اسکار لیگ برتر بدون حضور قرمز و آبی
استقلال و پرسپولیس اینجا مدعی نیستند
در فاصله کمتر از دو روز مانده به آغاز رقابتهای لیگ برتر بیش از نیمی از تیمهای حاضر در رقابتها از کیت فصل آینده رونمایی نکردهاند.
به گزارش "ورزش سه" شاید بهتر باشد اینگونه بگوییم. امسال باشگاههای بیشتری تصمیم گرفتند که برای معرفی پیراهن فصل جدید خود برنامه ریزی کرده و ویدئوهایی را نیز در ارتباط تولید کنند. اما موضوع جالب میتواند این باشد که برخی از باشگاهها مثل استقلال که در سالهای گذشته همواره مراسم جشن رونمایی از پیراهن جدید را داشتند هنوز چنین اقدامی نکرده اند. آنچه به نظر می رسد مهمترین موضوع اسپانسر است و برخی از این باشگاهها به دلیل عدم توافق با اسپانسر سال آینده هنوز پیراهنشان را رونمایی نکردهاند.
چه تیمهایی از پیراهن جدید رونمایی نکردهاند؟
سرشناس ترین و پرطرفدارترین تیمی که هنوز پیراهن فصل بعد را به طور رسمی معرفی نکرده استقلال است که گفته می شود شاید بعد از برگزاری هفته اول مسابقات این اتفاق رخ بدهد. فولاد خوزستان، پیکان، استقلال خوزستان، مس رفسنجان و صنعت نفت آبادان شش تیم دیگری هستند که مانند استقلال هنوز از پیراهن جدید رونمایی نکرده اند هرچند ممکن است تا زمان انتشار این گزارش چند تیم از این بین لباس فصل آینده را معرفی نمایند.
اولین تیم
تیم فوتبال هوادار اولین تیمی بود که از لباس های لیگ بیست و سومش رونمایی کرد. آنها در نیمه اول تیرماه و بیش از یک ماه قبل کیت های بنفش رنگش را با حضور بازیکنان به نمایش گذاشت. البته هوادار هنوز ویدئویی در این ارتباط منتشر نکرد اما این تیم با این معرفی به نوعی تغییر رنگش را هم در فوتبال ایران اعلام کرد. آنها تا قبل از این آبی می پوشیدند اما در این فصل پیراهن هایی با زمینه بنفش را به تن می کنند.
سپاهان و پرسپولیس
سپاهان با ساخت یک ویدئوی بیشتر از دو دقیقه احتمالا پرهزینه ترین کلیپ معرفی پیراهن های جدید را ساخته است. ضمن اینکه در این ویدئوی نسبتا طولانی اغلب ستاره های مطرح باشگاه هم حضور دارند و بیشتر تمرکز روی حضور ستاره های سرشناس در ترکیب تیم و دور هم جمع کردن آن ها مقابل دوربین بوده است. در این ویدئو که لوکیشن اصلی آن میدان نقش جهان است سعی شده علاوه بر نشان دادن حضور بازیکنان مطرح در این تیم از جذابیت های شهر اصفهان نیز استفاده شود.
در آن سو پرسپولیس اما یک ویدئوی نسبتا کوتاه و کم هزینه را منتشر کرد که بیشتر براساس مونتاژ تصاویر آرشیوی قهرمانی باشگاه و چند نما از برخی از چهرههای مطرح تیم با لباس جدید است. در واقع هرچقدر سپاهان سعی کرده معرفی باشکوهی داشته باشد پرسپولیسی ها خواسته اند بی سر و صدا و کم هزینه ماجرا را جمع کنند. البته پرسپولیس در این بین تنها نیست و تیم هایی مثل آلومینیوم و ذوب آهن هم تقریبا چنین سبکی را برای ساخت ویدئوهای معرفی لباس جدیدشان در نظر گرفتند. مختصر و مفید و کم اثر.
ایدههای خلاقانه
شاید از خلاقانه ترین ویدئوها معرفی پیراهن متعلق به نساجی مازندران باشد که از هویت این باشگاه که کارخانه نساجی مازندران است استفاده کرده است. زمان و ریتم نسبتا مناسبی هم در ساخت این ویدئو مدنظر قرار گرفته است. تراکتور هم ایده خلاقانه ای برای شروع ویدئوی رونمایی از پیراهنش دارد و آن کارگاه رنگرزی سنتی است. تبریز شهر فرش است و ساخته شدن رنگ سرخ آتشین تراکتور در کارگاه رنگرزی جالب است اما این تیزر دو دقیقه و 20 ثانیه زمان دارد و بخشی از آن به فیگورهای بازیکنان با لباس جدید اختصاص دارد که تقریبا در تمامی ویدئوهای ساخته شده هست. در واقع این کارخانه نساجی و کارگاه رنگرزی کارکرد دراماتیکی در کلیت این آثار ندارند و تنها شکل تزئینی دارند.
آخرین کلیپ
آخرین ویدئویی که از معرفی لباس تیم ها منتشر شده مربوط به تیم گل گهر است. این باشگاه هم تم این فصل را رعایت و سعی کرده المان هایی از هویت باشگاه که معادن استفاده کند. ویدئوی گل گهر نیز در زمره ویدئوهایی است که ایده خوبی دارند اما این یک ایراد کلی است که همیشه اجراها از ایده ها در این مواقع عقب ترند. البته که می توان شتابزدگی را در تولید ویدئوها مشاده کرد اما از نظر فیلمنامه ای شاید بتوان بهترین نمره را به ویدئوی گل گهر داد هرچند شاید در کل و در سطح لیگ برتر ایران و نسبت به آنچه تا پیش از آن بوده، حرکت جمعی باشگاهها و تفکر پشت تولید آثار می توانند نمره قبولی بگیرند.
ملوان و شمس آذر هم با استفاده از المانهای انزلی و قزوین سعی کرده اند هویت باشگاه را به عنوان تم اصلی دستمایه قرار بدهند هرچند همانگونه که گفته شد اجراها کمی عقب تر از ایده هستند و این را می توان در شتابزدگی و بی برنامه بودن همیشگی فوتبال ایران جستجو کرد.
مورد جالب شالکه
والتر بنیامین فیلسوف و نویسنده آلمانی در تعریف هنر می گوید: "تاریخ را فاتحان می نویسند و هنر، تاریخ است به روایت شکست خوردگان" او با این جمله به نوعی هنرمند را در جایگاه روایتگر واقعی تاریخ بشر می گذارد. از این منظر می توان به ویدئویی که باشگاه شالکه برای معرفی پیراهنش ساخته است توجه کرد. مخاطب در این کلیپ یک دقیقه و بیست ثانیه ای با یک داستان جالب و تاریخی مواجه می شود، روایت هویت و تاریخ باشگاه شالکه 04 و هوادارانش. حتی هویت شهر گلزنکرشن و بافت اجتماعی آن در همین مدت کوتاه با تصاویری عالی و کاملا منطبق برساختار، ریتم تدوینی که در نهایت موسیقی باشگاه را میسازد ترکیبی خلاقانه و هنری را به وجود آورده است برای مخاطب آشکار می شود. این ویدئوی معرفی لباس تیم شالکه نه براساس تاریخ موجود مکتوب که تاریخی است که ذهن هنرمند برای این باشگاه و هواداران برساخته است.