توپ به تیرک میخورد و گل نمیشود و این موضوع بارها اتفاق میافتد؛
رمز و راز موفقیت سرمربی شگفتیساز جام جهانی
ولید رکراکی، سرمربی تیم ملی مراکش، پس از کسب عنوان چهارم رقابتهای جام جهانی درباره دلایل موفقیت این تیم صحبت کرد.
به گزارش ورزش سه، تیم ملی مراکش با هدایت ولید رکراکی به شگفتیساز جام جهانی 2022 قطر تبدیل شد و این تیم را به رتبه چهارم رقابتها رساند. با پایان مسابقات، این سرمربی موفق مراکش، در گفتوگویی با تلویزیون این کشور، درباره روندی که در این مسیر طی شد، صحبت کرد.
رکراکی در ابتدا گفت: من در فرانسه بزرگ شدم اما تربیت من صرفا مراکشی و مسلمان بود. من به خوبی میدانم که نیت خوب، چه تاثیری دارد؛ من مشتاق بودم که افکار منفی را پاک کنم تا همه با ذهنیتی مثبت در کنار ما حضور داشته باشند. به بازیکنان گفتم اگر چنین نیتی را تداعی کنید، توپ به تیرک میخورد و میرود و وارد دروازه ما نمیشود.
وی افزود: توپ پنج بار به تیر دروازه یاسین بونو اصابت کرد و برگشت خورد. در هر مسابقه این صحنه تکرار میشد یقین بازیکنان بیشتر میشد که این سلاح، به عنوان نیرویی پنهانی از ما حمایت میکند و حریفان را تحت تاثیر قرار میدهد. من این روش را در تیم الوداد در لیگ قهرمانان آفریقا و لیگ امتحان کردم و دقیقا همین تجربه را داشتم. توپ در دقایق پایانی در بازی بلوزداد بیش از یک بار به تیر دروازه برخورد کرد اما ما با وجود محرومیت از پنجره نقل و انتقالات، قهرمان شدیم.
سرمربی مراکش در ادامه گفت: در قطر گفتم نیت خوبی داشته باش و اگر مراکش به دستاوردی تاریخی نرسید، گردن من را بزن؛ من شرط میبندم که با نیت خیر، اخلاص و نیکی به پدر و مادر، خدا ما را به عزت میرساند.
رکراکی با اشاره به انگیزه بالای مراکش برای جام جهانی 2026 گفت: انشاالله در جام جهانی بعدی، از ایستگاهی که قطار شیرها در قطر توقف کرد، عبور میکنیم. تجربههای بازی با فرانسه و کرواسی بسیار مهم است و این نتایج برای درس گرفتن و ساختن تیم است نه برای گریه کردن. ما از بازی، درس و نتایج استفاده میکنیم و جام جهانی 2026 را بر اساس آن، پایهریزی خواهیم کرد.
رکراکی در واکنش به سوالی درباره نحوه کنترل ستارههای تیم ملی مراکش گفت: آنها ستارههای بزرگی هستند و نیازی به کنترل ندارند، فقط باید آنها را متحد کرد و زیر یک بال آورد؛ بنابراین کار سختی نبود. برای مثال زیاش برای تبدیل شدن به بازیکنی که به خاطر تیم خودکشی میکند، تنها به برخوردی گرم و شایسته نیاز دارد. من به شرایط قبلی او اهمیت نمیدهم، چرا که حرفهای بودن او را لمس کردم و تایید میکنم.
او ادامه داد: امرابط یک بازیکن نادر و یک پدیده منحصر به فرد و یاسین بونو یک بازیکن در سطح جهانی و شجاع است. من نمیخواهم در مورد افراد صحبت کنم، بلکه در مورد گروه صحبت میکنم. آنها عناصر بسیار فوقالعادهای هستند و من این افتخار را داشتم که حکیمی، سایس، آگرد، النصیری و بقیه را آموزش بدهم؛ بنابراین من بسیار خوش شانس هستم که این بازیکنان را در اختیار دارم.
سرمربی مراکش با حمایت از النصیری عنوان کرد: من قبل از جام جهانی از النصیری دفاع کردم، چرا که او مورد انتقاد قرار گرفت. شاید تماشاگران مهاجمی را میخواهند که دریبل بزند و از نظر تکنیکی متمایز باشد اما النصیری به طور تصادفی در سویا بازی و زیر نظر مربیان بزرگ، بازی نمیکند. فکر نمیکنم انتخاب آن مربیها اشتباه باشد. النصیری ویژگیهای یک مهاجم اروپایی را دارد که در مسابقات تلاش زیادی میکند.
رکراکی که انگیزه و عطش زیادی برای موفقیت در مسابقات پیش رو داشت، درباره اهداف آتی خود برای تیم ملی مراکش صحبت کرد و با اشاره به قهرمانی جام ملتهای آفریقا گفت: بعد از دستاوردهایی که با هم به دست آوردیم، چه میتوانم به هواداران مراکش بگویم؟ کجا پنهان شوم یا فرار کنم؟ من چنین کارهایی نمیکنم. آنها به موفقیت و شادی دست یافتهاند و من سر یک عهد با آنها هستم؛ ما میجنگیم.
او تاکید کرد: انشاالله برای کسب عنوان بعدی مبارزه خواهیم کرد. من با بازیکنان رک بودم و قبل از رفتن به قطر، به آنها گفتم که وقتی در قاره خود قهرمان نیستید، غیرممکن است که قهرمانی جام جهانی را ببینید اما پاسخ آنها به من شگفت انگیز بود و نشان دادند که عطش موفقیت، در آنها وجود دارد.
رکراکی در پایان گفت: البته کسب این عنوان آنطور که درباره آن صحبت میکنیم، آسان نیست و به دلیل شرایط متفاوت بین استادیومهای قطر و استادیوم های آفریقا، مردم و ... بسیار پیچیده است و من این نوع چالش سخت را دوست داریم.