کد خبر : 1817634 | 13 فروردين 1401 ساعت 01:55 | 62.1K بازدید | 41 دیدگاه

با نسلی که آماده پرواز است؛

آیا می‌توان امیدوار به اولین صعود در جام جهانی بود؟

تیم ملی فوتبال ایران برخلاف دوره‌های گذشته حداقل روی کاغذ در گروه ساده‌تری قرار گرفته و با برنامه ریزی مناسب می‌توان امیدوار به تحقق رویای صعود در آخرین جام جهانی با فرمت 32 تیمی بود.

آیا می‌توان امیدوار به اولین صعود در جام جهانی بود؟

به گزارش"ورزش سه"، سرانجام انتظار علاقمندان به فوتبال به سر رسید و با مشخص شدن گروه‌های هشت‌گانه، حالا سرمربیان 32 تیم حاضر در مسابقات می‌توانند با اطلاعات بیشتری که نسبت به رقبا و حریفان احتمالی در مراحل بعدی به‌دست آورده‌اند، به برنامه‌ریزی برای موفقیت کشورهایی که سکان هدایت فوتبال‌شان را در اختیار دارند، بپردازند. 
با این حال هنوز در سه گروه تکلیف تیم چهارم مشخص نشده و گروه دوم که حضور ایران، آمریکا و انگلیس در آن حضور دارند نیز یکی از این گروه‌های سه‌گانه است که از میان سه تیم ولز، اوکراین و اسکاتلند یکی به‌عنوان تیم چهارم به‌زودی به این گروه اضافه خواهد شد.

انگلیس و آمریکا اما حضورشان و مصاف‌شان با تیم ملی ایران قطعی است و برای تحلیل این گروه جدا از شناخت کلی‌ای که نسبت به فوتبال این کشورها وجود دارد، ابتدا باید به عملکرد آنها در مسیر صعود به جام جهانی پرداخت.

*آمریکا؛ رتبه سوم قاره آمریکای شمالی با 25 امتیاز از 14 مسابقه
آمریکا در گروه هشت تیمی رقابت‌های آمریکای شمالی درنهایت توانست به رتبه سوم دست پیدا کند. این تیم طی 14 مسابقه به هفت پیروزی و چهار تساوی دست پیدا کرد و متحمل سه شکست شد تا در پایان به‌عنوان تیم سوم به‌صورت مستقیم جواز صعود به رقابت‌های جام جهانی را کسب کند (در این گروه سه تیم به‌صورت مستقیم به جام جهانی راه پیدا کردند و تیم چهارم هم به پلی‌آف رفته است). سه شکست تیم ملی آمریکا در مصاف با پاناما، کانادا و کاستاریکا رقم خورده است.

1702619

*سرمربی: گرگ برهالتر
سرمربی تیم ملی فوتبال آمریکا، گرگ برهالتر 48 ساله است که پس از مشخص شده قرعه تیمش، ابراز خوشحالی کرده و حالا در انتظار شناخت سومین حریفش در مرحله گروهی است. او که در لیگ آمریکا و سوئد مربیگری کرده و چندین مرتبه در فوتبال آمریکا نیز به مقام‌های قهرمانی طی سال‌های 2099 تا 2011 دست یافته و در لیگ سوئد نیز به‌عنوان بهترین مربی معرفی شده، امیدوار است در جام جهانی بتواند تیمش را به مرحله بعدی برساند. هدایت تیم ملی فوتبال آمریکا از سال 2018 به برهالتر سپرده شده که خودش پیش‌تر در تیم ملی بازی کرده است.

1702616

*بازیکنان سرشناس و تعیین کننده آمریکا 
بی‌شک آماده‌ترین ستاره تیم ملی فوتبال آمریکا در این روزها کسی جز کریستین پولیشیچ یکی از ستاره‌های چلسی در لیگ برتر انگلیس نیست، اما بازیکنان تعیین کننده این تیم تنها به ستاره چلسی منحصر نمی‌شود. وستون مک‌کنی دیگر ستاره آمریکا به شمار می‎‌رود که حضور او در یوونتوس تجربیات گرانبهایی به او منتقل کرده است.  آدامز 23 ساله بازیکن لایپزیش دیگر بازیکن مهم آمریکا به‌شمار می‌رود که یکی از بهترین هافبک‌های بوندس‌لیگا نامیده می‌شود. دیگر بازیکن تعیین کننده گرگ برهالتر، یونس موسی است که در والنسیا بازی می‌کند و در 19 سالگی یکی از گران‌قیمت‌ترین استعدادهای دنیای فوتبال به‌شمار می‌رود. دیگر استعداد فوتبال آمریکا که از سال 2020 در بوندس‌لیگا و دورتموند توپ می‌‍زند، جیووانی رینا است که در همین یک‌سال اخیر توانسته رکوردهای زیادی را جابه‌جا کند. او طی دوران حضور در فوتبال آلمان نام خودش را به‌عنوان جوان‎‌ترین آمریکایی گلزن در این لیگ مطرح کرده و در جام حذفی آلمان هم جوان‌ترین بازیکنی است که موفق به گلزنی شده است.

*سیستم بازی؛ 3-3-4 
معمولا گرگ هالپر سیستم 3-3-4 که انعطاف زیادی در جریان بازی دارد؛ انتخاب می‌کند و تیمش را با توجه به توانایی‌هایش و بازیکنان مستعدی که در اختیار دارد، یکی از مدرن‌ترین و اروپایی‌ترین تیم‌های تاریخ فوتبال آمریکا لقب می‌دهند.

1702618

*انگلیس؛ رتبه اول گروه 6 تیمی با کسب 26 امتیاز از 10 مسابقه 
آنها برای کسب رتبه اول گروه نهم مسابقات مرحله نهایی مقدماتی جام جهانی قطر به هشت پیروزی دست پیدا کردند. شاگردان ساوت‌گیت در مسیر راهیابی به جام جهانی قطر تنها دو تساوی مقابل لهستان و مجارستان را تجربه کردند تا بالاتر از لهستان 20 امتیازی به‌صورت مستقیم جواز صعود بگیرند.

1702624

*سرمربی انگلیس: گرت‌ساوت‌گیت
گرت ساوت‌گیت یکی از سرشناس‌ترین بازیکنان فوتبال انگلیس در زمان بازی به‌شمار می‌رود و چند سال پس از جدایی از میدلزبورو با تصمیم مقامات فوتبال انگلیس در سال 2013 به‌عنوان مربی تیم فوتبال زیر 21 ساله‌های این کشور انتخاب شد و در ادامه به‌واسطه عملکرد خوبی که در تیم پایه‌ ارائه کرد، در سال 2016 به‌عنوان سرمربی تیم اصلی فوتبال انگلیس انتخاب شد. او طی این مدت هم عملکرد قابل تحسینی داشته و توانسته سه‌شیرها را به مقام سومی لیگ اروپا برساند. اوج عملکرد او اما در جام جهانی 2018 بود که انگلیس را تا نیمه نهایی بالا برد و در ضربات پنالتی بود که تیمش مغلوب کرواسی شد. او سپس در جام ملت‌های اروپا هم تا فینال تیمش را پیش برد ولی باز هم در ضربات پنالتی مغلوب شدند و این‌بار ایتالیا بود که کابوس حذف در جام ملت‌های 1996 را برای ساوت‌گیت یادآوری کرد. ‌حالا اما پس از 6 سال تجربه حضو در راس کادر فنی انگلیس، مسئولان فدراسیون این کشور حساب ویژه‌ای روی او در قطر و در 51 سالگی باز کرده‌اند.

1702621

*ستاره‌های سرشناس
برای معرفی ستاره‌های انگلیس خیلی کار سختی پیش روی‌مان نیست. کافی است کمی در ذهن‌مان مرور کنیم تا نام‌های تعیین کننده‌ای به خاطرمان بیاید. از ستاره‌های جوان این تیم نظیر سانچو، لینگارد و رشفورد گرفته تا بازیکنانی نظیر جردن پیکفورد، استرلینگ، هندرسون و استونز که حالا با تجربیات فراوانی به قطر خواهند رسید. به این‌ها ستاره‌هایی که این روزها و طی 6 ماه اخیر خودنمایی می‌کنند هم اضافه کنید تا بدانید سه شیرها چه تیم پرستاره‌ای متشکل از جوان‌ها و باتجربه‌ها را در قطر خواهند داشت.

1702622

*سیستم بازی انگلیس: 3-3-4 و 2-5-3
ساوت‌گیت علاقه ویژه‌ای به استفاده از سیستم 3-3-4 دارد و با توجه به ثباتی که طی 6 سال حضور در راس کادر فنی تیم ملی فوتبال انگلیس داشته، حالا با شناخت کامل و تجربیات فراوانی تیمش را به قطر خواهد برد.

*در انتظار شناخت تیم سوم
تیم سومی که به گروه دوم رقابت‌های جام جهانی قطر اضافه خواهد شد، یکی از میان اوکراین، ولز و اسکاتلند خواهد بود؛ به این‌ترتیب که برنده ‌اسکاتلند‌/‌اوکراین به مصاف ولز می‌رود تا چهارمین تیم گروه مشخص شود. به نظر می‌رسد بهترین حریفی که می‌تواند از میان این سه تیم شانس ایران برای صعود را بالا ببرد، اوکراین باشد. حضور ولز یا اسکاتلند اما حساسیت‌های گروه دوم مسابقات بیش از پیش از لحاظ سیاسی و فنی بالا خواهد برد.

1702623

*جمع بندی
تیم ملی فوتبال ایران آمریکا با نسلی جوان اما با فوتبالی مدرن و اروپایی و با انگیزه فراوان پا به جام خواهد گذاشت.
در سوی دیگر انگلیس با تجربه حضور در نیمه نهایی جام جهانی و مقام دومی اروپا، در قطر به عنوانی جز قهرمانی فکر نخواهد کرد. تجربه 6 ساله اخیر، نسل جدیدی که روی آنها سرمایه‌‎گذاری شده است و درنهایت مسیری که طی 6 سال اخیر طی شده نیز این هدف را قابل دسترس می‌کند.
با تمام این‌ها می‌توان گروه دوم مسابقات را گروهی ایده‌آل برای فوتبال ایران تصور کرد؛ جایی که برخلاف دوره‌های قبلی که همواره گروه ایران از گروه دیگر کشورهای آسیایی دشوارتر بود، حالا حداقل روی کاغذ با حریفان ساده‌تری مواجه شده است. ایران نیز مانند انگلیس با حضور کی‌روش مسیری را با تغییر نسل از سال 2011 آغاز کرده و حالا بازیکنانی که در جام جهانی 2014 و 2018 کسب تجربه کردند، جام جهانی 2022 میدان پروازشان خواهد شد؛ پس می‌توانیم از همین حالا با نسل فوق‌العاده‌ای که داریم، برای صعود از گروهی که حریفان آسانی نیز در آن وجود ندارند، رویاپردازی کنیم.

دیدگاه‌ها