دیگر چالشی با فدراسیون های جهانی نداریم
توضیح صالحی امیری در خصوص ملاقات با رییس IOC
رییس کمیته ملی المپیک اعلام کرد برای حضور در مسابقات اسلامی، جهانی و آسیایی تاکنون ۵۰ درصد بودجه فدراسیونهای قهرمانی را اختصاص دادهایم.
به گزارش "ورزش سه"، نشست هماندیشی سیدرضا صالحیامیری، رئیس کمیته ملی المپیک و اصغر رحیمی، سرپرست کاروان اعزامی ورزش ایران به بازیهای همبستگی اسلامی ۲۰۲۱ قونیه با اصحاب رسانه در سالن استاد میرابوالقاسم فارسی محل آکادمی ملی المپیک و پارالمپیک صورت گرفت.
در 4 سال اخیر نزدیک 200 ملاقات داشتیم
صالحیامیری در ابتدای این نشست اظهار داشت: کار بسیار فشردهای توسط کادر سرپرستی بازیهای قونیه طی بازهای ۶ ماهه با تلاش زیادی صورت گرفت اما استراتژی ما از روز اول توسعه دیپلماسی ورزشی با ۲ هدف مهم بوده؛ گسترش تعاملات برای کسب فرصتهای جدید و کاهش یا رفع تهدیدات علیه ورزش ایران. یک پازل از این دیپلماسی، مسائل فرهنگی ناظر بر روابط بین ملتها و دیپلماسی سیاسی ناظر بر روابط دولتهاست.
وی در ادامه بیان داشت: اصل دیپلماسی سیاسی بر رقابت و منافع است اما در دیپلماسی فرهنگی و ورزشی، اصل بر نزدیکی ملتهاست که رویداد قونیه یک دیپلماسی بین ۵۷ کشور اسلامی است. حضور فعال تیمهای ۵۷ کشور کنار هم با تعامل، رقابت و گفتوگو به همبستگی کشورهای اسلامی منجر خواهد شد. دیپلماسی ورزشی طی ۴ سال گذشته قطع نشده و به قریب ۲۰۰ ملاقات رسیده.
باخ حمایتش را از ورزش ایران اعلام کرد
صالحیامیری پیرامون سفر به لوزان گفت: در اولین دیدار رسمی با توماس باخ پس از کرونا با آقای سجادی به لوزان عازم شدیم و دیدارهایی مبنی بر انتظارات متقابل در جلسات کارشناسی داشتیم. در جلسه سازنده و مثبت با باخ، رئیس IOC حمایت خود از ورزش قهرمانی ایران را اعلام کرد و از توسعه آن رضایت داشت. ما هم گزارش روند عملکرد در المپیک توکیو و رویدادهای پس از آن را ارائه کردیم و همچنین انتظاراتی که داشتیم. تقاضا کردیم از جودو حمایت شود و پس از این دیدار، ۲ جلسه مستقل داشتیم.
مشکل ژیمناستیک و دوچرخه سواری را حل کردیم
رئیس کمیته ملی المپیک همچنین عنوان داشت: با فدراسیونهای جهانی ژیمناستیک و دوچرخهسواری هم نشستی با تمرکز بر حل چالشهای موجود در فدراسیون ملی داشتیم که نتایج مثبتی حاصل شد. موافقت با برگزاری انتخابات در اولین فرصت ممکن و تداوم همکاری فدراسیونهای ملی با نهاد جهانی در این دیدارها مورد توافق قرار گرفت. برای توسعه ورزش قهرمانی باید ارتباطمان را با نهادهای جهانی تقویت کنیم. دیپلماسی یعنی تلاش برای گسترش ارتباطات و کسب امتیازها.
دیگر چالشی با فدراسیون های جهانی نداریم
او در ادامه تاکید داشت: مثلاً رئیس فدراسیون جهانی تکواندو از انتخاب هادی ساعی اظهار خرسندی کرده و او هم در سفر اخیر دیدارهای مهمی با مقامات داشته. با ظرافت و دقت خاص باید تلاش حداکثری را در این روابط داشته باشیم. امروز در بهترین شرایط روابط همکاری با OCA و IOC هستیم که مناقشاتمان به حداقل رسیده. با عبور از چالش جومیشود ادعا کرد که دیگر چالشی با فدراسیونهای جهانی نداریم. انشاالله در هانگژو و کسب سهمیه پاریس، شاهد درخشش جودو باشیم.
بازی های آسیایی حتما سال بعد برگزار می شود
صالحیامیری تصریح داشت: برای حضور در مسابقات اسلامی، جهانی و آسیایی تاکنون ۵۰ درصد بودجه فدراسیونهای قهرمانی را اختصاص دادهایم و حدود ۱۵ میلیارد تومان هزینه اعزامها شده. تلاش میکنیم حمایتهای بیشتری طی روزهای آتی داشته باشیم. حتماً در ۲۰۲۳ بازیهای آسیایی برگزار میشود.
با مهاجرت ورزشکاران مخالف نیستیم
صالحیامیری پیرامون عدم ارائه ویزای امریکا به کاراتهکاها اظهار داشت: در آینده گزارش مشروحی راجع به مهاجرت ورزشکاران به شما خواهم داد اما معتقدم این مسئله نباید بزرگنمایی شود. در سبد مهاجرت نخبگان در ایران کمترین آمار متعلق به ورزشکاران بوده. نوع قضاوت و نگاه باید اصلاح شود؛ اساساً با اصل مهاجرت مخالف نیستیم بلکه لژیونر بودنشان را برای ورزشمان فرصت میدانیم اما چیزی که حساسیت داریم، پناهنگی و رفتارهای سیاسی بوده.
وی در ادامه بیان داشت: این موضوع جایگاه جدی نداشته و همه قهرمانان در سراسر ایران اسلامی به ایران، اسلام و انقلاب دلبسته هستند و باور دارم که جامعه ورزش سالمترین و وفادارترین جامعه سرزمینمان است. نباید با طرح برخی مسائل جامعه ورزش را دچار تزلزل کنیم. آمار مهاجرتهای غیرورزشی ما انگشتشمار بوده. فدراسیونها به دعوت فدراسیون جهانی در یک رویداد شرکت میکنند و مسائل اخیر نشان از رفتار سیاسی امریکایی هاست که ما اعتراضمان به Ioc را منعکس میکنیم اما بخشی از آن مربوط به ناهماهنگیهاست.
در خصوص فوتبال مذاکره ای با باخ نداشتیم
صالحیامیری در پاسخ به سوالی درباره انجام مذاکره با توماس باخ مبنی بر دریافت درآمدهای فدراسیونهای ملی از فدراسیونهای بینالمللی گفت: در خصوص درآمدهای فدراسیون فوتبال مذاکرهای با Ioc نداشتهایم و مسائل این بحث باید از نهاد مستقل فیفا دنبال شود. درباره کمکهای مادی به کمیته ملی المپیک در این نشست گفتوگوهای سازندهای رخ داده و آنچه تا امروز برای اعزامها، بلیتها و سایر مخارج صورت گرفته، بخشی از کمکهای مالی Ioc برای ما در حساب ایران در کمیته بوده که ذخیره شده که ما به شکل محدود برای اعزامها از آن بهره میگیریم.
لغو انتخابات سوارکاری به ما اطلاع داده نشد
رئیس کمیته ملی المپیک در رابطه با انتخابات فدراسیون سوارکاری عنوان داشت: در روند تشکیل، برگزاری، اعلام و تنظیم صورتجلسه فدراسیون مداخلهای نداشته و نداریم. به عنوان کمیته ملی المپیک و نقش نظارتی، در تمام مجامع حضور داشته و داریم. چون لغو این رویداد به ما شفاها یا کتبا اعلام نشده بود، نماینده در مجمع حضور یافت.
وزارت در انتخابات فدراسیون های المپیکی تعجیل کند
او درباره انتخابات کمیته ملی المپیک و حدنصاب فدراسیونهای شرکتکننده ابراز داشت: ۴شنبه بیانیه آغاز انتخابات را میدهیم؛ ۱۵ روز بعد ثبتنام ماست، سپس بررسی صلاحیتها و نهایتاً برگزاری انتخابات در همین سالن و ۶ شهریور را خواهیم داشت. انتظار تعجیل و سرعتعمل از وزارتخانه در تعیینتکلیف انتخابات فدراسیونهای المپیکی را داریم.
به دنبال تعامل و اتحاد با وزارت ورزش هستیم
درباره تعامل با وزارت ورزشوجوانان هنوز سیاست روز اول ماست؛ همدلی و تعامل حداکثری با وزارتخانه داریم و ما باید به درخشش ورزش ایران کمک کنیم. هر نوع تفرقه میان ارکان ورزش را خلاف مصلحت ملی میدانم. دلسوزان ورزش را وارد حاشیه و فضای خاکستری نکنند؛ چرا که اگر به فکر توسعه ورزش قهرمانی هستیم، راه آن در مسیر انسجام، وفاق و همدلی ۴ رکن اصلی ورزش ماست. هیچکس از شکاف و اختلاف سود نبرده و خسارت آن به ورزش قهرمانی تحمیل شده. تعامل با Ioc سیاست و گفتوگوی دوجانبه بوده و وزارتخانه مداخلهای در فرآیند تحولات نداشته بلکه حمایت میکند. به دستگاهی که بودجه را تامین کرده، نمیتوان انتظار دخالت نداشتن داشت اما حمایت رخ میدهد و چالشی با وزارت نمیبینیم.
جلسه با وزیر امور خارجه برای حمایت از تیم ملی بود
جلسه با آقای امیرعبداللهیان به دستور آقای مخبر برگزار شد تا برگزاری عزتمندانه رویداد جام جهانی و نحوه حمایت حداکثری از تیم ملی فوتبال در دوحه مورد بررسی قرار بگیرد.
جودو حق حضور در مجمع را دارد
از نظرمان فدراسیون جودو با حق رای در همه مجامع حق شرکت دارد چون در حکم Cas هیچ اشارهای نبوده. فقط رئیس یا عضو هیاترئیسه منتخب مجمع میتواند در مجمع شرکت کند و فدراسیونهای دارای سرپرست نمیتوانند در مجمع حق رای داشته باشند. طبق آئیننامه عضو هیات رئیسه حداقل باید ۶ ماه از زمان صدور حکماش گذشته باشد.
هیچکس برای کمیته تصمیم نمیگیرد
راجع به خبرگان ۲ نفره بانوان هستند، یک آموزشوپرودش و ۲ آقا. تصریح شده که برای انتخاب خبره باید آئیننامه تصویب شود. تعریف کارشناسان کاملاً مشخص هست و باید طبق آن پیش برویم. مسیر ورود هیچکس به کمیته بسته نشده اما تعدادمان محدود است، این تعداد در ۳ بخش تعریف شده و باید پیشنهاد رئیس به تصویب هیات اجرایی برسد. کسانی را معرفی میکنم که خارج از صلاحیت ورزشی و اساسنامه نباشد. مشی مدیریتمان ناظر بر این واقعیت است که تحت تاثیر هیچگونه مداخلهای قرار نمیگیریم و هیچکس برای کمیته تصمیم نمیگیرد. طی روزهای آتی افراد را معرفی میکنیم و پس از تایید هیات اجرایی، آنها را اعلام میکنیم.