شش گزینه از لیگ برتر خلیج فارس
نظرسنجی: بهترین سرمربی ۱۴۰۰ فوتبال ایران؟
در پایان سال خورشیدی و پس از انتخاب تیم منتخب حالا زمانی است برای انتخاب بهترین سرمربی فوتبال ایران.
به گزارش "ورزش سه"، شاید اگر دراگان اسکوچیچ نیز در این نظرخواهی حضور داشت بر جذابیت آن میافزود اما باتوجه به حضور او در عرصه ملی و تفاوت غیرقابل گذشت تقویم ملی و باشگاهی، این نظرسنجی محدود به سرمربیان شاغل در مسابقات باشگاهی فوتبال ایران شده است.
سال ۱۴۰۰ برای فوتبال ایران با قهرمانی پرسپولیس در لیگ برتر و قهرمانی فولاد در جام حذفی آغاز شد و سپس نوبت به فصل جدید رسید که استقلال فرهاد مجیدی با توپ پر وارد شد و تا پایان جایگاه صدرنشینی را حفظ کرد.
در این بین چهره شگفتی ساز سال محمد ربیعی بود که پس از حفظ سهمیه مس رفسنجان در لیگ برتر، این فصل در قامت یک مدعی تمام عیار سهمیه آسیایی ظاهر شد و در نهایت نیز تیمش را در جایگاه چهارم به سال جدید رساند. همچنین امیر قلعهنویی باتوجه به اینکه فارغ از مسائل حقوقی، در حد یک تیم مدعی قهرمانی امتیاز کسب کرد و جواد نکونام که دو جام را با فولاد به دست آورد، در این نظرسنجی حضور دارند.
محمد ربیعی (مس رفسنجان)
مسیری که ربیعی برای رسیدن به جایگاه کنونیاش پیموده یک مسیر نامتعارف در فوتبال ایران است اما او که برای اثبات خود زیاد عرق ریخته حالا یکی از گزینههای تیمهایی شده که با هدف جام گرفتن بسته میشوند. مس او، شمایل یک تیم قابل احترام را پیدا کرده است. تیمی که چندان بازیکن نامی و ستاره ندارد اما به خوبی بسته شده و توازن بین تجربه و جوانی و بین بازیکنان فیزیکی و تکنیکی در آن رعایت شده است. ربیعی حالا با مس ۱۴۰۰ شمایل یک مربی کاربلد و با دانشی که سال به سال به جای تکرار مکررات تغییراتی در روش مربیگریاش داده است را گرفته است و فوتبال ایران جدیتر از قبل به او نگاه خواهد کرد.
امیر قلعهنویی (گلگهر سیرجان)
با ثباتترین مربی تاریخ لیگ برتر امسال نیز نشان داد که هنوز حرفهای زیادی برای گفتن دارد. اگر آن اتفاقات مربوط به کسر هفت امتیاز از گلگهر رخ نمیداد چه بسا امسال قلعهنویی همچون بسیاری از فصول لیگ برتر، در کورس قهرمانی بود. قلعهنویی از وفاداران به فوتبال کلاسیک است. فوتبالی که جذابیتهای زیادی برای هواداران و تماشاگران دارد. هنوز هم مزه بازیهای زیبای استقلال او در هر سه قهرمانی این مربی با استقلال در لیگ برتر زیر زبان هواداران آبی است. قلعهنویی پس از ناکامی دو سال آخرش با استقلال، هم در انتخاب دستیار و هم در مدیریت رختکن تغییر رویه داد اما کوهی از بدشانسی را از آن زمان با خود حمل کرده است. از ماجرای محرومیت بازیکنان تراکتورسازی درست در اوج کورس رقابت با پرسپولیس و ماجراهای سپاهان و این آخری کسر هفت امتیاز از گلگهر. با این حال هنوز هم او در رقابت با جوانترها، دیسپلین و عیار مربیگری خود را به رخ میکشد.
یحیی گل محمدی (پرسپولیس)
هوش فوتبالیاش را از همان زمان بازی در پست مدافع نشان داد و این هوش را با خود به مربیگری هم آورد. حتی در سردترین دوران تاریخ پرسپولیس، و در اولین دورهی حضورش روی نیمکت این تیم، پرسپولیس او متفاوت با پرسپولیسهای دیگر بود. یحیی جز آن دسته مربیانی است که اهمیت یکسانی برای دفاع و حمله قائل است و فوتبالی که تیمهای او ارائه دادهاند بیشتر یک فوتبال اکتیو و کنشمند بوده تا فوتبال واکنشگرا.
یحیی در سال ۱۴۰۰ با پرسپولیس قهرمان لیگ بیستم شد اما در لیگ بیست و یکم هر چقدر هم که به سیاق فصل قبل امتیاز جمع کرده در رقابت با استقلال، نتوانسته صدر جدول را بگیرد. با این حال و با وجود اینکه جنس او همچون دو فصل قبل از نظر بازیکن جور نشده باز هم از نظر نمایش هجومی تیمش دست کمی از رقبا ندارد. او در بین سایر رقبا برای کسب عنوان بهترین مربی سال، هنوز یک الگوی مهم و یک اسم بزرگ است.
جواد نکونام (فولاد خوزستان)
قهرمانی با فولاد در جام حذفی و سپس بردن پرسپولیس در سوپرجام، نکونام را در صف مربیان موفق سال ۱۴۰۰ قرار میدهد. نکونام ذات و جنم مربیگری را دارد و بلد است تیمش را خوب جمع کند. هنر نکونام در مشخص کردن فلسفه بازی مشخص برای تیمش و اجرای آن با مهرههای در دسترساش است. نکونام هنر بازی گرفتن از بازیکنانش را بلد است. او نیز جز مربیانی است که نشان داده فوتبال ایران میتواند تا سالها روی او حساب کند.
فرهاد مجیدی (استقلال)
مجیدی در سال ۱۴۰۰ کاری کرده است کارستان. او استقلال را از نو ساخت. کاری که چند مربی نامدار در سالهای اخیر از پس آن برنیامدند. مجیدی به شناخت مناسبی از المانهای لازم برای کسب موفقیت در فوتبال ایران رسیده و همین باعث شده تا استقلال او، اگرچه جذابترین و زیباترین بازیهای استقلال در تاریخ لیگ برتر را ارائه نمیدهد اما قطعا جانسخت ترین استقلال باشد.
هنر مجیدی ساختن تیمی است که اغلب بازیکنان اصلی آن اولین فصل حضورشان در استقلال را میگذرانند. جدا از آن مجیدی ابایی از این نداشته که با آوردن یک دستیار ایتالیایی تقریبا اسم و رسم دار، موفقیتهای خود را با او شریک شود. همین که او نیاز به داشتن یک دستیار با دانش را احساس کرده یعنی یک نمره مثبت در کارنامه مربیگری او. مجیدی با قهرمان کردن استقلال در لیگ این فصل، میتواند به رویاهای بزرگتر خود با استقلال فکر کند و چه بسا به رویاهای بزرگتر در ابعاد بین المللی.
محرم نویدکیا (سپاهان اصفهان)
سرمربی سپاهان در سالی که گذشت، عملکرد خوبی را از خود به جای گذاشت و باوجود واگذار کردن جام قهرمانی به پرسپولیس و نتایج نامطلوب لیگ بیست و یکم، همچنان جزو سرمربیان برتر فوتبال ایران است. نکته مهم در مورد نویدکیا اینکه نمایشهای تیم او تحسین کارشناسان را از نظر خلق موقعیت به خود جلب کرده و این تیم مدتها بیشترین شوت و ضربه در چارچوب را هم در اختیار داشت. اگرچه بابت کنار رفتن در جام حذفی، او انتقاداتی را متوجه خود دید و نتوانست با پرسپولیس و استقلال پایاپای پیش برود اما او و سپاهان همچنان چشم انداز روشنی را پیش روی خود میبینند که باعث شده طرفین کار را ادامه دهند. سپاهان در آغاز سال جدید دو بازی با سرخابی ها پیش رو دارد که پیروزی در آن میتواند شایستگی تیم تحت هدایت نویدکیا را بیش از پیش نشان دهد.
البته در کنار این شش گزینه که سال را در جدول لیگ بیست و یکم بالاتر از سایر مربیان به پایان رساندند، نفرات دیگری هم هستند که در سطح تیمهای خود با بودجه محدودتر، نتایج قابل توجه و دستاوردهای قابل ستایشی را به دست آوردند.
از جمله این نفرات میتوان به مهدی تارتار که با پیکان هفتم شد و حالا چهار برد متوالی با ذوب آهن را تجربه کرده اشاره کرد، رسول خطیبی که پس از جدایی از آلومینیوم به این تیم بازگشت و تا اواسط فصل تیمش را مدعی جایگاه چهارمی نگه داشت، علیرضا منصوریان که این فصل صنعت نفت آشفته را به تیمی باثبات تبدیل کرده، رضا عنایتی که موفق شد هوادار را به لیگ برتر بیاورد و در نیم فصل دوم هم درخشان ظاهر شده، ساکت الهامی که با نساجی برای بالا آمدن تا میانه جدول تلاش میکند و البته مازیار زارع که تیمش را در موقعیت صعود به لیگ برتر حفظ کرده است.
شما مخاطبان وبسایت "ورزش سه" میتوانید از صفحه اول سایت و همچنین شبکههای اجتماعی به سرمربی مدنظر خود رای بدهید و همچنین در قسمت نظرات این مطلب، دیدگاه خود در مورد سرمربیان برتر سال ۱۴۰۰ را بنویسید؛ نظر شما به زودی بررسی خواهد شد.