یک سهمیه سوخت
اعزام تیم چهار نفره و مدالآور شمشیربازی به هانگژو
تیم ملی شمشیربازی اسلحه سابر که از امیدهای مدال آوری در بازیهای آسیایی است در حالی تنها با یک مربی عازم هانگژو میشود که از یک سهمیه در اختیار دیگر به جا استفاده نشده است.
به گزارش "ورزش سه" و به نقل از مهر، از مجموع ۶۲ مدال کاروان ورزش ایران در دوره پیشین بازی های آسیایی، دو مدال سهم شمشیربازی و اسلحه سابر این رشته بود که با عنوان سومی علی پاکدامن و نایب قهرمانی تیمی به دست آمد.
بر این اساس روی مدال آوری دوباره این تیم برای دوره جدید بازیهای آسیایی هم حساب ویژه باز شده است با این حال مبنای کار تا به امروز حضور تنها یک مربی (امین قربانی - سرمربی) در کنار ملی پوشان است.
این در حالی است که ملی پوشان اسلحه سابر پنج سال پیش زیر نظر همزمان دو مربی (پیمان فخری و امین قربانی) در بازیهای آسیایی اندونزی شرکت کردند و صاحب مدال هم شدند.
کمیته ملی المپیک برای بازی های آسیایی هانگژو هم دو سهمیه کادر فنی به شمشیربازی و تیم ملی اسلحه سابر اختصاص داده اما فدراسیون در اقدامی قابل نقد قصد دارد تنها از یک سهمیه برای همراه داشتن مربی استفاده کند.
البته لازم به ذکر است که فدراسیون شمشیربازی همکاری با پیمان فخری سرمربی پیشین تیم ملی اسلحه سابر را در برنامه داشت که در این صورت این تیم را با دو مربی راهی هانگژو میکرد اما وقتی حضور فخری منتفی شد، قید اضافه شدن یک مربی دیگر را به طور کل زد.
کسب اطلاع کرده که فدراسیون شمشیربازی قصد دارد از سهمیه دوم کادر فنی برای همراه داشتن سرپرست استفاده کُند در حالیکه به نظر میرسد با توجه به حضور چهار بازیکن در ترکیب تیم ملی اسلحه سابر و اهمیت دیدارهای آنها (انفرادی و تیمی) که بعضا همزمان در بخش انفرادی پیگیری میشود، اضافه شدن مربی به مراتب لازم تر و ضروری تر از سرپرست باشد به خصوص که علیرضا پورسلمان رئیس فدراسیون هم در محل برگزاری بازیهای آسیایی حضور دارد و میتواند به رتق و فتق تیم رسیدگی کند.
این مهم، محور گفتگوی با رئیس فدراسیون شمشیربازی بود. وی در این گفتگو با تایید اعزام یک مربی همراه تیم ملی اسلحه سابر در مورد چرایی آن توضیح داد.
علیرضا پورسلمان گفت: به این فکر بودیم که با حداکثر ظرفیت کادر فنی در بازیهای آسیایی شرکت کنیم و به همین دلیل پیگیر همکاری با پیمان فخری در این مقطع بودیم که در نهایت مهیا نشد.
وی ادامه داد: تیم امروز اسلحه شاگردان پیمان فخری هستند که سالها زیر نظر او کار کردند تا به این مرحله برسند، به همین دلیل از حضور او کنار تیم در جریان بازیها استقبال میکردیم که میسر نشد.
وی این موضوع که «به همین دلیل سهمیه دوم کادر فنی به دبیر فدراسیون اختصاص داده شده تا به عنوان سرپرست کنار تیم باشد» را تایید خاطرنشان کرد: البته هیچ چیز قطعی نیست، فعلا بر اساس فهرست اولیه (لانگ لیست) تصمیماتی گرفته ایم اما امکان اینکه تغییراتی داشته باشیم، وجود دارد.
«چرا بعد از منتفی شدن حضور پیمان فخری فرصت به یک مربی دیگر داده نشد تا در کادر فنی باشد، به خصوص که با توجه به حساسیت و سنگینی بازی ها، حضور دو مربی تاثیرگذارتر از یک مربی است»، پورسلمان در واکنش به این موضوع گفت: اگر به دنبال اضافه شدن پیمان فخری بودیم به خاطر این بود که بعد از کنار رفتن از سرمربیگری. ملی پوشان از کمک ها و مشاوره هایش بهره می بردند و در کل او (فخری) به گردن این تیم حق دارد. وگرنه به درایت و علم سرمربی فعلی تیم (امین قربانی) اعتماد و اعتقاد کامل داریم و میدانیم که می تواند مثل همیشه ماموریتش را به تنهایی انجام دهد.
رئیس فدراسیون شمشیربازی تاکید کرد: مدال آوری اسلحه سابر از اهداف ما در بازیهای آسیایی است، بنابراین اقدامی انجام نمیدهیم که به ضرر باشد، شخصا در جریان بازیها به لحاظ داوری همه مسائل را مدیریت میکنم تا آسیبی متوجه تیم نشود.