قبل از اعزام به هانگژو از رشتههای پر خطر تست میگیریم
نوروزی: فدراسیون در زمان کرونا سنگتمام گذاشت
رئیس فدراسیون پزشکی ورزشی گفت: قبل از اعزام به بازیهای آسیایی هانگژو از رشتههای پرخطر حتما تست میگیریم اما تعدادش قابل پیشبینی نیست.
به گزارش "ورزش سه" و به نقل از خبرگزاری فارس، غلامرضا نوروزی در نشست خبری که امروز از ساعت 10:30 در محل فدراسیون پزشکی ورزشی برگزار شد.
نوروزی در ابتدا اظهار داشت: فدراسیون ما برای رنگ یا گروه خاصی نیست؛ شاید بعضا بهخاطر خلقوخوی خودم اهل رسانه نبودهام که عذرخواهی میکنم. هم بحث فدراسیون، هم بحث آنتیدوپینگ و هم کمیته ملی المپیک را داریم. در این ۲ سال درباره آنتیدوپینگ صحبت نکردهام. پانزدهمین کنگره پزشکی ورزشی از ۳ تا ۵ اسفند برگزار میشود که محورهای آن شامل ورزش و بیماری، آسیب ورزشی، تغذیه ورزشی، توانبخشی ورزشی و ... در قالب پنلها و کارگاههای مختلفی است.
وی در ادامه بیان داشت: تعداد افراد ثبتنامی ۸۶۵ نفر بوده و ۲۳۰ کارگاه داریم. نمایشگاه تجهیزات و کالاهای مربوطه را هم در راستای شعار سال در کنار کنگره برگزار میکنیم که تاکید داریم وسایل را باید از شرکتهای دانشبنیان داخلی تهیه کنیم؛ مدتی است که این شرکتها پاسخگوی نیازهای ما بوده و هستند. ۴۲ شرکت داخلی و دانشبنیان را در این نمایشگاه داریم. در سال ۱۳۹۸ یک رکورد بیمهای با ۳۳۸۶۰۰۰ نفر بهثبت رساندیم. این کارتها فیزیکی بوده که حذف شده، اینترنتی است و یکساله مهلت دارد. در سال ۱۳۹۹ آمار خیلی کمی در بحث بیمهای داشتیم که به یک میلیون رسیدیم اما امسال در این نقطه حدود ۳۶۰۰۰۰۰ نفر بیمهشده داریم.
نوروزی پیرامون کارهای انجام شده در فدراسیون پزشکی ورزشی گفت: تا پایان دیماه جاری هزینههای مربوط به ۱۲ هزار سند درمانی را پرداخت کردهایم و شرط کردیم که هزینههای درمانی ورزشکارانی که کارت ما را دارند و مشکلی نداشته باشند، سر وقت و زیر یک هفته پرداخت شود. ۱۲۰۰۰ ورزشکار در درمانگاه ستاد مرکزی ویزیت شدهاند و واکسیناسیون تکمیلی اعزامیها را انجام دادهایم. پوشش پزشکی المپیک ناشنوایان و بازیهای کشورهای اسلامی را صورت دادهایم و حالا بازیهای آسیایی را در پیش داریم که معاینات را هنوز شروع نکردهایم و بهزودی انجام میدهیم. معاینات ورزشکاران پاراآسیایی البته شروع شده. درمانگاه قلب را هم برای خانواده ورزش هفتهای ۲ روز در فدراسیون فعال کردهایم.
او در ادامه افزود: بیش از ۱۰۰۰۰ نفر جلسه فیزیوتراپی داشتهایم و پوشش پزشکی مسابقات در سطح کشوری و ملی بیش از ۲۳۰۰۰ ساعت بوده است. ۲۲۰۰۰ بازرسی از اماکن ورزشی توسط ۷۰۰ ناظر کل کشور انجام شده و در سال ۲۰۲۲، حدود ۱۱۰۰ نمونه داشتیم که اصرار وادا بر این بود که تست خون هم بگیریم. تستهای مثبت شده هم ۳۲ نفر بوده که اطلاعات در بحث آنتیدوپینگ به اجبار وادا شفافتر شده است. به مجرد این که رای کامل یک ورزشکار نهایی شود، نام وی را اعلام کردهایم.
رئیس فدراسیون پزشکی ورزشی تصریح کرد: در تلاش هستیم تا تعداد مصدومیتهایمان را کمتر کنیم؛ چرا که هم هزینههای درمان خیلی بالاتر از پیشگیری است و هم این که ممکن است با یک مصدومیت، دوره حرفهای یک ورزشکار تمام شود و ورزش کشورمان لطمه ببیند. حالا بحث درمانی هم قیمتهای بالایی پیدا کرده و باید تلاش کنیم تا دغدغهای نداشته باشیم. مثلا ورزشکار قطعنخاعی مصدوم شده و رفته خانه، هزینههای بهداشتی و درمانی سرسامآوری هم دارند و ما قبلا کمک فصلی میکردیم اما برای اولین بار نزدیک به ۴۰ نفر قطعنخاعی را حقوق ماهیانه میدهیم؛ از یکونیم میلیون شروع شده و حالا به ۲ونیم رسیده است.
نوروزی در خصوص ساختمان فدراسیون پزشکی ورزشی عنوان کرد: برای کلینیک پزشکی ورزشی یک دپویی انجام دادیم، چون این ساختمان موجود قدیمی شده و پاسخگوی نیاز ورزش کشور نیست. با یکی، ۲ جا صحبت کردیم و ۶ ماه بهدنبال خرید ملک رفتیم اما اتفاقی نیفتاد و مبلغ ذخیرهشده، با کرونا خرج شد و رفت. باز هم ملکی دیدهایم تا فدراسیون را به ساختمان جدید منتقل کنیم. میخواهیم فدراسیون را بهتدریج به سمت ورزشگاه آزادی منتقل کنیم. از سال گذشته شروع کردیم با اولویت فدراسیونهای المپیکی، کمیتههای پزشکی ۷، ۸ فدراسیون مثل کشتی را تجهیز کنیم تا ارائه خدمات نیازی به بیرون نداشته باشند.
در والیبال، دوومیدانی، ووشو، کاراته، فوتبال، شنا، وزنهبرداری و چند رشته دیگر پزشک عضو کمیتههای پزشکی و سایر کمیتههای کنفدراسیونهای جهانی و آسیایی داریم و باز هم در تلاش هستیم تا نمایندههای بیشتری در مجامع داشته باشیم.
وی در خصوص اعزام کاروان ایران به بازی های آسیایی هانگژو گفت: برای بازیهای آسیایی ۲۰۲۲ تلاش میکنیم کاروان سالمی اعزام کنیم. آموزش را شروع کردهایم و راه بعدی هم این است که مثل نیرویانتظامی، پس از آموزش اجتماعی به کشف بپردازیم که همان گرفتن نمونه است. قبل از اعزام از رشتههای پرخطر حتما تست میگیریم اما تعدادش قابل پیشبینی نیست.
رئیس فدرا پزشکی ورزشی درخصوص عملکرد این فدراسیون در دوران کرونا اظهار کرد: فدراسیون ما در زمان کرونا سنگتمام گذاشت و نقش حاکمیتیاش در جامعه ورزش را با تمام توان نشان داد. برای پارالمپیک و المپیک توکیو جزو اولین کسانی بودیم که واکسیناسیون انجام دادیم. الان دیگر آن شدت وجود ندارد و بیشتر سرماخوردگی داریم اما تا وقتی WHO پایان کرونا را اعلام نکند، ما موظف به رعایت پروتکلها هستیم.
وی درباره شیوع مجدد کرونا و تمهیدات جدید گفت: هنوز هم که هنوز است، بخشنامه ستاد ملی مبارزه با کرونا یعنی حضور یکسوم تماشاگران در استادیومهای فوتبال جاری و ساری است. ما نقشی نداشتیم و مطیع دستورات ستاد، وزارت بهداشت و وزارت ورزش بودیم. بحث ورود جنسیتی به استادیوم در حیطه کاری ما نیست. در جلسات وزارت کشور در این باره صحبت شده و ما اختیار خودمان را داریم.
نوروزی در پاسخ به این سوال که دوپینگ پرچم دار کار آن ایران در المپیک زمستانی مثبت شد برای بازیهای آسیایی که تدابیری اندیشده شده گفت: برای مبارزه با دوپینگ ما ستاد هستیم و نماینده وادا در ایران. لیست داروهای ممنوعه را ما به فدراسیونها میبریم و پیش از المپیک زمستانی به درخواست رئیس فدراسیون اسکی از نفرات اعزامی تست گرفتیم که منفی اعلام شد.
وی افزود: ورزشکار همیشه با پزشک و رئیس فدراسیون و مربی که نیست؛ مشاورههای مختلف تغذیهای دارد که بعضا بیربط هستند. ورزشکار پای پرواز ممکن است کاری کند که مسئولش ما نیستیم. مسئول اصلی دوپینگ خود ورزشکار است. یکی مثل والیبالیست امیر غفور سالم بوده و درست بازی کرده، اما در جاده به من زنگ زد و گفت دگزامتازون برای من نوشتهاند که بزنم یا نه. این دارو در مسابقه دوپینگ است. این که یک ورزشکار سابقه خود را زیرپا بگذارد، ما چه کاری میتوانیم انجام بدهیم؟ ما بر اساس سیاستهای وادا پیش میرویم و حالا از نظر امکاناتی با وجود گرانی ارز، کارمان را سبک نکردهایم.
رئیس فدراسیون پزشکی ورزشی در خصوص نمونه های خون خشک گفت: بر اساس پاسپورت بیولوژیک کار را جلو میبریم و در تلاش هستیم با آزمایشگاه خصوصی، این را انجام بدهیم. اگر تست خون بگیرند، مشکوک شدن بهوجود میآید. میگویند یک چیزی تزریق میکنیم که ۲۴ ساعته اثرش برود اما ما هفته پیش نمونه خونی را یک روزه به قطر فرستادیم. ما قبلا مشکل پولی نداشتیم و ارسال نمونه مشکل بود اما حالا دیگر مشکل زیادی نیست و بهروز شدهایم.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس، درباره تست سرزده وادا از ورزشکاران ایرانی بیان کرد: ورزشکاران تاپ و الیت رشتههای مختلف المپیکی مثل کیانوش رستمی، حسن یزدانی و ... باید در سامانه مخصوص ثبتنام کنند و آدرسشان را با هر تغییری، آپدیت کنند تا ماموران جهانی در هر کجا برای تست گرفتن مراجعه کنند. باید زمان دقیق تمرین و مسابقات را هم اعلام کنند تا دسترسی به ورزشکار داشته باشند که اگر یک بار و ۲ بار نباشد، توبیخ و برای بار سوم خودشان رای صادر میکنند.