کد خبر : 1847583 | 19 مهر 1401 ساعت 10:54 | 56K بازدید | 35 دیدگاه

کردی: جوان‌گرایی در کار نبود، این سلیقه شمسایی است

انتقاد تند از وحید شمسایی و عملکردش

کارشناس فوتسال ایران معتقد است به هیچ‌وجه جوان‌گرایی در تیم ملی صورت نگرفته و شمسایی با سلیقه خود، بازیکنان تیم را تغییر داده است.

انتقاد تند از وحید شمسایی و عملکردش

به گزارش ورزش سه، تیم ملی فوتسال ایران در فینال شانزدهمین دوره مسابقات قهرمانی آسیا، در رقابت با ژاپن شکست خورد و از کسب عنوان قهرمانی بازماند. رضا کردی، کارشناس و مدرس فوتسال، در گفت‌وگویی با خبرنگار ما درباره این ناکامی صحبت کرد و همچنین به انتقاد از وحید شمسایی پرداخت.

صحبت‌های کردی را در ادامه می‌خوانیم:

* صحبت و عملکرد شمسایی متناقض بود
از زمانی که آقای شمسایی هدایت تیم ملی را بر عهده گرفت، با شعار جوان‌گرایی با شیب تند وارد شد اما متاسفانه عملکرد ایشان متناقض بود؛ ما جوان‌گرایی واقعی را در تیم ملی ندیدیم و میانگین سنی بالای ۲۷ سال، توجیه مناسبی برای جوان کردن تیم نیست و متاسفانه قهرمانی را هم از دست دادیم‌. ما سالیان سال است قدرت اول آسیا و جزو شش قدرت دنیا هستیم و کمترین توقع از تیم ملی فوتسال ایران، قهرمانی در این مسابقات بود. ۷-۸ تیم حاضر در این مسابقات اصلا لیگ فوتسال ندارند اما لیگ ما به صورت منظم برگزار شد و کمک بزرگی به تیم ملی بود.

* همه چیز را از دست دادیم
جام ملت‌ها دو بخش است؛ یک بخش قهرمانی آسیا است اما در دوره بعد علاوه بر این، انتخابی جام جهانی هم هست و به همین دلیل اکثر تیم‌ها برای قسمت دوم برنامه‌ریزی می‌کنند. ما امیدوار بودیم آقای شمسایی با شعار جوان‌گرایی با شیب تند برنامه‌ریزی‌ داشته باشد که در دو جام جهانی بهره‌برداری کنیم اما با میانگین بالای ۲۷ سال ما نهایتا می‌توانیم یک جام جهانی از این بازیکنان بهره ببریم. این در حالی است که چند نفر از همین بازیکنان، در‌ جام جهانی بعدی هم نمی‌توانند به ما کمک کند و سن‌شان بالای ۳۴ سال می‌شود. ما فکر می‌کردیم هم جوان‌گرایی صورت می‌گیرد و هم قهرمانی را جشن می‌گیریم که متاسفانه همه چیز را در این مسابقات از دست دادیم.

1751614

* در تیم ملی غرور کاذب ایجاد شد
مسابقات امسال سطح کیفی بسیار پایینی داشت و ما در گروه آسانی قرار داشتیم که با گل‌های زیاد تیم‌های ملی را شکست دادیم و متاسفانه برخی کارشناسان با مصاحبه‌های بی‌مورد، جو تیم ملی را احساسی کردند که موجب غرور کاذب تیمی شد. تاکتیک نامناسب ما پشت بردهای پرگل پنهان شد و هر چه جلوتر رفتیم به مشکل خوردیم. تیم ملی علاوه بر اینکه تاکتیک مناسبی نداشت، در‌ حمله هم تمام توجه به خلاقیت فردی بازیکنان بود و تمام بار را روی دوش محسن اولاد قباد و سالار آقاپور گذاشته بودیم و حتی کادرفنی در ترکیب اولیه خود، یک چپ‌پا استفاده نکرد و ۳-۴ چپ‌پایی هم که در تیم حضور داشتند، توریست بودند. در فوتسال مدرن هرچه سطح مسابقه بالاتر برود، شروع مجدد مهم‌تر است و ژاپن هم روی همین شروع مجدد بازی را برد اما متاسفانه ما استفاده بهینه‌ای از این ضربات نداشتیم‌. همچنین ما سازماندهی مناسبی در حمله نداشتیم و فقط دنبال دریبل و شوت بودیم. با این شرایط زمانی که به یک تیم منظم مثل ژاپن برمی‌خوری و شما را خوب آنالیز می‌کنند باید دست‌هایت را بالا بگیری و در نهایت هم اتفاقی که نباید می‌افتاد رخ داد.

* شمسایی بازوی توانمند خودش را قطع کرد
وحید شمسایی لشکر تک نفره بود و کادرفنی ایشان نتوانست کمک کند. باید افرادی روی نیمکت باشند که بتوانند کمک کنند. وحید شمسایی به جامعه فوتسال و مردم توضیح بدهد که چطور این دستیاران انتخاب شده‌اند. تنها کسی که می‌توانست به شمسایی کمک کند، مصطفی نظری بود که ایشان بازوی توانمند خودش را پیش از مسابقات حذف کرد. دو بزرگوار دیگر که در تیم بودند نه سابقه مشخص و نه تجربه آنچنانی دارند؛ آقای داداشی زمانی یکی از بهترین بازیکنان کشورمان بوده اما هیچ تجربه‌ای نداشتند و آقای سفال‌منش هم فقط به عنوان مدرس فعالیت داشتند. وحید شمسایی خودزنی کرد و همه این عوامل باعث شد تا ما به ضعیف‌ترین ژاپن تاریخ فوتسال ببازیم.

* کدام جوان‌گرایی؟ این سلیقه شمسایی است!
من تعجب می‌کنم که برخی می‌گویند تیم ملی جوان‌گرایی کرد‌. با میانگین سنی ۲۷/۵ چه جوان‌گرایی‌ صورت گرفته است؟ آقای سالار آقاپور ستاره لیگ ما بوده و از ۱۸ سالگی در تیم‌های پایه ملی بازی می‌کند و حقش بود که در این مسابقات بازی کند. به جز ایشان چه کسی را بردند؟ آقای بازیار و اسدشیر که ۲۴ ساله است و جوان نیست و بهمن جعفری هم ۲۶ ساله است. آقای شمسایی متاسفانه به جامعه فوتسال القا کرد که جوانگرایی شده در صورتی‌که میانگین سنی تیم، از دور قبل بالاتر است. ما زمانی می‌توانستیم بگوییم جوان‌گرایی کردیم که با میانگین سنی ۲۳ تا ۲۵ سال وارد مسابقات می‌شدیم.

ویدئو: 261872

شما اسدشیر را به عنوان بازیکن جوان برده‌ای و بازی اول عالی کار کرده و گل هم زده اما تا آخر بازی‌ها دیگر به او بازی ندادی. بهمن جعفری هم همین‌طور. علیرضا جوان ۲۸ ساله را بردید و یک ضربه ایستگاهی را با پای چپ به آسمان زد و به نیمکت برگشت تا بازی بعد؛ اسم این جوانگرایی نیست. آقای شمسایی با سلیقه فنی خود افراد جدید را آورد؛ مربیگری سلیقه‌ای است و ما احترام می‌گذاریم اما اینکه القا کنند که جوانگرایی کردیم اصلا درست نیست.

* پشت این کلمه قایم نشوید
تیم ملی هر کشوری جای بهترین‌هاست. ما اگر دنبال بهترین‌ها بودیم، می‌توانستیم حداقل اصغر حسن‌زاده را همراه تیم ببریم که یکی از آماده‌ترین‌هاست. من هم معتقدم میانگین سنی تیم بالاست اما آقای شمسایی می‌توانست از جوان‌های آماده لیگ استفاده کند. برای مثال ایشان سپهر محمدی را با ۳۲ سال سن و تجربه دو جام جهانی کنار گذاشته و دو گلر ۳۰ ساله با خودش برده است؛ خوب حداقل یک گلر ۲۳-۲۴ ساله می‌بردی که تجربه پیدا می‌کرد مثل مجتبی نعمتی، فرهاد ابراهیمی، علیرضا صدیق، احسانی و گلرهای جوان خوب دیگر. در بقیه خطوط هم همین‌طور است. ما به سلیقه آقای شمسایی احترام می‌گذاریم اما ایشان باید پاسخگو باشد و بگوید نفرات جدید بردم و نگوید جوان‌گرایی کردم و همچنین پشت کلمه جوان‌گرایی قایم نشود و پاسخگوی نتایج باشد.

دیدگاه‌ها