این قهرمانی چند طلا ارزش داشت
هانگژو: بزرگترین دستاورد تاریخ شطرنج ایران
تیم ملی شطرنج ایران بالاخره توقعات ایجاد شده در این چند روز را بیجواب نگذاشت و مدال طلای شطرنج بازیهای آسیایی را برای ایران به ارمغان آورد.

به گزارش "ورزش سه"، یک پایان دلپذیر برای قهرمانی تیمی که در تورنمنت بازیهای آسیایی 9 روز بدون نقص را پشت سر گذاشتند و موفق شدند از سد قدرتهای برتر جهان چین و هندوستان بگذرند و ازبکستان را که همین چند ماه پیش قهرمان المپیاد جهانی شطرنج شده بود را هم شکست دهند.
شطرنجبازان ایران در روز آخر رقابتها و در حالی که بازیهای سخت خود را پشت سر گذاشته بودند در برابر کره جنوبی با نتیجه قاطع چهار بر صفر پیروز شدند تا تیم ملی ایران در عین ناباوری در بین تیمهای بزرگ دنیا به مقام قهرمانی بازیهای آسیایی برسد.

ترکیب تکراری پرهام مقصودلو، محمد امین طباطبایی، پویا ایدنی و بردیا دانشور از دور دوم تا نهم به قدری در این ورزش انفرادی در کار تیمی هماهنگ بودند که وصفش در مقال نمیگنجد. یک تیم متحد که بازیکنانش وضعیتهای مساوی را تا پایان بازی هم بازیان مدیریت میکردند تا در شرایط سخت برای جبران بجنگند. شاید باورش سخت باشد، ولی همین حربه و قدرت بالای جنگندگی کاپیتان دوستداشتنی ایران پرهام مقصودلو برابر تیم هندوستان شرایط را برای قهرمانی برای ایران هموارد کرد تا یکی از بهترین طلاهای بازیهای آسیایی به نام ایران ضرب شود.

ایران جام را زمانی برد که در دیدار حساس ایران و هندوستان که برنده امید اول قهرمانی بود، پرهام مقصودلو در برابر رنک هشت جهان گوکش نامدار که پدیده دو سال اخیر جهان است تا لحظات آخر ایستاد و بازی کاملا مساوی را برد تا ایران و هند به تساوی برسند و اختلاف در جدول امتیازات تیمی همچنان رای به برتری ایران بدهد و همین اختلاف تا پایان رقابت حفظ شد.
در آن دیدار حساس که هندیها با بهترین ترکیب خود به مصاف ایران آمده بودند، محمد امین طباطبایی که تورنمنت بزرگی را پشت سر گذاشت و یکی از خوبهای ایران بود در اواخر بازی وضعیت را به حریف هندی واگذار کرد تا تنها شکست ایران در برابر هند و تنها شکست محمد امین در کل تورنمنت رقم بخورد.
تمام نگاهها به کاپیتان تیم بود و او در وضعیت کاملا مساوی رخ و سه پیاده برابر گوکش برای پیروزی به آب و آتش زد تا با نفوذ شاهش به ساختار پیادهای جناح وزیر حریف، گوکش را به اشتباه وادارد و مزد جسارتش را با پیروزی بگیرد و ایران و هند در مجموع به تساوی برسند.

برد تیم ایران برابر چین که با پیروزی پرهام و سه تساوی همراه بود به همراه پیروزی بزرگ برابر ازبکستان که با تمام ستارههایش به رقابتها آمده بود با تک پیروزی محمد امین طباطبایی، همه و همه در سایه استراتژی خوب تیمی ایران در کل تورنمنت در نهایت مدال طلای این ورزش انفرادی در رقابتهای تیمی به ایران رساند تا تیمی که در این سالها از نداشتن رئیس فدراسیون روزهای بدی را سپری کرده است به مقام قهرمانی بازیهای آسیایی برسد و ایران را به مدال طلای رقابتها برساند.
بلاشک این مهمترین دستاورد تاریخ شطرنج ایران است، مدالی که شاید در مسابقات تیمی روش حساب چندانی نشده بود، ولی شیرمردان ایران با برنامهای منسجم در کل تورنمنت تمام بازیها را مدیریت کردند و هر کس به سهم خودش برای این قهرمانی زحمت کشید. این تیم دوست داشتنی در ترکیب خود امیررضا پورآقابالا را نیز داشت که تنها در روز اول و در برابر بنگلادش دست به مهره شد.

حضور مسئولین در روزهای آخر در سالن مسابقات، پخش زنده بازی ایران برابر کره در روز آخر از شبکه ورزش و حضور ایرانیها در سالن مسابقات در بازی مهم ایران و کره جنوبی مهمترین دستاورد ورزشی است که ورزشکارانش از جیب خود هزینه حضور در تورنمنتهای بین المللی را پرداخت میکنند، کمتر در جامعه شناخته شده هستند، هزینههای مربی را از جیب خود در این سالها به دفعات پرداخت کردهاند، ولی با حس وطنپرستی برای قهرمانی ایران در مهمترین رقابتهای قارهای همه بزرگان قاره را مغلوب اندیشه برتر خود میکنند.