از خیلی جاها برای دادن سهمیه تحت فشار بودیم
رنگرز: ۲۷ مدالآور جام تختی زیر ۲۳ سال بودند
سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی، تاکید کرد: با طراحی و اجرای چرخه انتخابی تیم ملی، کشتیگیران جوان برای رسیدن به تیم ملی انگیزه مضاعفی گرفتهاند.
به گزارش "ورزش سه" حسن رنگرز در گفتگو با ایسنا، درباره ارزیابی خود از برگزاری رقابتهای کشتی فرنگی جام تختی، اظهار کرد: رقابتهای جام تختی به عنوان چهارمین مرحله از چرخه انتخابی تیم ملی کشتی فرنگی برگزار شد و شاهد رقابتهای بسیار خوبی میان چهرههای جوان و با تجربه کشتی ایران بودیم. با توجه به فاصله زمانی محدود میان رقابتهای قهرمانی آسیا و جام تختی، نفرات اعزامی به مسابقات آسیایی از حضور در این رقابتها معاف شدند.
سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی، افزود: چرخه طراحی شده برای کشتی فرنگی با کشتی آزاد متفاوت است و طبیعی است که شاهد این تفاوت باشیم چرا که مختصات هر دو به لحاظ کمی و کیفی تفاوت زیادی دارند. ما بر اساس مقتضیات کشتی فرنگی، داشته هایمان و شرایط فنی ویژهای که داریم، چرخه انتخابی را طراحی کردیم.
وی خاطرنشان کرد: احساس میکنم سوءتفاهمی در اینباره به وجود آمده که باید آن را برطرف کنم. ما امسال یک رقابت رسمی در قالب مسابقات قهرمانی کشور داشتیم که همه سرمایههای فنی ما به غیر از تعداد مشخصی از ملیپوشان که با توجه به عملکردشان در تیم ملی بزرگسالان و امیدهای جهان، از حضور در آن معاف بودند، به میدان رفتند. پس از آن نفرات برتر قهرمانی کشور به همراه ملیپوشانی که در مسابقات جهانی مدال نگرفتند و نفراتی که بیرون ماندند به استثنای ۳ کشتیگیر مدال آور در رقابتهای جهانی را به تورنمنت کرواسی اعزام کردیم، یعنی عملا ما منهای محمدرضا گرایی، ساروی و میرزازاده همه سرمایههایمان را به کرواسی فرستادیم که آنجا نفرات برتر به قهرمانی آسیا مشخص شدند. ارزیابی عملکرد در سومین مرحله در قهرمانی آسیا داشتیم و در نهایت چهارمین مرحله ارزیابی ما در جام تختی بود و ارزیابی نهایی نیز در سومین تورنمنت رنکینگ اتحادیه جهانی در قرقیزستان خواهد بود.
رنگرز ادامه داد: دادمرز، محسننژاد، محمدی، سهرابی، رضا و علی گرایی، علیرضا مهمدی، ناصر علیزاده، ساروی، بالی و میرزازاده به مسابقات رنکینگ قرقیزستان اعزام می شوند که در وزن ۹۷ کیلوگرم حکم رقابت انتخابی بین بالی و ساروی خواهد بود.
سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی خاطرنشان کرد: یکی از ظرفیتها و فرصتهای بینظیر چرخه انتخابی تیم ملی این است که یک دورنمای روشن برای کشتیگیران جوان متصور شده است کما اینکه در پایان رقابتهای جام تختی، از میان ۴۰ مدالآور این رقابتها در ۱۰ وزن، ۲۷ مدالآور زیر ۲۳ سال بودند و از ۱۰ کشتی گیر قهرمان جام تختی، ۸ کشتیگیر زیر ۲۳ سال بودند. این اتفاق قطعا ماحصل اجرای چرخه انتخابی تیم ملی است. وقتی چرخه اجرا میشود و کشتیگیران جوان فرصت برای ارائه تواناییهای خود و ملیپوش شدن میبینند، قطعا با انگیزه مضاعف عازم مسابقات میشوند.
وی ادامه داد: جالب است که در خیلی از اوزان نفرات اول قهرمانی کشور در فاصله زمانی ۳ ماهه تا جام تختی تفاوت کردهاند. مثلا در ۵۵ جواهری اول شده بود اما در این مسابقات مهدی احدی اول شد، در ۶۰ کیلوگرم دهبزرگی اول شده بود اما در اینجا امید آرامی قهرمان شد. در ۶۳ عارف محمدی اول شده بود اما اینجا یک جوان ۲۰ ساله به نام احمدرضا محسننژاد قهرمان شد. در ۶۷ آنجا رضا عباسی اول شد اما اینجا سعید اسماعیلی که در قهرمانی کشور حذف شده بود و کمیته فنی با توجه به عملکردش به او سهمیه جام تختی داد آمد، با شایستگی قهرمان شد. در ۷۲ سجاد ایمن طلب اول شده بود اما اینجا شاهین بداغی به قهرمانی رسید. در ۷۷ امین کاویانینژاد اول شده بود اما اینجا محمد ناقوسی که به دلیل آسیبدیدگی ۲ سال از میادین دور بود با مجوز کمیته فنی در جام تختی کشتی گرفت و قهرمان شد. ۸۲ و ۸۷ کیلوگرم دو وزنی بودند که کشتیگیران جوان نتوانستند از پس با تجربهها بربیایند و رسول گرمسیری و مهدی ابراهیمی قهرمان شدند. در ۹۷ کیلوگرم عسگری ۲۰ ساله اول میشود و در ۱۳۰ کیلوگرم نیز یوسفی بعد از دوران پر افت و خیز خود آمد و قهرمان شد.
رنگرز تصریح کرد: شاید جزومعدود دفعاتی بود که در این جام نسبت به رعایت چارچوب چرخه کادر فنی و فدراسیون محکم ایستادند. از خیلی جاها برای دادن سهمیه مازاد تحت فشار بودیم و اگر هم خیلی محدود به اندازه انگشتان یک دست سهمیه دادیم به افرادی سهمیه داده شد که در قهرمانی کشور کشتی گرفتند و اگر هم به عنوانی نرسیدند، کمیته فنی بر اساس عملکرد و سبقه فنی آنها اقدام به دادن سهمیه جام تختی کرده است.
سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی، در پایان تاکید کرد: وقتی انتخابی میگذاریم و همه چیز بر اساس چرخه انتخابی شفاف پیش میرود، جوانها انگیزه میگیرند و میآیند پشتوانه کشتی ایران میشوند.