وزارت باید از بین سرخابیها یکی را برای آسیا انتخاب میکرد!
مالکیت مشترک استقلال و پرسپولیس پابرجاست
مجتبی فریدونی میگوید اگر استقلال از آسیا حذف نمیشد، وزارت ورزش باید به دلیل مالکیت مشترک یکی از دو باشگاه سرخابی را برای حضور در آسیا انتخاب میکرد.
به گزارش "ورزش سه"، پس از اینکه دو سال پیش خبر حذف استقلال و پرسپولیس به دلیل عدم دریافت مجوز حرفهای فوتبال ایران را در شوک فرو برده بود، حالا بار دیگر حذف استقلال از آسیا که با قهرمانی در لیگ سهمیه مستقیم به دست آورده بود قطعی شده است.
پس از ماجرای حذف استقلال و پرسپولیس در دوره گذشته تکاپو برای رفع موانع حرفهایسازی شروع شد اما به نظر میرسد تمام مشکلات هنوز حل نشده است. در همین زمینه، مجتبی فریدونی، مدیرعامل سابق ذوب آهن که در بحث خصوصیسازی این باشگاه کار کرده بود، پستی تامل برانگیز در اینستاگرام منتشر کرد که میگوید مالکیت مشترک دو باشگاه سرخابی دلیلی بوده که عزم جدی برای پرداخت طلب استراماچونی وجود نداشته است!
فریدونی در این زمینه نوشت: يکی از مهمترین مشکلات و موانع موجود بر سر راه سرخابیها برای دريافت مجوز حرفهای و حضور در ليگ قهرمانان آسیا مالکیت مشترک این دو باشگاه است. در روزهای اخیر رضا درویش، مدیرعامل باشگاه پرسپولیس در یک برنامه زنده اعلام کرد این مشکل حل شده است، اما شواهد و مدارک نشان میدهد مشکل مالکیت مشترک همچنان پا برجاست. وقتی شرکتی مشمول واگذاری است، طبق بند (۱) ماده (۱۸) قانون سیاستهای کلی اصل ۴۴، اعمال حقوق مالکانه به وزارت اقتصاد منتقل میشود ولی مالکیت منتقل نمیشود که مدیرعامل پرسپولیس در صحبت اخیر خود نتوانست این موضوع را به خوبی منتقل کند.
فریدونی در ادامه توضیح داد: گزارش هیأت مدیره اين دو باشگاه که در اسفندماه سال ۱۴۰۰ برای افزايش سرمايه در سامانه کدال قرار گرفته نشان میدهد که ۱۰۰ درصد سهام هر دو باشگاه متعلق به وزارت ورزش و جوانان بوده که بعد از افزايش سرمايه سهم دولت به ۹۰ درصد رسیده است ولی کماکان مشکل مالکیت مشترک برقرار است. اگر استقلال و پرسپولیس هر دو، سهمیه آسیا را کسب می کردند با توجه به اینکه مالکیت مشترک دارند، وزارت ورزش و جوانان که مالک آنها است باید یکی از این دو تیم را برای رقابتهای آسیایی معرفی میکرد که احتمالاً به همین دلیل برای حل پرونده استراماچونی عزم و جدیتی وجود نداشت.
او در مورد تلاش بی سرانجام برای حل مشکل مالکیت بیان کرد: البته خصوصیسازی قصد داشت در اسفندماه سال گذشته بلوک ۵۱ درصدی سهام دو باشگاه را به فروش برسانند تا دو شخصیت حقوقی متفاوت سهام را خریداری کرده و مشکل مالکیت مشترک حل شود.