آنها ایستگاهی را از مردان بهتر میزنند
راز موفقیت خارق العاده سوئد در جام جهانی زنان
تیم فوتبال زنان سوئد در حالی به نیمه نهایی جام جهانی رسید که عملکردش توجه کارشناسان فوتبال را جلب کرده است.
به گزارش "ورزش سه" تیم ملی فوتبال زنان سوئد که به نیمه نهایی جام جهانی فوتبال زنان رسید توانسته بخش مهمی از گلهایش را از روی نقطه کرنر به ثمر برساند. سوئد در آخرین مسابقهاش در مرحله یک چهارم نهایی در این رقابتها موفق شد با شکست ژاپن به مرحله نیمه نهایی رقابتها صعود کند. این تیم در مرحله نیمه نهایی باید به مصاف تیم ملی اسپانیا برود. آنها در بازی با ژاپن هم یک گل از روی نقطه کرنر زدند تا تعداد گلهایشان در این دوره از طریق کرنر را به عدد 5 برسانند. موضوعی که توجه کارشناسان فوتبال جهان را جلب کرده و کرنرهای تیم سوئد را مورد آنالیز قرار دادهاند. مهران شدیدی پور آنالیزور سابق تیم فوتبال امید ایران که با فدراسیون فوتبال سوئد همکاری میکند نیز نکات جالبی را در ارتباط با گلهای تیم زنان این کشور از روی نقطه کرنر و یکی از عوامل موفقیتش در این جام به دست آورده که در ادامه بحث فنی او را میخوانید:"
تیم ملی زنان سوئد حاضر در جام جهانی ۲۰۲۳ استرالیا و نیوزلند یکی از تیمهای قدرتمند این مسابقات است که بعد از سه برد مقتدرانه در مرحله گروهی و برد شیرین در ضربات پنالتی مقابل امریکا قهرمان جهان و رتبه اول رنکنینک فیفا و سپس برد برابر ژاپن به نیمه نهایی رقابتها رسید.
آنالیز سوئد جام جهانی
در طول برگزاری این مسابقات تا به این لحظه تحقیقات و آنالیزهای زیادی بر روی تیمهای حاضر در این رقابتها انجام شده که یکی از این آنالیزها توجه متفاوت به گلهای تیم ملی سوئد در این بازیها از روی نقطه کرنر است که در نوع خود قابل توجه به حساب میآید. تیم ملی فوتبال زنان سوئد تا به اینجای کار در 5 بازی ۷ گل به ثمر رسانده، که 5گل از این تعدادگل از روی نقطه کرنر بدست آمده است. در یک نظر خواهی که از بازیکنان تیم انجام شده گفته میشود که ضربات کرنر نقطه قوت کلیدی آنها در تسهیلات تهاجمی آنهاست و آنها روی این موضوع تمرینات و تلاش زیادی انجام دادهاند. تیم آنالیز فوتبال سوئد و همچنان تمامی بازیکنان تیم با تمرکز بالا و بسیار با دقت بر روی این موضوع کار میکنند.
فاکتورهای کلیدی در ضربات کرنر
در اینجا میخواهم به چند فاکتور کلیدی تیم ملی سوئد در ضربات هجومی کرنر بپردازم. اولین فاکتور، تصمیم گیری در مورد استراتژی هجومی کرنر است که سه عامل کلیدی را در بگیرد:
1-نقاط قوت خودی و ساختار دفاعی کرنر حریف.
2- دویدنهای هجومی و فریبنده از پیش تعیین شده در ارتباط مستقیم با زمان بندی مناسب
3-تیمی که اولین و دومین تماس توپ را پس از ضربه کرنر بدست آورد، در تعیین نتیجه ضربات ایستگاهی برتری قابل توجهی خواهد داشت.
آنالیز بدست آورده شده از ضربات کرنر هجومی تیم ملی سوئد نشان میدهد که همه ضربات به صورت چرخشی به جلو محوطه دروازه حریف بین تیرک اول و دروازه بان زده شده است و بیشتر ضربات از طریق تماس اول به گل تبدیل شدهاند. تیم ملی سوئد به طور مداوم ۵ بازیکن را در محوطه دروازه مستقر میکند که یکی از آنها نقش اشغال دروازه حریف را دارد، ۲ هم تیمی دیگر از لبه محوطه جریمه شروع میکنند و توپ های دوم را میگیرند، یک بازیکن دیگر برای پوشاندن فضای پشت محوطه جریمه قرار میگیرد. تیم فوتبال سوئد با اختیار داشتن ۵ بازیکن محوطه دروازه را شلوغ و سعی بر ایجاد ترافیک زیاد در این منطقه و گرفتن فضای مناسب از دروازهبان و رسیدن آن به ارتفاع مورد نظر برای گرفتن توپ میکند.
زمان و کیفیت ارسال
ارسال دقیق به این منطقه همراه با یک اقدام به موقع بازی اولین تماس با توپ کار را برای مدافعان حریف دشوار میکند. بازیکنان تیم ملی سوئد در ضربات کرنر برتری قد دارند، اما جزئیات کلیدی در دقت ارسال و زمان بندی مناسب روی دروازه است. از نکات قابل توجه در کرنرهای تیم ملی سوئد این است که ضربات کرنرها فقط برای اهداف تماس اول طراحی نشده اند، بلکه تمرینات بسیاری در واکنش به موقعیتهای توپ دوم انجام شده است. فاکتور به حداکثر رساندن فرصتهای گلزنی از توپهای دوم یا تماس دوم، قرار گرفتن بازیکنان در مناطق کلیدی محوطه دروازه و اطراف محوطه جریمه است. آنها باید تا آنجا که ممکن است فضای بیشتری را پوشش دهند و آماده باشند تا به هر توپی که به سمت آنها میاید واکنش سریع نشان دهند.