یک اعتیاد همهگیر در فوتبال آلمان
در بوندسلیگا به گرد پای ژاپن هم نمیرسیم
به بهانه درخشش مدافع باشگاه آینتراخت فرانکفورت یعنی ماکوتو هاسبه در مقابل تاتنهام، در این متن به نحوه درخشش او و سایر ژاپنیهای شاغل در بوندسلیگا میپردازیم.
به گزارش ورزش سه، در هیاهوی بوندسلیگای جذاب و ظاهرا متفاوت این فصل که بایرن مونیخ در پایان هفته نهم این رقابت ها در رتبه سوم قرار دارد، تیم های یونیون برلین و فرایبورگ را بالاتر از خود در رتبه های اول و دوم جدول میبیند.
طی سال های اخیر عادت داشتیم که از همان اوایل، جدول بوندسلیگا را با اختلاف چشمگیر مونیخیها با سایر رقیبانش ببینیم اما تا اینجای کار با لغزش بایرن مونیخ در برخی بازیها، شاهد رقابتی نزدیک در بالای جدول هستیم.
در تاریخ 60 ساله رقابتهای بوندسلیگا، کشور آلمان همواره مقصدی ایدهآل برای بازیکنان آسیایی بوده است که رویای حضور در فوتبال اروپا را در سر میپروراندند.
اگر نگاهی به لیست بازیکنان آسیاییِ شاغل در بوندسلیگا بیاندازیم، نام ژاپنیها بیشتر از هر کشوری به چشم میخورد که در طول سالیان اخیر لژیونرهایی موفق برای کشورشان به شمار میرفتند.
شاید دلیل این حضور پررنگ، شباهت های زیاد فرهنگی ژاپنیها با ژرمنها باشد. نظم و انضباط، اصول و روش صحیح انجام کارهای روتین، برنامه ریزی دقیق در امور روزمره از جمله این شباهتها است.
وب سایت رسمی بوندسلیگا طبق یک نظرسنجی سه تن از بهترین بازیکنان چشم بادامیها در تاریخ بوندسلیگا را اعلام کرده که در این لیست علاوه بر یاسو هیکو اُکودِرا و شینجی کاگاوا، مدافع فعلی آینتراخت فرانکفورت نیز حضور دارد.
ماکوتو هاسبه مدافع پا به سن گذاشته آینتراخت فرانکفورت که سابقه حضور در باشگاه وولفسبورگ را هم در رزومه خود دارد، با درخشش در سن 38 سالگی تعجب همگان را برانگیخته و با گذر زمان عملکردی بهتر و پختهتر از خودش ارائه می دهد.
هاسبه تجربه فراوانی در آلمان دارد و پس از پیوستنش در سال 2008 به این لیگ، بیش از 360 بازی در این رقابتها انجام داده است و حالا با این سن و سال در اوج آمادگی به سر می برد و رهبر خط دفاعی تیمش است.
او در دیدار هفته گذشته مقابل تاتنهام، نقشی کلیدی در کسب یک امتیاز تیمش ایفا کرد و با عملکرد دفاعیِ بی نقص، هری کین را کاملا تحت کنترل داشت و حملات شاگردان کونته را خنثی کرد.
عملکرد خوب هاسبه در این دیدار هری کین را آشفته کرده بود که در نهایت دقیقه 84 بازی، صبر مهاجم تاتنهام لبریز شد و با خطایی که انجام داد برای چند ثانیه هاسبه را از خود دور کرد و نهایتا با کارت زرد جریمه شد.
مدافع سامورایی، با حفظ خونسردی و ارسال پاسهای طولی، حملات عقابهای فرانکفورت را شکل میدهد و با هوش و جنگندگی کار مهاجمان حریف را برای حملات دشوار میکند.
در کارنامه این مدافع پیشتاخته یک مرتبه قهرمانی بوندسلیگا، یک قهرمانی لیگ اروپا و همچنین جام حذفی آلمان به چشم میخورد.
دایچی کامادا دیگر ژاپنی باشگاه آینتراخت به شمار می رود.
هافبک هجومی 26 ساله فرانکفورت با رقم 22 میلیون یورو با ارزشترین بازیکن ژاپنی و فعلی بوندسلیگا به شمار میرود که در 5 فصل حضورش در این باشگاه، 145 بار به میدان رفته و آمار نسبتا خوبِ 30 گل و 30 پاس گل را به ثبت رسانده است.
کامادا قدرت دریبل زنی بالایی دارد و همراه با آینتراخت فرانکفورت موفق به کسب لیگ اروپا و جام حذفی آلمان شده است.
نفر بعدی این لیست ریتسو دان است. وینگر راستِ خوش تکنیک و چپ پا در تابستان امسال با مبلغ 8 میلیون یورو از آیندهوون به فرایبورگ فروخته شد و با وجود 24 سال سنی که دارد 6 فصل در اروپا حضور داشته که بیشتر آن را در اردیویسه هلند سپری کرده. ریتسو که قامتی کوتاه دارد در این سالها موفق شده 32 گل به ثمر برساند اما تا کنون هیچ جام و دستاوردی در اروپا کسب نکرده است. با این وجود در تمام رده های پایه تیم ملی ژاپن بازی کرده و یکی از ستارههای خط حمله ساموراییها به شمار میرود.
نفر چهارم این لیست واتارو اندو نام دارد. کاپیتان فعلیِ باشگاه اشتوتگارت آلمان که فقط با 4 فصل بازی برای این باشگاه، به این عنوان دست یافته است.
واتار اندو 29 ساله، در پست هافبک دفاعی توپ میزند و در این فصل بوندسلیگا در هر 9 دیدار اشتوتگارتیها به صورت فیکس به میدان رفته و در پی آن یک گل نیز به ثمر رسانده است.
از دستاوردهای او می توان به قهرمانی در لیگ قهرمانان آسیا با باشگاه اوراوا رد دایموندز ژاپن در سال 2017 اشاره کرد.
باشگاه اشتوتگارت علاوه بر کاپیتان واتارو اندو، یک مدافع میانی جوان و مستعد را در فصل گذشته از ژاپن کشف کرد و با مبلغ ناچیز 400 هزار یورو خریداری کرد.
هیروکی ایتو مدافع بلند قد ژاپنی، فقط 23 سال دارد و با توجه به سابقه حضور اندکی که در آلمان دارد در 41 دیدار برای باشگاهش به میدان رفته و در تمامی دیدارهای این فصل از ابتدا بازی را آغاز کرده است.
با توجه به چپ پا بودن و حمل توپ قابل قبولی که دارد، علاوه بر پست دفاع وسط میتواند در دفاع چپ و هافبک دفاعی توپ بزند و از این بابت دست مربیان خود را باز میگذارد.
ششمین فرد این لیست هم مدافع میانی است و ظاهرا ژاپنیها طی سالیان اخیر مدافعان درجه یکی پرورش داده اند.
کو ایتاکورا در 20 سالگی مورد توجه کادر فنی منچسترسیتی قرار گرفت و با مبلغ کمتر از یک میلیون یورو به عنوان استعدادی شرقی به این باشگاه پیوست. ایتاکورا که در مسیر ایدهآلی قرار گرفته بود، نتوانست اعتماد کادرفنی منسیتی را جلب کند و طی 4 سال به تیمهای خرونینگن هلند و شالکه قرض داده شد. کو ایتاکورا در فصل 22-2021 موفق شد همراه با شالکه قهرمان لیگ دسته دوم آلمان شود که با حضور در 31 بازی و به ثمر رساندن 4 گل، نقشی مهم در این قهرمانی ایفا کرد.
عملکرد این مدافع، مدیران مونشن گلادباخ را مجاب کرد تا در تابستان امسال با مبلغ 5 میلیون یورو او را خریداری کنند.
تاکوما آسانو نفر بعدی این لیست است که تجربه قابل قبولی در اروپا دارد و در حال حاضر در باشگاه بوخوم توپ میزند.
وینگر راست 27 ساله در سال 2016 نظر آرسن ونگر را نسبت به خود جلب کرد و با مبلغ 1 میلیون یورو به توپچیها پیوست.
سپس دو فصل در اشتوتگارت به صورت قرضی بازی کرد و توانست عنوان قهرمانی در بوندسلیگا 2 را به دست آورد.
پس از آن به هانوفر قرض داده شد و نهایتا در بوخوم به عنوان یار تعویضی در دیدارها به میدان میرود.
تاکوما از روزهای اوجش فاصله گرفته و در حال حاضر 3 میلیون یورو ارزش دارد.
هشتمین نفر از لیست بازیکنان ژاپنیِ شاغل در بوندسلیگا گِنکی هاراگوچی است.
هافبک هجومی 31 ساله ای که در تیم یونیون برلینِ صدرنشین بازی میکند و وضعیت بهتری نسبت به سایر هموطنانش در این لیگ دارد.
فصل گذشته بوندسلیگا را همراه با تیمش در رتبه پنجم به پایان رساندند و امسال توانست در لیگ اروپا بازی کند.
او از فصل 2014 تا به حال در بوندسلیگا بازی میکند و سابقه قابل توجهی در این مورد دارد.
هاراگوچی 74 بازی ملی در کارنامه دارد و یکی از ستارههای بی بدیل ژاپن در سالیان اخیر بوده است.
او نیز همانند برخی از هموطنان خود، قهرمان دسته دوم بوندسلیگا همراه با باشگاه دوسلدورف شده است.
در نهایت نفر آخر این لیست، شاید مشهورترین بازیکن ژاپنی در دهه اخیر باشد.
مایا یوشیدا که از 23 سالگی در تیمهای نسبتا مطرح ساوتهمپتون و سمپدوریا بازی کرده است، با 121 بازی ملی چهارمین بازیکن برتر تاریخ ساموراییها از حیث تعداد بازی ملی در این کشور است.
مدافع وسط سابق ساوتهمپتون که اکنون با کوله باری از تجربه 34 ساله شده است؛ کمتر از 200 بازی برای این تیم در رقابتهای داخلی انگلستان انجام داده و به عنوان یک لژیونر تبدیل به الگویی تمام عیار برای هموطنانش شده بود.
او فصل گذشته سری آ را به مقصد بوندسلیگا ترک کرد تا به اولین ژاپنی تاریخ تبدیل شود که بازی در سه لیگ معتبر اروپا یعنی پریمیرلیگ، سری آ و بوندسلیگا را تجربه میکند.
این لیست بلند بالا، نشان از برتری چشمگیر ژاپنیها نسبت به لژیونرهای ایرانیِ حاضر در بوندسلیگا دارد.
در روزهای منتهی به جام جهانی، سردار آزمون تنها نماینده کشورمان در لیگ آلمان است که متاسفانه این روزها با مصدومیت دست و پنجه نرم میکند و حضورش در جام جهانی در هاله ای از ابهام است.
برخلاف اوایل قرن 21 که موج جدیدی از لژیونرهای ایرانی نظیر علی دایی، مهدی مهدوی کیا، فریدون زندی و علیرضا منصوریان در آلمان میدرخشیدند؛ خبری از بازیکنان ژاپنی در این لیگ نبود اما در حال حاضر پس از دو دهه، چرخ روزگار باب میل ژاپنیها چرخیده و شاهد حضوری درخشان و ثمربخش از آنها در اروپا و بوندسلیگا هستیم.