از فرش تا عرش با تعهد و تخصص
2+1 فرشته زندگیبخش قوهای سپید انزلی (عکس)
پیش از اینکه مازیار زارع و پژمان نوری به عنوان دو فوتبالیست برجسته شهر انزلی به تیم بازگردند، این تیم انگار در مردابی گرفتار شده بود و هر چه دست و پا میزد، پایینتر میرفت.
به گزارش "ورزشسه"، ملوان پس از سالها حضور در سطح اول فوتبال ایران که با معرفی بازیکنان ملی پرشماری هم برای فوتبال ایران همراه شد، در پایان لیگ پانزدهم، که با قهرمانی استقلال خوزستان تمام شد، پس از یک بازی پرحاشیه مقابل سیاهجامگان از دایره بالاترین سطح فوتبال ایران بیرون افتاد؛ بیرون افتادنی که شروع دورانی تازه و البته تلخ برای تیمی بود که دو فصل قبلتر توانسته بود با اسکوچیچ 44 امتیاز در پایان مسابقات کسب کند و به رتبه تحسینبرانگیز هفتمی برسد.
پس از سقوط به دسته اول، مربیان زیادی برای بازگرداندن تیم به شهر دیوانههای فوتبال رفتند؛ از مایلیکهن تا احمدزاده، که به نوعی انزلی خانه خودشان بود، تا چهرههایی نظیر مرحوم نادر دستنشان و اکبر میثاقیان که به اصطلاح متخصص موفقیت در این مسابقات به شمار میرفتند. رفت و آمدهایی که هیچکدام به نتیجه نرسید و شاید اگر حضور کوتاه اکبر میثاقیان نبود، این تیم حتی در همین دوران به دسته دوم سقوط میکرد.
با این حال، در همین روزهای ناامیدکننده که محمد احمدزاده برای از نفس نیفتادن ملوان، پشت فرمان ماشین سنگین خود در مسیرهای بین شهری ترکیب و استراتژی تیم را انتخاب میکرد، مازیار و پژمان به یاری قوهای سپید پریشان حال شتافتند و به معلم سابق خود این فرصت را دادند که دیگر وقتی از سفرهای کاری بازگشت، به فکر دغدغههای مالی و فنی یکی از نمادهای همچنان زنده شهر انزلی نباشد.
مازیار زارع به عنوان سرمربی پیش از اینکه تیم را به لیگ برتر برساند، یک و نیم سال برنامه خود را با حمایت پژمان نوری پیش برد و تیمی را به لیگ برتر رساند که در لیگ دسته اول مثالزدنی عمل میکرد و در تمامی حوزهها سعی داشت مسیر حرفهای و درستی را طی کند.
=پیش از رسیدن به لیگ برتر کارهای مهمتری انجام شده بود؛ از تسویه بدهیهای دلاری با مربیان و بازیکنان خارجی نظیر اسکوچیچ، تا تلاش برای بهبود زیرساخت باشگاه نظیر تعویض چمن و بازسازی بخشی از ورزشگاه تختی که در ادامه با اقدام همین تیم مدیریتی و همکارانشان در اقدامی ستودنی و بهنگام به ورزشگاه سیروس قایقران، اسطوره شهر انزلی و فوتبال ایران، تغییر نام داده شد.
تمام این اقدامات اما، اگر مازیار و پژمان توسط یک چهره دیگر در پشت صحنه حمایت نمیشدند، اتفاق نمیافتاد. در واقع اگر اشکان پوررشید منابع مالی خودش را بدون چشمداشتی به فوتبال وارد نمیکرد، طی کردن این مسیر برای دو ستاره محبوب فوتبال انزلی میسر نبود. کاری که پوررشید برای ملوان و شهر انزلی کرده، اینقدر برای عاشقان ملوان ارزشمند است که در جمعهای خودمانیشان اصطلاح جدیدی باب شده و میگویند ما بالاخره عاشق کسی شدیم که هیچوقت برای ملوان بازی نکرده است!
ملوان در بازگشت به رقابتهای لیگ برتر شروع پر دردسری را تجربه کرد، اما آرامشی که از سوی این سه چهره نجاتبخش ملوان به تیم تزریق میشد، بازیکنان را امیدوارانه راهی مسابقات کرد و سرانجام نتیجه هم از راه رسید. قوهای سپید شهر انزلی اگرچه با کسب 15 امتیاز فاصلهای 5 امتیازی با منطقه سقوط دارند و همچنان باید مراقب نیمه دشوارتر فصل باشند، اما اگر همچنان این مثلث، که هماهنگ و مکمل یکدیگرند، به کارشان با همان عشق، برنامهریزی و چشماندازی که تعین شده ادامه بدهند، تداوم حضور فوتبال شهر انزلی در لیگ برتر تضمین شده خواهد بود و هیچ بعید نیست به زودی آنها را در نیمه اول جدول در میان مدعیان هم ببینیم.