کلکسیون فوتبالی بیمانند فاطمه زارعی
از این ۲۳ توپ جام جهانی فقط یکی در دنیا است!
فاطمه زارعی، نقاش ایرانی با تهیه تمام توپهای ادوار جام جهانی، چهرههای شاخص هر دوره را روی توپها نقاشی کرد.
به گزارش “ورزش سه”، فاطمه زارعی، نقاشی ۵۱ ساله ایرانی متولد شیراز است که با تهیه ۲۳ توپ اورجینال که در ۲۲ دورهی جام جهانی از آنها استفاده شده است، پرتره چهرههای شاخص هر دوره را روی توپ آن دوره نقاشی کرده است. این اقدام او موردتوجه رسانههای عربی نیز قرار گرفته است.
زارعی در گفتوگو با آنتن در خصوص چگونگی انجام این کار منحصربهفرد گفت: «به جمعآوری کلکسیون علاقهمند هستم و به همین دلیل ایده نقاشی روی توپهای جام جهانی به ذهنم رسید، بعد از پرسوجوهای زیاد متوجه شدم که تا به امروز کسی در دنیا کار مشابه این ایدهی من انجام نداده است. پس تصمیم گرفتم برای خرید توپها و نقاشی روی آنها اقدام کنم.»
او درمورد اینکه به چه طریقی توانسته ۲۳ توپ اورجینال را خریداری کند، گفت: «کار آسانی نبود، اما میتوانم بگویم شانس آوردم، چون یک سایت انگلیسی مجموعه توپها را برای مناقصه گذاشته بود و من در اولین قیمت هزار و پانصد پوند برای خرید آنها پیشنهاد دادم که در کمال ناباوری تایید هم شد. پس از آن، با کشوقوسهای فراوان این توپها به تهران رسید و از تهران نیز دوستانم برای من به شیراز ارسال کردند.»
زارعی همچنین در خصوص روایتهای عجیبی که در طی نقاشی روی توپها متوجه شده است گفت: «عجیبترین روایت به نقاشی روی توپ اولین دوره جام جهانی باز میگردد. این جام جهانی دو توپ داشت! علت آن هم این است که در سال ۱۹۳۰ که اولین دوره برگزاری جام جهانی بود، از یک توپ رسمی برای مسابقات استفاده نمیشده و دو توپ در طول مسابقات مورد استفاده قرار میگرفته است. اما نکته عجیب برای من این بود که در فینال جام جهانی، که بین دو تیم آرژانتین و اروگوئه برگزار میشد، آرژانتین درخواست انجام بازی با توپ کشور خودش را داشته و اروگوئه نیز همینطور. مسئولین برگزاری مسابقات هم نمیتوانستند تفاوتی میان دو کشور قائل شوند. در نتیجه، یک نیمه از فینال با توپ آرژانتین و نیمهی دیگر با توپ اروگوئه بازی میشود. به همین دلیل است که ۲۲ دورهی جام جهانی، ۲۳ توپ دارد!»
این هنرمند نقاش در ادامه گفتوگو با “ویژه برنامه زنان” در آنتن گفت: «هدفم این بود که این کلکسیون را برای جام جهانی ۲۰۲۲ به قطر ببرم، اما متاسفانه همکاریهای لازم صورت نپذیرفت، اما با توجه به استقبال احتمالی از این کلکسیون، به زودی آن را به کشورهای دیگر برده و برای تماشای عموم مردم به نمایش خواهم گذاشت.»