توضیحات دبیر درباره فیلم کشتی خادم
بخندید! من حمال ورزش کشتی هستم
علیرضا دبیر به حواشی مربوط به ابطال انتخابات فدراسیون کشتی، اختلاف کشتی گیران و فوتبالیست ها و جنجال عباس جدیدی علیه خودش واکنش نشان داد.
به گزارش "ورزش سه"، علیرضا دبیر، رئیس فدراسیون کشتی که به واسطه برخی اتفاقات و حواشی این روزهای کشتی و البته در پیش بودن المپیک مورد توجه قرار گرفته، امروز صحبت های مفصلی را با خبرنگاران در حاشیه مراسم تجلیل از مدال آوران بازیهای آسیایی هانگژو داشت.
تراکتور، سپاهان و ذوب آهن به لیگ کشتی بیایند
اقتصاد یک کار چند وجهی است آن هم فدراسیون با بودجه کمی که دارد. بودجه ما دو تعریف دارد برگزاری اردو و اعزامها. نه ساخت و ساز، نه رسیدگی به بچهها و نه استخدام کار ما نیست اما ما نمیتوانیم بی تفاوت باشیم. سعی کردیم در همه این حوزهها کار را دنبال کنیم. خدا را شکر لیگ ما نسبت به سالهای گذشته قابل قیاس نیست اما با شرایط مطلوبی که در ذهن من است فاصله دارد که این موضوع زمان میبرد تا برندهای بزرگ در کشتی سرمایهگذاری کنند. اسمهای بزرگ مانند تراکتور، سپاهان و ذوب آهن اگر اسمشان فرهنگی ورزشی است چه خوب است که به کشتی هم ورود کنند.
قرار نیست قهرمانان کشتی پشت گیشه بنشینند!
قبول کنیم تکواندو ورزش کره جنوبی است، بسکتبال برای آمریکاست، فوتبال برای انگلیس است و قبول کنیم کشتی برای ماست پس برای حفظ و زنده ماندن این ورزش با توجه به مدال آوری که دارد مهم است که حمایت شود، در این صورت قول میدهم وضع کشتی روز به روز بهتر شود. اینکه گفتم چند وجهی است همه باید کمک کنند و با این دو ردیف بودجه نمیتوان همه این کارها را انجام داد.
رئیس فدراسیون کشتی در پاسخ به این سال که استخدام قهرمانان در بانک ملی حاشیههای زیادی به همراه داشت، برخی به این موضوع اشاره کرده بودند که کشتیگیران تخصص ندارند آیا آنها میتوانند در بانک کار کنند؟ تصریح کرد: بانک فقط پشت گیشه نشستن نیست. مثل این میماند که در شهرداری کار فقط جمع کردن زبالههای شهر باشد. بانک ملی ورزش، فرهنگ و خیلی حوزههای دیگر دارد. بچههای ما را فقط به عنوان یک کشتیگیر نبینند، مدرک تحصیلی آنها را هم ببینند. شاید کسی حقوق یا جامعه شناسی خوانده باشد، با توجه به تخصصشان میتوانند کار کنند. حالا اگر ورزش خواندند میتوانند در بخش ورزشی بانک ملی کار کنند. یادمان نرود بانک ملی تا بیست سی سال پیش در همه رشتهها تیمداری میکرد. نبود این قهرمانان باعث شده آنها عقب نشینی کنند. قرار نیست این ورزشکاران پشت گیشه بنشینند؛ هر کس با توجه به تخصص خودش کار میکند. شهرداری تهران ۱۲ - ۱۳ معاونت دارد، وزارتخانهها هم همینطور معاونتها و بخشهای مختلف دارند. هر کدام از این معاونتها تخصص خودش را دارد. این بچهها هم در حوزه تخصصی که بانک به آنها نیاز دارد کار میکنند.
همه کشتی گیران نمی توانند سرمربی شوند
خیلیها این حرف را مطرح میکنند که آیا این بچهها نیاز دارند یا ندارند به سازمانهای دولتی بروند، یکی از بحثها حقوق است، مهم این است که بچههای ما در این سازمانها میتوانند مدیر شوند و بعد میتوانند به ورزش برگشته و خدمت کنند. همه که قرار نیست در وزارت ورزش بمانند. تعدادی از ورزشکاران ما به وزارت نفت رفتهاند، برخی را به وزارت ورزش فرستادیم و رسمی شدهاند حلا اسم نمیبرم، تعدادی هم به آموزش و پرورش و شهرداری رفتند. ورزشکاری که کشتی یا رشته ورزشیاش تمام میشود نمیتوانیم به او بگوییم بفرمایید سرمربی شو. مدیریت همانند کشتی است باید ۱۰ - ۱۵ سال کار کنی، سلسله مراتب را طی کنی تا زود زمین نخوری. اگر ورزشکاری را بدون هیچ تجربهای مربیگری روی کار بگذاریم آن ورزشکار را میسوزانیم.
برزگر، فلاح و جوادی هم کنار تیم ملی هستند
رئیس فدراسیون کشتی در پاسخ به اینکه شایعاتی ایجاد شد که شاید سرمربی تیم ملی کشتی آزاد تغییر کند و همچنین حکمی که در خصوص کاوه زده شد، این شایعات را تقویت کرد، چقدر احتمال دارد پیش از المپیک سرمربی تیم ملی عوض شود، گفت: کاوه با توجه به اینکه چند ماه است قرارداد مدیریت او در تیم ملی تمام شده، با وی جلسه گذاشتیم که دوباره قبول مسئولیت کند ولی کاوه قبول نکرد. او به همین علت کنار ماست. او سرمربی تیم ملی جوانان هم است. او هم مربی من بوده و هم مربی پژمان. با تجربه است. من از او خواهش کردم که در کنار ما کمک کنند. نه اصلا حکمی بگیرند و نه چیزی. بحثم از او کمک است. تنها کاوه هم نیست، از بسیاری دیگر نیز مثل برزگر، فلاح و جوادی خواستم به ما کمک کنند. مثلا یک شخصی خوب بلد است که زیرگیری یاد بدهد، باید بیایند. کشتی برای همه است و مالِ من نیست. من گفتهام که حمال کشتی هستم و بسیاری میخندند. الان کار اجرای کشتی برای من است. کشتی خیلی بزرگ است. فدراسیون کشتی یک نقطه در جامعه کشتی است. به این دلیل از کاوه خواستیم که به ما کمک کنند. هفته دیگر او نیز درگیر است زیرا تیم ملی جوانان مسابقه دارد. من از او خواستم که وقتش را خالی کند و به عنوان بزرگتر و ناظر در کنار ما باشد.
از همه قهرمانان فیلم درست کردیم
وی در خصوص انتشار ویدیویی در رابطه با امیررضا خادم نیز اظهار داشت: تمام فیلمهای قدیمی در فدراسیون VHS بود و ما به کامپیوتر تبدیل کردیم. من به روابط عمومی گفتم که شما فیلمها را درست کردید، بیایید از قهرمانان بزرگ کشتی، فیلمهای یکی دو دقیقه درست کنید و منتشر کنید تا جوانان آنها را بشناسند. فیلمهایی از رنگرز، امیر خادم، حیدری، بنا و غلام محمدی و همه را دارند درست میکنند و بحث خاصی نیست.
به هر ورزشکاری هرچه بدهند، حقش است
وی در مورد اینکه بعد از دعوای کشتی و فوتبال انتظار میرفت حمایت بیشتری از کشتی گیران شود نه فقط استخدام گفت: در دوران قهرمانی یک مصاحبه از من پیدا نمیکنید که در مورد مسائل مالی حرف زده باشم. الان هم بیشتر روی درس و آینده بچه ها تاکید دارم. در مورد فوتبالیست ها یک چیز کلی بگویم و اینکه به هر ورزشکاری هرچه بدهند، حقش است و آنها هم زحمت می کشند، اما ای کاش با ما مشورت می کردند و می گفتیم قهرمانان چند رشته دیگر را هم قرار بدهند. امیدواریم دولت جبران کند. نمی خواهم بگویم ناعدالتی است، اما باید به رشته های دیگر هم برسند. یک روزی حرف زدم و گفتم ورزشکاری که در اردو است نباید درس بخواند. خود من وقتی کشتی میگرفتم و دانشگاه هم میرفتم، به هردو نمیرسید. اگر ورزشکار ذهنش جای دیگری برود نمیتواند قهرمان جهان و المپیک شود.