پایان رقابتهای کشتی آزاد قهرمانی جهان
زنده از حواشی نبرد ایران و آمریکا در صربستان
رقابت های کشتی آزاد قهرمانی جهان 2022 در بلگراد، در غیاب روس ها با قهرمانی آمریکا و نایب قهرمانی ایران به پایان رسید.
به گزارش "ورزش سه"، با اینکه خیلی از علاقه مندان به کشتی در ایران امیدوار بودند در سالی که روسیه به دلیل مسائل سیاسی در مسابقات جهانی کشتی غایب است، ایران بتواند عنوان قهرمانی جهان را از آن خود کند، اما بعد از رتبه چهارمی در کشتی فرنگی، شاگردان پژمان درستکار نیز پشت سر آمریکا به عنوان نایب قهرمانی رسیدند.
با اینکه آمریکایی ها در این رویداد فوق العاده آماده ظاهر شدند، اما دو پیروزی کامران قاسمپور و رحمان عموزاد برابر رقبای آمریکایی در فینال اوزان 92 و 65 کیلوگرم کمی جنبه انتقامی داشت و باعث شیرین تر شدن نایب قهرمانی ایران شد.
در ادامه قصد داریم به مرور اتفاقات مسابقات جهانی کشتی آزاد در صربستان بپردازیم.
* آخرین قاب ثبت شده از ملی پوشان کشورمان در بلگراد نیز پس از کسب عنوان نایب قهرمانی تیمی به ثبت رسید. تیمی که ۲ مدال طلا، ۳ نقره و ۲ برنز را با خود به تهران خواهد آورد.
* پژمان درستکار که سال گذشته پس از المپیک توکیو سرمربی تیم ملی شد و در جهانی اسلو به مقام سوم رسید، این بار با یک پله صعود نسبت به دوره قبل کاپ نایب قهرمانی را بالای سر برد.
* دو قاب مشابه که به فاصله ۵ ماه از هم به ثبت رسید. ستاره نوظهور کشتی ایران که ۵ ماه پیش با غلبه بر باجرانگ هندی در مغولستان قهرمان آسیا شده بود، در صربستان هم همه رقبا را از پیش روی برداشت تا پس از کسب عنوان قهرمانی، یک شادی مشابه را به تصویر بکشد.
* در شرایطی که تیم روسیه به دلیل محرومیت در این دوره از مسابقات حضور نداشت، اما جای کشتی گیران روس به هیچ وجه در بلگراد خالی نبود. چرا که ۸ نفر از مدال آوران کشتی آزاد، افراد متولد روسیه بودند که زیر پرچم کشورهای دیگر به میدان رفتند.
باتیربک تساکولوف، تیموراز سالکازانوف و بوریس ماکوئف برای اسلواکی، عثمان نورماگومدوف و ماگومدخان ماگومدوف برای آذربایجان، زلیمخان آباکاروف برای آلبانی، ارسلان بوداژاپوف برای قرقیزستان و اسماعیل موساکایف برای مجارستان
* یکی از کشتی های جذاب مسابقات صربستان، دیدار رده بندی وزن ۹۲ کیلوگرم بین میریانی مایسورادزه گرجستانی و احمد باتائف بلغارستانی بود. کشتی گیر گرجستانی که چهره اش بی شباهت با رسول خادم نیست، در وقت اول ۱۰ بر ۲ پیش افتاد اما باتائف در وقت دوم امتیازات از دست رفته را یکی پس از دیگری جبران کرد و در کمتر از ۱۵ ثانیه به پایان ۱۰ بر ۱۰ پیش افتاد. ولی این پایان کار نبود و مایسورادزه در ثانیه پایانی توانست حریف را از تشک خارج کند تا کامبک باتائف نیمه تمام بماند.
* تنها قاب ماندگار کشتی آزاد ترکیه، همین مدال طلایی بود که طاها آکگول در فوق سنگین به دست آورد تا این کشور با همین یک مدال، ۴۷ امتیازی شده و در رتبه هفتم تیمی قرار بگیرد.
* حاجی علیف آذربایجانی که ۳ بار قهرمان جهان شده و در توکیو نیز به مدال نقره المپیک رسید، پس از شکست مقابل رحمان عموزاد در نیمه نهایی، در مسابقه رده بندی نیز مغلوب اسماعیل موساکایف شد تا پنجم شده و مانند ۷ کشتی گیر دیگر این کشور، دست خالی از صربستان به خانه برگردد.
* رحمان عموزاد که به سبک جنگنده و بدون توقف خود مشهور شده است، در این صحنه با چالاکی به پشت اسماعیل موساکایف از مجارستان می پرد تا این کشتی گیر روسی الاصل را در خاک خود قرار دهد.
* یکی دیگر از چهره های جالب توجه این دوره از مسابقات، سباستین ریورا از پورتو ریکو بود. کشتی گیری که با اجرای بزکش های تماشایی ما را به یاد رسول خادم می انداخت و در مسابقه رده بندی وزن ۶۵ کیلوگرم نیز باجرانگ هندی را اسیر فنون خود کرده بود اما در نهایت مغلوب تجربه این کشتی گیر هندی شد و با شکست ۱۱ بر ۹ در لحظات پایانی، به عنوان پنجمی رسید.
* صربستان میزبان که در کشتی فرنگی عملکرد خارق العاده ای را با کسب ۴ مدال طلا به ثبت رساند، در کشتی آزاد نیز نخستین مدال تاریخ خود را به وسیله اسفان میچیچ کسب کرد. کشتی گیری که اصالتی صربستانی دارد اما متولد و بزرگ شده آمریکاست و حتی در سال ۲۰۱۵ زیر پرچم این کشور به مدال برنز جوانان جهان نیز دست پیدا کرد. اما او در چند سال اخیر برای کشور آباء و اجدادی خود به میدان می رود و پس از شرکت در المپیک توکیو، امسال نیز در خود صربستان توانست با غلبه بر رینری اورتگا از کوبا به مدال برنز وزن ۵۷ کیلوگرم جهان دست پیدا کند.