۳ روز تا جام جهانی بسکتبال، ایران در گروه مرگ
در فاصله ۳ روز مانده تا جام جهانی بسکتبال ۲۰۲۳، در گزارشی به معرفی تیمهای گروه G این رقابتها پرداختهایم.
به گزارش "ورزش سه" و به نقل از ایسنا، رقابتهای جام جهانی بسکتبال ۲۰۲۳ از ۳ روز دیگر به میزبانی سه کشور فیلیپین، ژاپن و اندونزی آغاز خواهد شد که به همین منظور روزانه به معرفی تیمهای حاضر در گروههای ۸ گانه این رویداد بزرگ جهانی میپردازیم.
بررسی تیمهای گروه G جام جهانی بسکتبال
۱- ایران (مردان پارس):
تیم ملی ایران هم اکنون در رده ۲۲ ردهبندی فدراسیون جهانی (FIBA) قرار دارد و سه بار نیز عنوان قهرمانی قاره کهن را به دست آورده است. این چهارمین تجربه جهانی ایران است.
پس از المپیک ۲۰۲۰ توکیو ایران هر سه بازی خود را به جمهوری چک، آمریکا و فرانسه واگذار کرد، مصطفی هاشمی به عنوان سرمربی جایگزین مهران شاهینطبع شد. البته هاشمی تنها در دو پنجره انتخابی جام جهانی روی نیمکت ایران بود و سعید ارمغانی جانشین او شد.
ایران به لطف پیروزی استرالیا مقابل قزاقستان و عدم حضور کانگوروها در تهران برای انجام بازی پنجره آخر، به جام جهانی رسید. البته درخشش ستارههایی چون ارسلان کاظمی، محمد جمشیدی، حامد حدادی و بهنام یخچالی در پنجرههای اول و سوم، در رسیدن ایران به جام جهانی تاثیر زیادی داشت.
در حالی که شانس قزاقستان با توجه به کسب دو برد مقابل ایران برای صعود به جام جهانی زیاد بود، عدم سفر استرالیا به ایران باعث پیروزی ۲۰ بر ۰ شاگردان ارمغانی شد تا به این ترتیب با شکست قزاقستان مقابل استرالیا، ایران راهی جام جهانی ۲۰۲۳ شود.
این چهارمین حضور ایران در جام جهانی است که به صورت متوالی رقم خورده است. کسب جایگاه ۱۹ در سال ۲۰۱۴، رده ۲۰ در جام جهانی ۲۰۱۰ و کسب رتبه ۲۳ در جام جهانی ۲۰۱۹، نتایج ایران در جام جهانی بسکتبال بوده است.
بزرگترین ستاره تاریخ بسکتبال ایران کسی نیست جز حامد حدادی. او در هر سه دوره گذشته جام جهانی حضور داشته و دو المپیک را نیز تجربه کرده است. ایران به ستارگانی چون بهنام یخچالی نیز بسیار وابسته است.
البته مصدومیت حدادی حضور او در جام جهانی را با تردیدهایی رو به رو کرده بود که اما با نظر «هاکان دمیر» سرمربی ترکیهای، نام او در لیست ۱۵ نفره ایران برای جام جهانی ۲۰۲۳ قرار گرفت. ارسلان کاظمی نیز دیگر ستاره ایران است که دوره نقاهت را پشت سر گذاشته است.
اصلیترین غایب ایران در جام جهانی بسکتبال نیز قطعا محمد جمشیدی است. او با کسب ۴۱ امتیاز مقابل بحرین نقش پررنگی در صعود مردان سرزمین پارس به جام جهانی داشت اما با نظر هاکان دمیر، سرمربی جدید ایران که جانشین ارمغانی شد، از تیم ملی خط خورد که نکته قابل توجهی است.
۲- اسپانیا (ماتادورها):
اینجا با تیم شماره یک جهان در رنکینگ فیبا روبرو هستیم که مدافع عنوان قهرمانی جام جهانی نیز به شمار میرود. ماتادورها در جام جهانی ۲۰۱۹ با شکست آرژانتین به قهرمانی رسیدند و سپس در یوروبسکت ۲۰۲۲ نیز عنوان قهرمانی را به دست آوردند.
مدافع عنوان قهرمانی یک پنجره مانده به پایان انتخابیها، صعودش به جام جهانی را قطعی کرد. عجیبترین نتیجه اسپانیا در انتخابیها باخت ۸۲ - ۷۶ مقابل گرجستان در تفلیس بود که باعث ثبت نخستین صعود صلیبیون به جام جهانی نیز شد.
اسپانیا یکی از پنج کشوری است که بیش از یک بار قهرمان جام جهانی بسکتبال شده است. اولین قهرمانی اسپانیا در ۲۰۰۶ - ژاپن با شکست دادن یونان در فینال رقم خورد. دومین قهرمانی ماتادورها نیز در ۲۰۱۹ - چین به دست آمد، جایی که آنها آرژانتین را در فینال شکست دادند.
ماتادورها برای سیزدهمین بار و یازدهمین دوره متوالی در جام جهانی بسکتبال حضور خواهند داشت. آنها در شش دوره گذشته (از سال ۱۹۹۸ تا ۲۰۲۳) تا مرحله یک چهارم نهایی صعود کردهاند.
ریکی روبیو MVP مسابقات جهانی ۲۰۱۹ ، بزرگترین غایب ترکیب اسپانیا در جام جهانی ۲۰۲۳ خواهد بود. اما حضور فوق ستارههایی چون رودی فرناندز (قهرمان دو دوره جهان)، برادران ویلی و خوانچو هرنانگومز (قهرمان یک دوره جهان)، ماتادورها را در لیست اصلیترین شانسهای قهرمانی قرار داده که باید دید آیا به سومین قهرمانی خود در جام جهانی دست خواهند یافت یا خیر.
البته باید اشاره کنیم که ماتادورها دو اسطوره تاریخ بسکتبال خود یعنی برادران گسول (مارک و پائو) را به دلیل خداحافظی از دنیای بسکتبال در اختیار نخواهند داشت و اکنون «عثمان گاروبا» وظیفه سنگینی به عنوان جانشین این دو فوق ستاره سابق، برعهده دارد.
۳- ساحلعاج (فیلها):
قهرمان دو دوره رقابتهای آفروبسکت هم اکنون در رتبه ۴۲ رنکینگ فدراسیون جهانی بسکتبال قرار دارد. آنها چهار بار نیز عنوان نایب قهرمانی آفروبسکت را به دست آوردهاند.
فیلها در مسیر صعود به جام جهانی دومربی عوض کردند و هم اکنون «دژان پروکیچ» اسلوونیایی به عنوان سرمربی هدایت آنها را بر عهده دارد. البته تغییر سرمربی هم به کمک این تیم نیامد و آنها به عنوان آخرین تیم آفریقایی، راهی جام جهانی ۲۰۲۳ شدند.
ساحل عاج برای پنجمین بار در صحنه جهانی ظاهر میشود. آنها پس از سالهای ۱۹۸۲ و ۱۹۸۶ که به صورت متوالی در جام جهانی حضور یافتند، اکنون در سالهای ۲۰۱۹ و ۲۰۲۳ نیز به صورت متوالی در جام جهانی حاضر میشوند.
فیلها در جام جهانی ۱۹۸۰ (با ۱۳ تیم) و در سال ۱۹۸۲ (با ۲۴ تیم) سیزدهم شدند. در جام جهانی ۲۰۱۰ نیز آنها در بین ۲۴ تیم بیست و یکم شدند و در ۲۰۱۹ چین هم از بین ۳۲ کشور، در رده ۲۹ قرار گرفتند.
«وافسا فوفانا» تنها بازیکن ساحل عاج بود که در تمام ۱۲ بازی انتخابی این تیم حضور داشت، اما گوی ادی، سلیمان دیاباته و مکسینس دادیئته هم نفراتی بودند که در ۹ بازی این تیم حضور داشتند. البته مت کاستلو و الکس پویترس هم میتوانند نقش پررنگی در ترکیب این تیم بازی کنند.
۴- برزیل (سلسائو):
قهرمان دو دوره جام جهانی بسکتبال، هم اکنون در رتبه ۱۳ رنکینگ فدراسیون جهانی (FIBA) قرار دارد. برزیل که از پر افتخارترین تیمهای جام به شمار میرود، ۴ بار نیز عنوان قهرمانی رقابتهای آمریکاپ را به دست آورده است.
برزیل که با باخت مقابل آلمان رقابتهای المپیک ۲۰۲۰ توکیو را از دست داد، پس از ۱۳ سال یک مربی برزیلی (گوستاوو د کونتی) را روی نیمکت خود نشاند تا راهی جام جهان ۲۰۲۳ شود.
سلسائو به همراه تیم ملی ایالات متحده آمریکا، تنها کشوری هستند که هرگز جام جهانی بسکتبال را از دست ندادهاند و در تمام ۱۸ دوره بازی کرده است. مردان سرزمین قهوه دو عنوان قهرمانی جهان را در سالهای ۱۹۵۹ و ۱۹۶۳ به دست آوردند. برزیل ۶ بار نیز در میان سه تیم برتر جام جهانی قرار گرفته است. البته آنها در جام جهانی ۲۰۱۹ چین مقامی بهتر از رده ۱۳ را به دست نیاوردند.
مارسلینیو هوئرتاس، یاگو ماتئوس (MVP بوندسلیگای آلمان)، رائول نتو (NBA پلیر)، ویتور بنیت، برونو کابوکلو، جورج دو پائولا و لوکاس دیاس ستارههای تیم ملی برزیل هستند. البته آنها در صورت صعود به دور بعد جام جهانی، کار سختی مقابل تیمهای گروه H (کانادا، فرانسه، لتونی و لبنان) خواهند داشت.