طالقانی: کاری که من میخواستم انجام دهم را دبیر کرد
ناگفتههای رئیس اسبق فدراسیون از احداث خانه کشتی
رئیس اسبق فدراسیون کشتی گفت: تمام این کارهایی که امروز در فدراسیون کشتی انجام میگیرد را دوست داشتم انجام دهم، اما در آن زمان بودجهای به این شکل در دست نداشتم و فرصت هم برایم باقی نماند.
به گزارش "ورزش سه" محمدرضا طالقانی در گفتوگو با خبرگزاری فارس، در خصوص زیر تغییرات در زیر ساختهای کشتی اظهار داشت: من یادم میآید زمانی که کشتیگیر بودم در یک اتاق دو در دو نیم متری هفت کشتیگیر میخوابیدیم اما من این موضوع را دوست نداشتم، چرا که میدانستم شأن کشتی بیشتر از اینها است و بعد از آن هم که خودم به فدراسیون کشتی آمدم. با توجه به بضاعتی که داشتم توانستم کارهایی انجام دهم که یکی از آنها عوض کردن محل فدراسیون و احداث خانه کشتی بود. با این حال باز هم فکر میکردم که حق کشتی بیشتر باید باشد.
وی افزود: من معتقد بودم وقتی کشتیگیری به اردوی تیم ملی میآید باید از نظر رفاهی و امکانات در بالاترین سطح خود باشد. همه اینها را امروز در کشتی کشورمان میبینیم که همه امکانات و شرایط مهیا است تا کشتی گیران کشورمان در عرصههای بین المللی افتخارآفرینی کنند.
* خداراشکر میکنم که امروز کشتی از همه لحاظ تامین است
رئیس سابق فدراسیون کشتی تصریح کرد: کشتی در همه ردههای سنی امروز میتواند بهترین نتایج را کسب کند. چند روز پیش که به فدراسیون کشتی رفته بودم تا در جلسه هیئت رئیس شرکت کنم دیدم که کمبودهایی که در گذشته وجود داشت امروز از بین رفته است و همه ارکان به یک انرژی مثبت تبدیل شدهاند. امروز تمام امکاناتی که یک کشتی گیر نیاز دارد از راهپیمایی تا سالن غذاخوری و تفریح در اختیار دارد. خداراشکر میکنم که امروز کشتی به جایی رسیده است که از همه لحاظ تامین است و کشتی گیران می توانند تنها به ورزش و کشتی گرفتن خود فکر کنند.
وی ادامه داد: من به علیرضا دبیر رئیس فدراسیون کشتی تبریک میگویم و هم به او خسته نباشید میگویم که چنین کار بزرگی را برای کشتی کشورمان انجام داده است.
* احداث خانه کشتی هیچ گاه از یادم نخواهد رفت
طالقانی در خصوص اینکه وقتی خانه کشتی را دیدید چه خاطرهای به خاطرتان آمد گفت: اجازه دهید یک خاطره ای که تا امروز آن را نگفتهام را به شما بگویم. زمانی که خانه کشتی را با یک تشک 600 متری درست کردم رئیس وقت اتحادیه کشتی جهانی که به ایران سفر کرده بود. در جمع همه خبرنگاران اعلام کرد که امروز به عنوان رئیس اتحادیه جهانی کشتی بسیار خوشحال هستم که ایران چنین فضایی را برای کشتی فراهم کرده است. من چنین چیزی را تا به حال ندیده بودم که ۶۰۰ متر برای کشتی اختصاص دهند. این حرفهای رئیس اتحادیه جهانی کشتی برای من خاطره انگیز است و همیشه در ذهنم باقی خواهد ماند.
رئیس سابق فدراسیون کشتی افزود: او من را در همان سال به عنوان بهترین رئیس فدراسیون کشتی در جهان انتخاب کرد و یک شیلت که دست نوشته خودش بود را به من هدیه داد. این موضوع بعد از ۳۵ سال که قهرمان جهان شده بودیم برای من بسیار خوشحال کننده بود. امروز خانه کشتی تکمیل شده کاری بود که من میخواستم انجام دهم.
* امروز دیگر در کشتی بهانهای برای کسی نمانده است
وی درباره اینکه امروز کشتی گیران دیگر بهانهای برای کسب نتیجه در رقابتهای بین المللی ندارند اظهار کرد: کشتیگیران همیشه محکمتر از آن بودند که چیزی را برای رسیدن به قهرمانی بهانه کنند. کشتی سخت است اما امروز همه امکانات فراهم شده تا کشتیگیران در مسابقات بین المللی افتخار آفرینی کنند. در کنار این اتفاقات باید یک برنامه ریزی هم برای تیمهای ملی داشته باشیم تا بهتر از گذشته از داشته ها استفاده کنیم. دولت مردان هم باید یک بودجه خوبی را برای کشتی در نظر بگیرند، به قول قدیمیها به اندازه گردی که ساخت شده باید به آن بودجه داده شود. هرچند در گذشته هم کشتی گیران با توجه به نبودن امکانات در آسیا و جهان قهرمان شدند اما امروز همه چیز آماده شده و در واقع می توانم بگویم دیگر بهانه از دست همه گرفته شده است.
* از دیرباز آرزویم ساختن یک کاخ برای کشتی بود
طالقانی در خصوص صحبتهای خود که عنوان کرده بود برای کشتی کاخ هم بسازیم کم است بیان کرد: از دیرباز آرزویم ساختن یک کاخ برای کشتی بود. که همه امکانات در آن فراهم باشد. تمام این کارهایی که امروز در فدراسیون کشتی انجام می گیرد را دوست داشتم انجام دهم اما در آن زمان بودجهای به این شکل در دست نداشتم و فرصت هم برایم باقی نماند تا کاری که میخواستم را تکمیل کنم. کاری که من می خواستم انجام دهم امروز انجام شده است و خداراشکر میکنم که کشتیگیران به آن چیزی که لایقش بودند رسیده اند. وقتی ۸۲ درصد مدالهای آسیایی، جهانی و المپیک توسط کشتی کسب میشود، باید هم برای کشتی همه چیز بسازیم.
* زمانی که به پیشکسوتان خود بها دادیم موفق تر بودیم
رئیس سابق فدراسیون کشتی در پاسخ به این سوال که امروز نسبت به گذشته توجه به پیشکسوتان چگونه است گفت: من اولین کسی بودم که مسابقات پیشکسوتان جهان را برگزار و برای پیشکسوتان سالن تمرین درست کردم. حتی اولین نفری بودم که عکس تمام قهرمانهای جهان را در سالنهای کشتی نصب کردم حتی عکس کسانی که شاید ممنوع بود را استفاده کردم. چرا که اعتقاد دارم پیشکسوتان شمع و چراغم محفل هستند.
وی در پایان افزود: زمانی که مسابقات پیشکسوتان جهان را راه اندازی کردم خیلیها از روی دست ما الگو برداری کردند و در کشورهای خود آن را به اجرا در آوردند. زمانی که به پیشکسوتان خود بها دادیم موفق تر بودیم. امروز همه چیز فراهم است تا پیشکسوتان هم به میدان بیایند. از فدراسیون کشتی هم درخواست میکنم کلاس پیشکسوتان را در سراسر کشور راه اندازی کند مخصوصاً در تهران که همه آماده هستند تا بیایند استفاده کنند. در خیلی از شهرهای دیگر هم وجود دارد اما در تهران بیشتر از هر شهری است همین موضوع هم یک انگیزه برای جوان تنها میشود.