اعزام به انتخابی جهان منطقی نبود
ایرانمنش: بعد از سالها رکورد شکستیم
سرمربی تیم ملی تنیس روی میز بانوان با ابراز امیدواری از اینکه شاگردانش مجوز حضور در بخش تیمی بازیهای آسیایی را کسب کنند، در مورد غیبت در مسابقات انتخابی جهان و برنامه جایگزین آن توضیح داد.
به گزارش "ورزش سه" و به نقل از مهر، بعد از حضور در مسابقات تنیس روی میز قهرمانی جهان که با چهار شکست مشابه ۳ بر صفر برای تیم ملی تنیس روی میز بانوان ایران همراه بود، این تیم تا به امروز حضوری در هیچ رویدادی نداشته است. حتی در مسابقات اخیر انتخابی قهرمانی جهان که برای نخستین بار از طرف فدراسیون جهانی برگزار شد هم هیچ یک از بانوان ملی پوش ایران حضور نداشتند چراکه در کل مبنا و ملاک بر آنها بود.
این در حالی است که یک هفته پیش از آغاز این رقابتها در قطر ، تنیس روی میز بانوان ایران در بخش تیمی رنکینگ جهانی به رتبه زیر ۴۰ دنیا صعود کرد و در جایگاه ۳۵ تیمهای ملی جهان قرار گرفت. در نخستین ردهبندی منتشر شده از سوی فدراسیون جهانی هم تمام بانوان ملی پوش ایران از جایگاههای قبلی خود صعود داشتند در حالیکه در بخش مردان همان رنکینگ، تنها نیما عالمیان داشت.
با وجود این اتفاقات خوشایند اما دختران تنیس روی میز ایران حضور خود را کامل و صد درصدی نمیبینند. این خروجی نشستهایی است که به صورت مشترک میان مدیران ورزش با مسئولان فدراسیون برگزار شده است. این بازیها با یک سال تاخیر، اول تا ۱۶ مهرماه سال آینده در هانگژو برگزار میشود. فعلا حضور ملی پوشان تنیس روی میز بانوان در بخش انفرادی و دوبل قطعی است، اما برای بخش تیمی نه!
حمیده ایرانمنش سرمربی تیم ملی تنیس روی میز بانوان، اما ابراز امیدواری میکند که به شاگردانش مجوز حضور در بخش تیمی این بازیها هم داده شود. وی در گفتوگو با مهر در این مورد و دیگر موارد مرتبط با تیمش، غیبت در مسابقات انتخابی قهرمانی جهان، برنامههای پیشبینی شده برای آغاز فصل جدید اردوهای آماده سازی و رویدادهای مصوب برای حضور در آنها توضیح داد.
این مربی با تاکید بر اینکه مسابقات قهرمانی آسیا و بازیهای آسیایی دو رویدادی است که اعزام به آنها در برنامه تیم ملی تنیس روی میز بانوان قرار دارد، گفت: فاصله هفت، هشت ماهه تا این دو رویداد داریم و احتمالا از اسفند ماه و بعد از تعیین ترکیب جدید تیم ملی اردوهای آماده سازی را آغاز کنیم.
وی در مورد تعداد نفرات اعزامی به هر یک از این رویدادها خاطرنشان کرد: در مورد مسابقات قهرمانی آسیا که تصمیم با فدراسیون است و قطعا حمایت لازم برای حضور حداکثری خواهد شد. در مورد بازیهای آسیایی، اما هنوز وضعیتمان به صورت صد درصد مشخص نشده است. حضورمان در بخش انفرادی قطعی است اما هنوز در مورد بخش تیمی و درخواستی که برای حضور در این بخش داریم موافقت نشده است.
سرمربی تیم ملی تنیس روی میز بانوان با بیان اینکه برای بازیهای آسیایی میتوانیم حداکثر ۵ بازیکن اعزام کنیم و برای بخش تیمی هم حداقل به حضور ۳ بازیکن نیاز است، یادآور شد: البته با در نظر گرفتن مواردی مانند آسیبدیدگی احتمالی، بهتر است حضور در بخش تیمی با چهار بازیکن باشد اما اگر با اعزام سه بازیکن هم موافقت شود میتوانیم در بخش تیمی بازیهای آسیایی شرکت داشته باشیم و این برای تنیس روی میز بانوان که در مسیر پیشرفت و تغییرات است، تاثیرگذار خواهد بود. به همین دلیل متقاضی حضور در بخش تیمی بازیهای آسیایی شدهایم اما هنوز پاسخی نگرفتهایم.
ایرانمنش ادامه داد: تنیس روی میز بانوان طی سالهای گذشته پیشرفت سطحی داشته است. اخیرا با تغییر نسل و روند رو به رشد در آنها هم مواجه بودهایم به گونهای که در میان بازیکنان نوجوان و جوان پیشرفت محسوسی دیده میشود. به جز ندا شهسواری که سرمایه و بازیکن تاثیرگذار تنیس روی میز بانوان به حساب میآید، سایر بازیکنان جوان هستند. این بازیکنان به حمایت برای حضور هر چه بیشتر در میادین مختلف نیاز دارند. امیدوارم در این راستا با اعزام تیمی به هانگژو هم موافقت شود.
وی در ادامه به شرایط بازیکنان تنیس روی میز بانوان اشاره داشت و ابتدا مروری بر صعود تاریخی به رده ۳۵ تیمی جهان کرد و گفت: عملکرد بازیکنان در بخش انفرادی و مسابقات تیمی تعیین کننده رنکینگ تیمی است. ملی پوشان ایران در مسابقات قهرمانی آسیا بعد از ۴۹ سال رکورد شکستند و به جمع ۱۰ تیم برتر صعود کردند و نهم شدند و برای اولین بار مجوز حضور در فینال قهرمانی تیمی جهان را کسب کردند که حضور در این مسابقات هم به تنهایی ارزشمند بود. همچنین حضور در بازیهای اسیایی گذشته نیز تاثیرگذار بود و مجموع اینها به صعود ۱۴ پلهای کمک کرد.
سرمربی تیم ملی تنیس روی میز در واکنش به اینکه «در نخستین رنکینگ منتشر شده فدراسیون جهانی برای سال جدید میلادی همه بانوان ملی پوش ایران صعود داشتند اما در دومین رنکینگ با سقوط مواجه شدند»، تصریح کرد: رنکینگ جهانی متاثر از عوامل زیادی است. طبیعی است که حضور متوالی در مسابقات و به ویژه عملکرد خوب در آنها به صعود چند پلهای منجر میشود، اما سقوط صرفا به دلیل عملکرد منفی نیست. سقوط اخیر بازیکنان ایران به خاطر عدم حضور در میادین بوده است. غیبت در مسابقات در حالیکه بازیکنان دیگر کشورها حضور بیشتری در میادین دارند، باعث سقوط میشود.
این مربی یادآور شد: برای حفظ رنکینگ باید حضور متوالی در میادین بینالمللی داشت در حالیکه هزینه اعزام به آنها بسیار بالاست. فدراسیون تا حد امکان حمایت لازم را برای حضور در تورنمنتها و رقابتهای رسمی مختلف دارد اما به حمایت مالی بیشتری نیاز داریم تا تاثیر آن را روی عملکرد ملی پوشان و وضعیتشان در رنکینگ جهانی شاهد باشیم.
ایرانمنش با تاکید بر اینکه جذب اسپانسر اختصاصی برای تنیس روی میز بانوان از نیازهای اصلی است، گفت: در بسیاری مواقع ملی پوشان ما به خاطر عدم حضور در میادین با افت رنکینگ مواجه می شوند نه عملکرد ضعیت در میادین، اگر اسپانسر داشته باشیم قطعا اردویهای بیشتری خواهیم داشت و در مسابقات بیشتری شرکت میکنیم. در این صورت وضعیت بهتری کسب میکنیم.
سرمربی تیم ملی تنیس روی میز بانوان همچنین اشارهای به غیبت تیمش در مسابقات انتخابی قهرمانی جهان داشت و گفت: در این خصوص نشستهایی به منظور ارزیابی وضعیت تیم و پیشبینی نتایج برگزار شد. باتوجه به حضور قدرتهای بزرگ در این رقابتها، احتمال کسب سهمیه بانوان ایران ضعیف بود و به همین دلیل با در نظر گرفتن شرایط اقتصادی تصمیم بر این شد که در این مسابقات حضور نداشته باشیم.
وی اشاره داشت که برای یک سرمربی هیچ مسئلهای به اندازه مهیا شدن شرایط حضور هر چه بیشتر در مسابقات ایدهآل نیست، اما هزینه اعزام به مسابقات انتخابی جهان بسیار بالا بود و احتمال اینکه بازیکنان با یک بازی حذف شوند، زیاد بود. لذا تصمیم گرفته شد که جای هزینه این بازیها، برای اعزام تیم و بازیکنان به رقابتهای دیگر هزینه شود.
وی در این زمینه ادامه داد: در تقویم ۲۰۲۳ فدراسیون جهانی رویدادهای زیادی مصوب شده است. درخواست اعزام به برخی از آنها را دادهایم که در صورت مهیا بودن شرایط انجام میشود ضمن اینکه باید برای تعیین ترکیب جدید تیم ملی، رقابتهای انتخابی برگزار شود.
سرمربی تیم ملی تنیس روی میز در مورد شیوه برگزاری رقابتهای انتخابی تیم ملی هم توضیح داد و گفت: مسابقات تنیس روی میزآزاد و دسته یک بزرگسالان از ۱۸ بهمن ماه در زنجان آغاز می شود. ۸ بازیکن برتر شرکت کننده در این رقابتها همراه با ۴ نفر برتر رنکینگ جهانی، ترکیب بازیکنان شرکت کننده در مسابقات انتخابی تیم ملی را تشکیل می دهند. به واسطه برگزاری این رقابتها و با در نظر گرفتن تعداد نفرات اعزامی به رویدادهای پیش رو، ترکیب جدید تیم ملی مشخص میشود.