در کلاس جهانی و تلاش برای رزرو بلیت جام جهانی
نفر به نفر با بازیکنان تیم ملی مقابل اروگوئه
بازیکنان تیم ملی در نمایشی موفق و با برنامه مقابل یکی از غولهای فوتبال دنیا و آمریکای جنوبی، به شکست ناپذیری چند وقت اخیر اروگوئه پایان دادند.
به گزارش "ورزش سه"، تیم ملی در اولین دیدار تدارکاتی خود در اردوی اتریش توانست با نمایشی تاکتیکی و فنی و با انگیزه، برابر اروگوئه به برتری دست یابد. در ادامه به نمایش فردی بازیکنان ایران در این جدال خواهیم پرداخت.
دروازهبانها:
علیرضا بیرانوند: نمایش مطمئن بیرو در دروازه تیم ملی نشان داد که او بی جهت شماره یک ایران را بر تن نکرده است. او در نیمه اول یک واکنش کلیدی داشت و شوت داروین نونیز را از زیر طاق دروازه بیرون کشید. بیرانوند همچنین در خروج ها موفق عمل می کرد و در نیمه دوم نیز دو دفع خوب دیگر نیز داشت و تا زمان خروج از ترکیب نیز از بهترین های ایران بود. احتمالا مصدومیت او به دلیل دردی است که قبلا هم در تمرینات تیم ملی آزارش داده بود.
امیر عابدزاده: امیر در زمان حضور کوتاه در ترکیب تیم شاید فشار بیشتر از بیرانوند تحمل کرد و پس از مهار یک فرصت عالی با پا، یک بار هم در جدال تک به تک با شماره 10 اروگوئه که توپ را از بالای سر او عبور داد، نظاره گر این صحنه بود و با این اوصاف توانست دروازه تیم ملی را بسته نگه دارد تا روز خوبی را مثل بیرانوند پشت سر گذاشته باشد.
مدافعان:
صادق محرمی: در شرایطی که رامین رضاییان که انتخاب اول کی روش به نظر می رسید، اردوی اتریش را از دست داده، حضور مجدد صادق محرمی در سمت راست کاملا نتیجه بخش و حتی غافلگیر کننده بود. او در روزی بدون اشتباه و کاملا موثر تمام حرکات داروین نونیز را در سمت چپ اروگوئه مهار کرد و نفوذهای خوبی هم روی دروازه حریف داشت. محرمی در طول مسابقه حتی یک دوئل را هم به نونیز نباخت و شاید بشود او را به عنوان بهترین بازیکن میدان انتخاب کرد.
شجاع خلیل زاده: یک بازی فداکارانه از مدافعی که نشان داد مقابل هیچ مهاجمی کم نمی آورد حتی لوییز سوارز که با تمام وجود به دنبال گلزنی مقابل ایران بود. خلیل زاده مثل همیشه سریع و جنگجو بازی کرد و در سه صحنه دفع توپ های فوق العاده ای با سر داشت که می توانست منجر به مصدومیتش شود. او هم توانست با نمایش دفاعی قابل قبول مقابل تیمی پرستاره در خط حمله، یکی از خوب های ایران در این جدال لقب گیرد.
محمدحسین کنعانی زادگان: بازیکن جنوبی خط دفاعی فوتبال ایران با نمایش امروز جای خود را در جام جهانی 2022 رزرو کرد. کنعانی یک مهره انکار ناپذیر در خط دفاعی که هماهنگی اش با شجاع خلیل زاده به واسطه بازی در یک باشگاه از این دو یک زوج عالی ساخته که امروز زیر فشار، از این تست موفق خارج شدند. کنعانی زادگان بارها با تکلهای خاص و جالب توجهش مقابل مهاجمان حریف و توانایی بالا در بازیسازی از عقب، یک مهره ویژه در قلب دفاعی نشان داد.
ابوالفضل جلالی: شگفتی ترکیب اولیه تیم ملی حضور ابوالفضل جلالی جوان در پست دفاع چپ بود که اولین بازی ملی خود را به عنوان بازیکن فیکس انجام میداد. جلالی در روزی که مهدی ترابی هم تلاش زیادی در خط دفاعی داشت از این تجربه موفق بیرون آمد. او با روحیه اما کم تجربه است، با این حال اگر تبدیل به مهره اول کی روش برای حضور در این پست شده باشد، سرمربی تیم ملی برنامه ویژه ای برای او در نظر خواهد داشت. جلالی در اواسط نیمه دوم تعویض شد تا حاج صفی به عنوان دفاع چپ جای او بازی کند.
هافبک ها:
احسان حاج صفی: کاپیتان تیم ملی ایران نسبت به بازی الجزایر تغییر نکرد اما حاج صفی در پست جدید به عنوان هافبک دفاعی به میدان رفت و نمایش نسبتا خوبی داشت. او با پاس های قطری و حضور دائمی پشت محوطه جریمه و ایجاد نظم بین بازیکنان، وظیفه سازمانی خود را با موفقیت به پایان رساند. او که در دقایق پایانی به عنوان مدافع چپ به کار گرفته شد، با وجود فشار بالای حریف از پس وظیفه جدید هم به خوبی برآمد.
سعید عزت اللهی: حضور 90 دقیقه ای عزت اللهی به عنوان هافبک دفاعی صرف تیم ملی، نشان از اعتماد سرمربی پرتغالی به اوست. اگر خطای دقیقه آخری روی سوآرز که کپی خطایش روی کریس رونالدو در جام جهانی روسیه بود؛ فاکتور بگیریم، عزت اللهی هم در بازگشت به تیم ملی روز خوبی داشت. مهارت او در تغییر آهنگ بازی و پا به توپ کردن مهاجمان و وینگرها در زمانی که مشغول دفاع کردن است به کار ما خواهد آمد.
علیرضا جهانبخش: نقطه اوج کار جهانبخش در پست وینگر راست تیم ملی لحظه بود که او فده والوارده را با یک حرکت بدن تماشایی پشت سر گذاشت تا تیم را در موقعیت حمله روی دروازه اروگوئه قرار دهد. جهانبخش امروز پرتلاش و سمج در تکاپو برای موفقیت تیم در فاز تهاجمی و دفاع بود اما برای حرکات تهاجمی و رو به جلویِ تیم ملی نیاز به زمان و تمرین بیشتر دارد.
سامان قدوس: حضور سامان قدوس هم از نکات ویژه در ترکیب تیم ملی در بازی امروز بود که احتمالا مدلی از ترکیبی است که ما در جام جهانی بازی خواهیم کرد و احتیاج به شماره 10 همه کاره با قدرت انتقال داریم. قدوس هنوز آن نمایش خیره کننده در تیم ملی را برای ما به نمایش نگذاشته و امروز هم همینطور بود. او البته لحظات خوبی هم داشت اما نه آنقدر که از تنها بازیکن ایرانی شاغل در لیگ برتر انگلیس انتظار داشتیم.
مهدی ترابی: وینگر چپ تیم ملی در دیدار امروز شاید بهترین بازی ملی خود را به نمایش گذاشت. ترابی بهترین بخت تیم ملی، جدای از گل مهدی طارمی را با یک استارت دیدنی از قلب دفاعی اروگوئه داشت که ضربه نهایی اش با دفع گلر حریف همراه بود. اما موفقیت اصلی ترابی در مشارکت در کارهای دفاعی و مهار کردن پلیستری در سمت راست بود که این نمایش خوب منجر به تعویض این بازیکن اروگوئه در بین دو نیمه شد.
علی قلی زاده: دوست صمیمی ترابی از لحظه ورود به زمین به جای وی، پرتلاش و تکنیکی و زیبا بازی کرد. او در دو سه مرتبه با دریبل های کوتاه از سمت راست تسلط خود را به توپ نشان داد. قلی زاده با این حضور کوتاه اما موثر آمادگی خود را برای حضور در ترکیب تیم در جدال مقابل سنگال را نشان داد.
احمد نوراللهی: با وجود حضور دیرهنگام در اردوی تیم ملی و در شرایطی که ممکن است جا برای این هافبک تیم ملی در الاهلی تنگ شده باشد، اما نوراللهی به عنوان یک بازیکن جانشین وظیفه اش را به خوبی انجام داد. در یک صحنه بنتانکور خطای شدیدی روی نوراللهی صورت داد تا جنگ فیزیکی بزرگی را نیز در این جدال به نام خود کند. او که در دقیقه 68 وارد زمین شد، دقایقی را فرصت داشت تا خود را به کارلوس کی روش ثابت کند.
سردار آزمون یا طارمی؟ احتمالا تیم ملی در جام جهانی یک مهاجم نوک خواهد داشت، آزمون یا طارمی؟ و این دو کنار هم بازی نخواهند کرد. برای بازی امروز آزمون انتخاب اول بود اما شکل بازی تیم و اولویت های دفاعی به او چندان فرصت خودنمایی در محوطه جریمه حریف را نداد. اگرچه سردار تلاش می کرد فشار لازم را روی مدافعان حریف بیاورد. با تعویضی که کی روش انجام داد و ورود دو مهاجم نوک برای 20 دقیقه پایانی بازی، تیم ملی در خط حمله شرایط متفاوتی پیدا کرد که آزمون از آن بهره مند نبود.
مهدی طارمی: 25 دقیقه بازی و یک گل از سوی فوق ستاره فوتبال ایران که گل را با حرکت پا به توپ خود آغاز کرد و با ضربه ای مطمئن گلی تاریخی را وارد دروازه اروگوئه کرد. طارمی در دقایق حضور در زمین کاملا نمایش تاثیرگذاری از خود به جا گذاشت و میشود او را موثرترین بازیکن تیم ملی نامید. او در خطا گرفتن، دفاع تیمی و استفاده از بدن برای چرخش و حمله در کلاس جهانی است.
کریم انصاریفرد: همه چیز برای شماره 10 تیم ملی رویایی رقم خورد. او که در فهرست قبلی تیم ملی حضور نداشت امروز با حرکتی هوشمندانه به داخل محوطه جریمه و ارسال پاس به مهدی طارمی پاسخ همه ناباوری ها را داد. بدون شک یکی از بلیتهای جام جهانی قطر برای آخرین گلزن تیم ملی در این تورنمنت خواهد بود که این روزها با حضور در لیگ قبرس و گلزنی در آخرین بازیاش، با انگیزهتر در اردوی تیم ملی حضور یافته بود.
وحید امیری: برای بازیکنی که ماهها دور از فوتبال و تمرینات گروهی بوده، حضوری 8 دقیقهای در یکی از رقابتهای رسمی میتواند یک بازگشت امیدوارکننده باشد. امیری چندان در این بازی تحت فشار قرار نگرفت اما با اعتمادی که از سوی کی روش متوجه اوست، شاید در فرصت کم باقیمانده تا جام جهانی بتواند بار دیگر مهره ارزشمند ایران در جام جهانی لقب گیرد.