یک مدعی جدید برای جامِ هیجانانگیز؛
لوسیل معرفی کرد: راه را برای پرتغال باز کنید
پرتغال با نمایشی توانست به جمع هشت تیم برتر برسد که تن مدعیان قهرمانی دیگر را به لرزه انداخت. این همه واقعیت درباره تیم کامل فرناندو سانتوس نیست.
به گزارش "ورزشسه"، کارلوس کیروش در مصاحبهای با رکورد پیش از آغاز جام جهانی در پاسخ به سوالی درباره اینکه پرتغال را در قطر چطور میبیند پاسخ کوتاهی به این شکل داد:« ما همیشه ستاره داشتیم، امسال تجربه هم داریم؛ پس چرا نتوانیم قهرمان شویم.» البته این دیدگاه سرمربی سابق پرتغال پیش از شروع مسابقات بیشتر از اینکه دلگرم کننده باشد، میتواند دلهرهآور باشد و بار بیشتری روی شانههای اعضای این تیم در قطر ایجاد کند، اما گویای وقایعی درباره کیفیت کنونی پرتغال هم هست.
شاگردان سانتوس جام را با پیروزی شکننده 3 بر 2 مقابل غنا آغاز کردند و اگر ایناکی ویلیامز در لحظه آخر پس از اشتباه دیگو کاستا سنگربان پرتغال سُر نمیخورد، شاید بازی با تساوی تمام میشد. بازی دوم برابر اروگوئه اما شاهد نمایش منسجمتری از سوی پرتغالیها بودیم، اما کماکان کسی روی این تیم به عنوان مدعی حساب باز نمیکرد؛ دیدگاهی که اگرچه سانتوس با توجه به صعود در بازی آخر تیمش را در شکست مقابل کرهجنوبی با بازیکنان ذخیره وارد زمین کرد، ولی تقویت شد.
نگاهی جزئیتر به این سه مسابقه اما نکات قابل توجهی را درباره پرتغال آشکار میسازد. سانتوس در این سه مسابقه و با توجه به اهمیت بازیها هم چهار مدافع تیمش را تغییر داد، هم هافبکهای میانیاش و درنهایت هم مهاجمینش را. ضمن اینکه این مربی باتجربه از دو سیستم 3-3-4 و 2-4-4 نیز در این مسابقات استفاده کرده تا نشان دهد تیمش فقط به یک پلن متکی نیست و قابلیت تغییر در مواقع مورد نیاز که بازیها گره میخورند نیز در تیم وجود دارد.
به استثنای دیگو کاستا که در خط دروازه همواره بازیکن ثابت بوده، در قلب خط دفاع پریرا، پهپه و دیاس به عنوان سه بازیکن قابل اطمینان در بازیهای مهم به میدان فرستاده شدهاند. رافائل گوریرا، نونو مندس، دیگو دالوت و ژائو کانسلو نیز چهار گزینه مطمئن سانتوس برای حضور در پست مدافعین کناری هستند که در هر چهار مسابقه هم به تناوب از آنها استفاده شده و نمرههای خوبی دریافت کردهاند. روبن نوس، ویلیام کاروالیو، برناردو سیلوا، اوتاویو و برونو فرناندز هم مهرههای کلیدی تیم در مرکز میدان هستند که ستارههای تیمهای باشگاهیشان به شمار میروند و با توجه به استراتژی مورد نظر سانتوس میتوانند در ترکیب قرار بگیرند. ضمن اینکه ژائو ماریو، ویتینیا، نونز و هورتا هم گزینههای دیگر هستند که البته بعید است دیگر شانس بازی به دست بیاورند. درنهایت در خط هجومی سانتوس علاوه بر داشتن کریستیانو رونالدو و ژائو فیلیکس، دوستاره دیگر هم در اختیار دارد که رافائل لیائو و گونزالو راموس هستند. بازیکنانی که سه تای آنها برای فوتبالیها کاملا آشنا هستند و اگر راموس هم ناشناس بود، امشب این بازیکن 21 ساله بنفیکا نامش را در تاریخ فوتبال و در ذهن هواداران این رشته حک کرد.
این ترکیب در مصاف با سوئیس با رهبری سانتوس در ورزشگاه لوسیل دوحه دست به کار بزرگی زد که خوشبینترین علاقمند به فوتبال پرتغال هم تصورش را نمیکرد؛ آن هم مقابل تیمی که مقابل برزیل مدعی به سختی دو گل خورده بود و صربستان را در یک بازی سنگین از پیش رو برداشته بود. با این حال ثبت 6 گل و ارائه یک بازی روان در روزی که ستاره این تیم یعنی رونالدو روی نیمکت نشسته بود، یک تعبیر روشن و واضح دارد و آن هم اینکه دیگر نمیتوان در مورد مدعیان قهرمانی جام جهانی قطر 2022 صحبت کرد و نامی از پرتغال نبرد.
حالا با توجه به شناختی که از پرتغال با دیدن این چهار مسابقه ایجاد شده شاید بتوان با جرات و جسارت درباره این تیم و پتانسیل واقعیای که دارد صحبت کرد؛ آنها تیمی هستند متشکل از بازیکنان باتجربه و پا به سن گذاشته نظیر رونالدو و پهپه، که با بازیکنان سرحال و روی فرمی نظیر فرناندز، اوتاویو، دالوت، کانسلو، گوئررو، فیلیکس، برناردو سیلوا و ... تکمیل شده و در کنار آنها بازیکنانی جوانی نظیر گونزالو راموس و رافائل لیائو قرار گرفتهاند تا تمام آن چیزی که یک مربی برای تاریخسازی نیاز دارد، در اختیار فرناندو سانتوس باشد. از این به بعد باید بازیهای پرتغال را با نگاه دیگری تماشا کرد. این را هم باید در نظر گرفت که آنها در مقایسه با سایر مدعیان نظیر فرانسه، برزیل، آرژانتین و انگلیس در مرحله یک چهارم نهایی باید به مصاف مراکش بروند که حداقل روی کاغذ مسیر راحتتری برای رسیدن به جمع 4 تیم برتر پیش روی آنها قرار میدهد.