفساز و دیگر امکانات و تجهیزات مدرن در نظر گرفته شده و حدود ۷۵ درصد برف حاصله به کمک دستگاههای برفساز مدرن تولید میشود.
بر اساس اظهار نظر مدیر اجرایی پروژه تروجینا، برف مصنوعی این پیست اسکی بدون مواد شیمیایی و با کمک انرژیهای تجدیدپذیر ساخته خواهد شد و در احداث و بهرهبرداری از پیست اسکی تروجینا، حداقل آسیبهای محیط زیستی وارد خواهد آمد و پس از آب شدن برفها آب حاصله نیز تصفیه و مورد استفاده قرار میگیرد.
مرکز ورزشهای زمستانی تروجینا با پشتیبانی از رشتههای مختلف برفی و یخی شامل قسمتهای رفاهی و اقامتی است و همچنین یک دهکده آبی و یک دریاچه نیز در نزدیکی این مرکز ورزشی و تفریحی احداث خواهد شد. پیشبینیها حکایت از اشتغالزایی برای ۱۰ هزار نفر در این منطقه است.
بر اساس برآوردها مراحل ساخت مرکز ورزشهای زمستانی و پیست اسکی تروجینا تا سال ۲۰۲۶ میلادی به اتمام میرسد و با توجه به میزبانی عربستان از بازیهای آسیایی زمستانی ۲۰۲۹، منطقه تروجینا میزبان این رویداد آسیایی خواهد بود. مدتی پیش نیز در یک امتحان موفقیتآمیز تکنسینهای برفساز با ایجاد برف مصنوعی در پیست اسکی تروجینا موفق شدند تا شرایط را برای اسکی کردن فراهم نمایند.
فرودگاه بینالمللی نئوم میزبان گردشگران سراسر جهان میشود و بهزودی نیز شبکه ریلی این منطقه نیز راهاندازی خواهد شد.
حالا باید منتظر ماند و دید پروژه بلند پروازانه ساخت اولین پیست اسکی طبیعی و روباز در عربستان چه زمانی به اتمام خواهد رسید و آیا این پیست میتواند نظر گردشگران و علاقهمندان به ورزشهای زمستانی را به خود جلب نماید یا خیر؟
مرتضی محسن پور